Je kan iemand anders machtigen om namens jou te stemmen. We noemen dit een volmacht. De gemachtigde kan jouw stem alleen tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen. Een gemachtigde kan voor maximaal 2 andere personen stemmen. Er zijn twee manieren om dit te regelen:

Schriftelijke volmacht

Kun je geen onderhandse volmacht (meer) regelen of wil je iemand laten stemmen die niet in de gemeente Weststellingwerf woont? Regel dan een schriftelijk volmacht via onze website. Je hebt daarvoor DigiD nodig. Een digitale aanvraag kan tot 3 juni, 17.00 uur. De gemachtigde krijgt een volmachtbewijs thuisgestuurd en hoeft geen kopie van jouw identiteitsbewijs te laten zien om te kunnen stemmen.
 

Een onderhandse volmacht

  • Vul op de achterzijde van de stempas de naam in van de persoon die voor jou gaat stemmen.
  • Hij of zij moet in de gemeente Weststellingwerf wonen.
  • Hij of zij moet ook voor de verkiezing gaan stemmen.
  • Hij of zij moet gelijktijdig zijn eigen én jouw stem uitbrengen.
  • Hij of zij moet ook jouw geldig, of maximaal 5 jaar verlopen, identiteitsbewijs meenemen. Dit mag ook een kopie zijn of je kan een identiteitsbewijs laten zien via smartphone of tablet.
  • Het geven van een machtiging  op de achterkant van de stempas kan tot en met de dag van de verkiezing.

Let op: als je je verzoek op het laatste moment indient, kunnen wij je niet garanderen dat de gemachtigde het volmachtbewijs op tijd ontvangt. Het volmachtbewijs wordt namelijk per post naar je verstuurd!

Vragen?

Stuur een mail naar verkiezingen@weststellingwerf.nl of bel ons via 140561.