Gisteravond organiseerde de gemeente Weststellingwerf samen met politiebasisteam Zuidoost Fryslân Jachtseizoen Weststellingwerf. Ruim 130 jongeren uit Weststellingwerf (tussen de 12 en 18 jaar) deden mee aan dit spannende spel. Ze sloegen op de vlucht voor politie en handhaving en moesten stempels verzamelen op drie verschillende punten in Wolvega. De twee deelnemers die met een volle stempelkaart over de finish kwamen zonder gepakt te worden, wonnen een cadeaukaart.  

Waardevolle kennismaking

Jeugdboa Iris opende het evenement en om 19.00 uur gaf burgemeester André van de Nadort het startsein en kon de jacht beginnen. De deelnemers kregen tien minuten voorsprong, daarna gingen politieagenten en handhavers te voet, op fietsen of in auto’s ‘op jacht’. Later op de avond vloog zelfs een politiehelikopter over Wolvega om de jagers te assisteren. Burgemeester Van de Nadort: “We kijken terug op een zeer geslaagde avond. We organiseerden dit om de jongeren op een positieve manier in aanraking te laten komen met de politie en handhaving. Ook voor de politie, handhavers en jongerenwerkers was het waardevol om zoveel jongeren in onze gemeente op deze laagdrempelige manier te ontmoeten.”

Na afloop kregen alle deelnemers nog een goodiebag mee naar huis, gevuld met een aantal leuke gadgets en contactgegevens van de jongerenwerkers.