Ken je raad - deel 2

Stel je toch eens voor dat je raadslid bent van de gemeente Weststellingwerf. Een prachtige functie, waarin je de belangen van de inwoners van deze mooie gemeente mag vertegenwoordigen. Wat zou jij dan willen bereiken?

Deze vraag hebben we ook gesteld aan onze 21 nieuwe raadsleden. Elke week stellen drie raadsleden zich graag aan je voor! Deze week vertellen Peter Spin (Weststellingwerfs Belang), Lukas van der Hoef (CDA) en Aukje Kroondijk (VVD) iets over zichzelf.

Peter Spin
Weststellingwerfs Belang

Waarom ben je politiek actief?
Om op deze wijze bij te dragen aan de ontwikkeling van ons mooie Weststellingwerf, te behouden wat goed is en te verbeteren waar het kan of moet.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
Mijn streven is om de leefbaarheid in Weststellingwerf zo optimaal mogelijk te laten zijn voor alle inwoners en daar hebben we elkaar hard voor nodig.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik breng graag de dag door met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, daar geniet ik volop van. Met tuinieren en mijn vogels en volière kan ik innerlijke rust vinden. Cabaret spelen was mijn grootste hobby, maar daar is, mede door het politiek actief zijn, een einde aan gekomen.

p.l.t.spin@raad-weststellingwerf.nl

Lukas van der Hoef
CDA

Waarom ben je politiek actief?
De gemeentepolitiek gaat over de leefbaarheid in onze eigen omgeving. Uiteindelijk willen wij allemaal het beste voor onze omgeving. Dat vraagt dat we verder kijken dan eigen belang en onze eigen tijd, ook op financieel gebied.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
In gezamenlijkheid blijven bijdragen aan een mooi Weststellingwerf vanuit de gedachte “minder ik” en
“meer wij”.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Veel dingen vind ik leuk. Zo mag ik graag sporten en geniet ik van het samenzijn met familie en/of vrienden. Begin maart ben ik vader geworden. In de vrije uurtjes geniet ik nu vooral van het vaderschap.

l.vanderhoef@raad-weststellingwerf.nl

Aukje Kroondijk
VVD

Waarom ben je politiek actief?
Vanuit mijn achtergrond als boerendochter stond mijn vader altijd klaar als er wat ‘gefixt’ moest worden in het dorp waar ik ben opgegroeid. Zonder dat hij bestuurlijk actief was, was hij wel actief betrokken. Zo heeft hij mij geïnspireerd met de vraag: wat kan jouw bijdrage zijn aan de maatschappij?

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
Een sterke agrarische gemeente waar het goed wonen en leven is. Met oog en respect voor elkaar. Ongeacht je afkomst of levensovertuiging.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Het fokken en verzorgen van paarden en bezoeken van (paarden)evenementen. Daarnaast mag ik graag reizen, maar ook genieten van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. 

a.kroondijk@raad-weststellingwerf.nl

Nieuwsgierig naar de andere raadsleden?

Volgende week stellen we Tom Hartog (Weststellingwerfs Belang), Cor Trompetter (SDW) en Patricia Staats (GroenLinks) aan je voor.

Wil je in de tussentijd al contact opnemen met één van de raadsleden? Kijk dan op de website van de raad.

Gemeenteraad

De gemeenteraad staat aan het hoofd van de gemeente Weststellingwerf. Samen met het college van burgemeester en wethouders vormt de raad het gemeentebestuur.

Meer informatie