Herinrichting Driewegsluis

Gemeente Weststellingwerf wil de Driewegsluis aantrekkelijker maken voor toeristen en recreanten. Daarom worden de eilanden opnieuw ingericht.

Gemeente Weststellingwerf wil de Driewegsluis aantrekkelijker maken voor toeristen en recreanten. Om dit te bereiken heeft de locatie meer en betere voorzieningen nodig. Daarom heeft adviesbureau Eelerwoude op verzoek van de gemeente een variantenonderzoek gedaan. Hier zijn verschillende mogelijkheden uitgekomen waarmee de Driewegsluis aantrekkelijk gemaakt kan worden om naartoe te gaan en te recreëren. Op 7 maart 2022 heeft de raad ingestemd om het krediet van € 840.000,- beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het inrichtingsplan Driewegsluis.

Inrichtingsplan Driewegsluis

Planning

 1. Momenteel bezig: 2022/2023

  Voorbereiding uitvoering

 2. Nog te doen: Najaar 2023

  Start werkzaamheden eerste fase oostelijk eiland.

 3. Nog te doen: 2024

  Oplevering van de eerste fase voor het vaar- en broedseizoen van 2024. 

 4. Nog te doen: Eind 2024 (naar verwachting)

  Start werkzaamheden tweede fase westelijk eiland. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de herinrichting van de Driewegsluis? Meld je dan via de onderstaande button aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen? Dan kun je contact opnemen met Rudolf Jongsma, projectleider herinrichting Driewegsluis via r.jongsma@weststellingwerf.nl.

Driewegsluis

Nieuws Driewegsluis

 • Baggeren bij jachthaven Driewegsluis

  Ippel Dregging BV gaat jachthaven Driewegsluis baggeren in opdracht van de gemeente Weststellingwerf. Baggeren is het weghalen van het slib van de bodem. Dit is nodig om de haven weer op diepte te brengen.

 • Passantenhaven Driewegsluis verbeterd

  Eind juni is de passantenhaven bij de Driewegsluis verbeterd. Er zijn drijvende, hogere steigers aan de bestaande steigers bevestigd. Hierdoor is het aantal boten dat kan aanmeren bijna verdubbeld. Ook is het voor passanten prettiger om uit te stappen en aan wal te komen.

 • Wethouder Hoen opent circulaire fietsbrug bij Driewegsluis

  Gemeente Weststellingwerf heeft een circulaire fietsbrug geplaatst op het eiland Driewegsluis in Nijetrijne. Wethouder Roelof Theun Hoen opende woensdag 30 maart de fietsbrug.