Stel je toch eens voor dat je raadslid bent van de gemeente Weststellingwerf. Een prachtige functie, waarin je de belangen van de inwoners van deze mooie gemeente mag vertegenwoordigen. Wat zou jij dan willen bereiken?

Deze vraag hebben we ook gesteld aan onze nieuwe raadsleden Martijn Rooks (Weststellingwerfs Belang) en Anton Mulder (Blijf Stellingwarfs). Zij zijn in de raadsvergadering van 2 oktober en 16 oktober geïnstalleerd.

Martijn Rooks (Weststellingwerfs Belang)

Waarom ben je politiek actief?

Ik ben politiek actief, omdat ik politiek interessant vind. Zelf ben ik iemand die graag zijn mening over iets geeft en dat is voor mij een reden geweest om politiek betrokken te zijn. Op deze manier kan ik ergens iets van vinden, er over meedenken en zo nodig invloed uitoefenen.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?

Persoonlijk vind ik het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat er leeft onder onze inwoners, zodat we hier goed op in kunnen spelen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd houd ik van voetbal, koken, reizen, geschiedenis en motorrijden.

m.rooks@raad-weststellingwerf.nl

Anton Mulder (Blijf Stellingwarfs)

Waarom ben je politiek actief?

Ik ben politiek actief om problemen in de gemeente aan te kaarten en eventueel op te lossen. Eind 2004 is mij gevraagd om aan te sluiten bij een politieke partij en heb ik zitting genomen in de steunfractie.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?

Ik ben geïnteresseerd in de veiligheid van de omgeving, vooral omtrent wegen en knelpunten die gevaar opleveren. Het liefst zou ik deze zo snel mogelijk willen oplossen. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben coördinator van en scheidsrechter bij volleybalwedstrijden. Daarnaast ben ik vaak te vinden als EHBO-er op evenementen en ben ik actief als chauffeur van draaiorgel De Grote Dorus.

a.mulder@raad-weststellingwerf.nl

Ken je raad

Wil je alle 'Ken je raad' artikelen teruglezen? Je bekijkt hier het overzicht.

Gemeenteraad

De gemeenteraad staat aan het hoofd van de gemeente Weststellingwerf. Samen met het college van burgemeester en wethouders vormt de raad het gemeentebestuur.

Meer informatie