Woensdag 16 november werd in Weststellingwerf de jaarlijkse Dag van de Ondernemer gevierd. Gemeente Weststellingwerf en Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) organiseerden daarom een ontbijtbijeenkomst en inspiratietalk voor alle ondernemers in Weststellingwerf. In totaal schoven zo'n 80 ondernemers aan bij het ontbijt op het gemeentehuis in Wolvega.

‘‘Ondernemers zorgen ervoor dat onze samenleving door blijft draaien. Dat lijkt vaak vanzelfsprekend, maar is het niet. Ondernemen vraagt lef, flexibiliteit en veel passie. Ik ben trots op de ondernemers in onze gemeente. Om ze te bedanken voor hun inzet, organiseerde de gemeente samen met de CCW deze ontbijtbijeenkomst’’, vertelt Roelof Theun Hoen, wethouder economie en recreatie & toerisme.

Inspiratietalk: hoe wendbaar ben jij?

Na het ontbijtbuffet en openingswoord van wethouder Roelof Theun Hoen en CCW-voorzitter Liesbeth Schievink, deelde Joyce de Ruiter haar bijzondere verhaal. Joyce kreeg op haar 16e de diagnose Ushersyndroom: ze wordt langzaam doof én blind. Ze heeft hierdoor continu te maken met veranderingen in haar leven. Tijdens de inspiratietalk vertelde Joyce hoe ze hiermee omgaat. De aanwezige ondernemers kregen concrete handvatten om met veranderingen om te gaan. Met haar verhaal inspireerde ze veel ondernemers, mede omdat er tegenwoordig een enorm beroep op hun wendbaarheid wordt gedaan.

Foto's: Nadine de Ruiter