Gemeente Weststellingwerf presenteerde samen met bureau Schmidt woensdagavond 17 november het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de winkelstraat in Wolvega. Meer dan 40 (centrum)ondernemers en overige belangstellenden kwamen naar de informatiebijeenkomst. Ze konden vragen stellen en hun mening geven op het ontwerp. De eerste reacties op de plannen waren positief.

De herinrichting van de winkelstraat is een onderdeel van de centrumvisie. Hierin staat hoe de gemeente samen met ondernemers het centrum in Wolvega compact en aantrekkelijk kan maken. 

Herinrichting winkelstraat

Het centrum wordt groener ingericht door bloembakken te plaatsen en bomen te planten. Daarnaast komen er op verschillende locaties bankjes te staan. Het straatbeeld wordt door het hele centrum gelijk. Dit wordt gedaan door overal dezelfde soort straatstenen aan te brengen. Er wordt alleen verschil gemaakt in de kleur van de stenen en de manier van leggen. In het voorlopig ontwerp is op detailniveau te zien hoe het centrum eruit komt te zien.

Reageren op het voorlopig ontwerp

Inwoners, (centrum)ondernemers en andere belangstellenden kunnen tot 25 november 2021 reageren op het voorlopig ontwerp door te mailen naar centrum@weststellingwerf.nl. Mede op basis van de reacties wordt het definitief ontwerp gemaakt. Vervolgens wordt het bestek opgesteld. Naar verwachting wordt dit in het tweede kwartaal van 2022 aanbesteed.

Klik hier om het voorlopig ontwerp te bekijken