Als je geldproblemen hebt, kan de juiste hulp ervoor zorgen dat jouw problemen niet groter worden. Je komt dan sneller uit de zorgen en krijgt weer rust. Je kan ook bij ons terecht als er (nog) geen sprake is van schulden.

Meer te besteden door De VoorzieningenWijzer

Met De VoorzieningenWijzer(externe link) weet je welke gemeentelijke regelingen en toeslagen voor jou gelden en of je wel de best passende energieleverancier en zorgverzekering hebt. Als inwoner van onze gemeente, kun je checken wat voor jou geldt. Zo heb je meer te besteden. Wil je graag bekijken welke regelingen er voor je zijn? Dit kun zelf doen of samen met een consulent via: 

www.datgeldtvoormij.nl(externe link)

Budgetmaatje

We werken samen met Humanitas om jou verder te helpen met jouw financiën. Heb je betalingsachterstanden of schulden, dan kan een Budgetmaatje ondersteuning bieden. 

Samen met je maatje breng je duidelijkheid en structuur aan in de financiële zaken. Je weet steeds beter hoe je problemen moet aanpakken en oplossen. Bijvoorbeeld door mee te gaan naar afspraken en instanties. Ook kan je budgetmaatje intensieve ondersteuning bieden tijdens het traject voor schuldhulpverlening. 

Ook als er geen schulden zijn kan een Budgetmaatje veel betekenen. Want hoe eerder je erbij bent hoe beter! Het budgetmaatje helpt dan om orde en overzicht in de financiële administratie aan te brengen en kan een bemiddelende rol vervullen. Zo kunnen betalingsproblemen en/of schulden  vaak worden voorkomen.

Papierwinkel helpt bij het aanvragen van een regeling

Voor hulp bij het aanvragen van een regeling bezoek je het spreekuur van De Papierwinkel.

Heb je hulp nodig bij geldzaken?

Heb je moeite om je rekeningen te betalen? Of heb je schulden? Het gebiedsteam kan jou hierbij helpen!

Contact gebiedsteam