Stel je toch eens voor dat je raadslid bent van de gemeente Weststellingwerf. Een prachtige functie, waarin je de belangen van de inwoners van deze mooie gemeente mag vertegenwoordigen. Wat zou jij dan willen bereiken?

Deze vraag hebben we ook gesteld aan onze 21 nieuwe raadsleden. Elke week stellen drie raadsleden zich graag aan je voor! Deze week vertellen Gaby Thijssen (GroenLinks), Janny Krol - De Jong (SDW) en Emma Winter (Weststellingwerfs Belang) iets over zichzelf.

Gaby Thijssen
GroenLinks

Waarom ben je politiek actief?
Ik zit in de politiek om mijn omgeving groener en socialer te maken. Waar iedereen mee kan doen, naar vermogen bijdraagt, zonder armoede en geweld kan leven en een goed dak boven het hoofd heeft.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
Een samenleving die groener en socialer is. Waar inwoners zelf over mee gepraat en beslist hebben en waar we met respect voor elkaar kunnen leven en naar elkaar omkijken. Waar we elkaar het beste gunnen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik vaar en golf graag. In de winter ski en schaats ik. En natuurlijk besteed ik veel tijd aan het raadslidmaatschap. Ook mijn werk kost veel vrije tijd.

g.m.h.thijssen@raad-weststellingwerf.nl

Janny Krol - De Jong
SDW

Waarom ben je politiek actief?
Ik vind het belangrijk inwoners te laten zien dat je als “gewone” burger mee kunt beslissen over thema’s die iedereen aangaan. Je hebt geen academische opleiding nodig om in de gemeenteraad plaats te kunnen nemen. Gemeentelijke politiek is toegankelijk voor iedere inwoner.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
Ik zou graag zien dat inwoners meer betrokken zijn/worden bij de gemeentelijke politiek. Tenslotte gaat het over onze eigen leefomgeving. Weststellingwerf is een prachtige gemeente en ik wil me graag inzetten om dat te behouden!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Schilderen is mijn passie. Met acrylverf schilder ik voornamelijk op (sloop)hout en maak daarvan verschillende objecten. Hiermee geef ik hout een tweede leven.

j.krol-dejong@raad-weststellingwerf.nl

Emma Winter
Weststellingwerfs Belang

Waarom ben je politiek actief?
Nadat ik jaren geleden vanuit interesse lid werd van Weststellingwerfs Belang, heb ik eens een algemene ledenvergadering bezocht. Daarna kwam ik in het bestuur en vervolgens ook in de steunfractie. Ik vind het leerzaam en voel me verbonden met de inwoners van Weststellingwerf.

Wat wil je persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
De kloof tussen inwoners en de politiek kleiner maken. Samen met elkaar streven voor een nog gezondere en veilige gemeente.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn grootste passie is zingen. Dit doe ik doe graag en vaak. Daarnaast heb ik een jong gezin en zij sporten. Dus in de weekenden sta ik ze aan te moedigen langs de lijn.

e.winter@raad-weststellingwerf.nl

Nieuwsgierig naar de andere raadsleden?

Volgende week stellen we Ingo Kehe (Blijf Stellingwarfs), Desiré Woudstra - Dooper (Weststellingwerfs Belang) en Vera van der Zee (CDA) aan je voor.

Wil je in de tussentijd al contact opnemen met één van de raadsleden? Kijk dan op de website van de raad(externe link).

Gemeenteraad

De gemeenteraad staat aan het hoofd van de gemeente Weststellingwerf. Samen met het college van burgemeester en wethouders vormt de raad het gemeentebestuur.

Meer informatie