Stel je toch eens voor dat je raadslid bent van de gemeente Weststellingwerf. Een prachtige functie, waarin je de belangen van de inwoners van deze mooie gemeente mag vertegenwoordigen. Wat zou jij dan willen bereiken?

Deze vraag hebben we ook gesteld aan onze 21 nieuwe raadsleden. Elke week stellen drie raadsleden zich graag aan je voor! Deze week vertellen Ingo Kehe (Blijf Stellingwarfs), Desiré Woudstra - Dooper (Weststellingwerfs Belang) en Vera van der Zee (CDA) iets over zichzelf. Dit is de laatste editie van 'Ken je raad'. 

Ingo Kehe
Blijf Stellingwarfs

Waarom ben je politiek actief?
Ik zat in West-Berlijn gevangen binnen/achter de muur. Ook al mochten we vrijuit praten, wij mochten niet voorbij de muur. Dat was politiek besloten. Als kind was het geen “vrede” en niet veilig. Ik wil bijdragen aan de mens in vrede en veiligheid.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
Ik als persoonsbeveiliger tot op het bot wil iedereen veilig houden. En dat begint al bij de basis. Maar ik kan niet letterlijk vóór iedereen springen, dus begin ik in Weststellingwerf.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Wild kamperen is puur geluk. Een beetje vissen, muziek luisteren en af en toe terug naar Berlijn voor een bezoekje, zijn dan de overige hobby’s.

i.kehe@raad-weststellingwerf.nl

Desiré Woudstra - Dooper
Weststellingwerfs Belang

Waarom ben je politiek actief?
Ik voel me verbonden met Weststellingwerf e.o. omdat ik hier ben opgegroeid. Door de jaren heen, merkte ik dat ik invloed kon en wilde uitoefenen op mijn omgeving. Ik luister graag naar mensen: ‘Geen aannames doen, maar contact maken’ is mijn motto.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
Persoonlijk ben ik erg geïnteresseerd in het sociaal domein, vooral waar het de jeugd betreft. Ik zou ze graag bewustzijn over de historie en hun omgeving meegeven.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn passie voor muziek uit ik door te zingen en dwarsfluit te spelen. Bovendien vind ik het leuk en interessant om me bezig te houden met psychologie en geschiedenis.

d.m.woudstra-dooper@raad-weststellingwerf.nl

Vera van der Zee
CDA

Waarom ben je politiek actief?
Ik draag graag een (klein) steentje bij aan de maatschappij en vind het leuk om me te verdiepen in allerlei verschillende onderwerpen die in onze gemeente(raad) aan bod komen. We hebben bij het CDA een hele enthousiaste groep mensen, dus het is ook heel gezellig.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?
Dat Weststellingwerf een prachtige gemeente is en blijft om op te groeien. Een plek waar we voor elkaar klaarstaan.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn man en ik hebben twee kleine kindjes, dus in mijn vrije tijd ga ik graag met ze op pad. Wandelen in het bos, ergens koffie drinken, winkelen of naar de camping, gezellig!

v.w.m.vanderzee@raad-weststellingwerf.nl

Laatste editie 'Ken je raad'

Dit is de laatste editie van 'Ken je raad'. Alle raadsleden hebben zich voorgesteld. Wil je alles teruglezen? Je bekijkt hier het overzicht

Contact opnemen met de raadsleden?

Kijk dan op de website van de raad(externe link).

Gemeenteraad

De gemeenteraad staat aan het hoofd van de gemeente Weststellingwerf. Samen met het college van burgemeester en wethouders vormt de raad het gemeentebestuur.

Meer informatie