Op woensdag 5 april kun je tussen 11.00 en 18.00 uur een gratis HPV-vaccinatie of corona herhaalprik halen in zalencentrum De Rank in Wolvega. Een afspraak maken is niet nodig. Neem wel je identiteitsbewijs en een mondkapje mee. 

Voor wie is de HPV-vaccinatie?

Ben je geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003? Dan kun je je in 2023 gratis laten vaccineren tegen HPV. Het HPV-vaccin beschermt tegen zes soorten kanker. Er zijn twee prikken nodig. Tussen de twee prikken moet zes maanden tijd zitten. Het is dus belangrijk om je eerste vaccinatie op tijd te halen.

Voor wie is de corona herhaalprik? 

Iedereen van 12 jaar en ouder kan een corona herhaalprik halen. Dit kan vanaf drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Heb je al een herhaalprik gehad na 18 september 2022? Dan ben je op dit moment voldoende beschermd. 

Vragen? 

Kom gerust langs. De aanwezige arts beantwoordt graag je vragen. Kijk voor meer informatie op ggdfryslan.nl/hpv of ggdfryslan.nl/popup.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Weststellingwerf verspreidt iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die in de laatste twee weken zijn verschenen in de Westwijzer, social media of op de website.

Meld je aan