Op dinsdagmiddag 14 maart  is er een informatiebijeenkomst over Welzijn op Recept. Vanaf 14.30 uur ben je van harte welkom in het Posthuis Theater in Heerenveen. Tijdens de bijeenkomst neemt Jan Joost Meijs, de grondlegger van Welzijn op Recept in Nederland, je mee in de brede kijk op gezondheid. Daarnaast bespreekt hij het belang van gezondheid in relatie tot je welbevinden en komen landelijke en provinciale ontwikkelingen van Welzijn op Recept aan bod.

Wat is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met lichte psychosociale klachten. Dit zijn klachten die te maken hebben met gevoelens en gedachten. Klachten zoals vermoeidheid, pijn in je nek,  gevoelens van stress, angst of somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen onderliggende sociaal maatschappelijke problemen een rol. Zoals het overlijden van je partner, het verliezen van je baan of eenzaamheid. Deze klachten kunnen verdwijnen door activiteiten en bezigheden die fijn zijn om te doen. Door actief bezig te zijn gaat de aandacht van je klacht of beperking naar het plezier dat de activiteit je geeft. Dit heeft vaak direct invloed op je levensvreugde, je zelfbeeld en je welzijn, in de ruime zin van het woord.

Wie organiseert deze bijeenkomst?

Deze bijeenkomst is een mooie samenwerking tussen de gemeente Weststellingwerf, gemeente Heerenveen, Stichting Sociaal Collectief Súdwest Fryslân, gemeente De Fryske Marren, ROS Friesland, Zorgverzekeraar De Friesland en Dokterszorg Friesland.

Meer weten over Welzijn op Recept? Je bent van harte welkom.

Aanmelden?

Meld je aan op de website van ROS Friesland.