Stel je toch eens voor dat je raadslid bent van de gemeente Weststellingwerf. Een prachtige functie, waarin je de belangen van de inwoners van deze mooie gemeente mag vertegenwoordigen. Wat zou jij dan willen bereiken?

Deze vraag hebben we ook gesteld aan onze nieuwe raadsleden Annemarie Siegersma (Blijf Stellingwarfs) en Ellen Boelen (Sociaal Duurzaam Weststellingwerf). Zij zijn dit jaar geïnstalleerd.

Annemarie Siegersma (Blijf Stellingwarfs)

Waarom ben je politiek actief?

Omdat ik erg geïnteresseerd ben in wat er bij de inwoners leeft. Voor mij is het belangrijk om me in te zetten voor hun belangen. Ik wil een verbindende factor zijn tussen inwoners en de gemeentelijke organisatie.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?

Ik wil graag bijdragen aan een gemeente waar het goed, gezond en betaalbaar leven en ondernemen is. Eén van mijn wensen is dat er een dorps- en cultuurcentrum in Wolvega wordt gerealiseerd. Vooral een ontmoetingsplek voor de jeugd vind ik belangrijk.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik vind het gezellig om samen met familie en vrienden leuke dingen te ondernemen. Bovendien houd ik van knutselen en lezen. 

a.m.siegersma@raad-weststellingwerf.nl 

Ellen Boelen (Sociaal Duurzaam Weststellingwerf)

Waarom ben je politiek actief?

Ik begon als stembureau-lid. Daarna kwam ik in het burgerplatform sociaal domein op voor mensen met een beperking en nu ben ik raadslid. Dit is voor mij een logisch en mooi vervolg, omdat politiek al vanaf mijn jeugd thuis een rol heeft gespeeld.

Wat wil jij persoonlijk het liefst bereiken voor en/of samen met de inwoners van Weststellingwerf?

Dat we elkaar blijven respecteren en naar elkaar blijven luisteren. Daarnaast wil ik me inzetten om eenzaamheid onder jongeren en jongvolwassenen te bestrijden.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Op zaterdag ben ik bij FC Wolvega te vinden. Ik ben secretaris en ondersteun het wedstrijdsecretariaat. Soms klus ik in mijn huis en vind het leuk om dingen te ondernemen met mijn kinderen.

e.boelen@raad-weststellingwerf.nl 

Ken je raad

Wil je alle 'Ken je raad' artikelen teruglezen? Je bekijkt hier het overzicht.

Gemeenteraad

De gemeenteraad staat aan het hoofd van de gemeente Weststellingwerf. Samen met het college van burgemeester en wethouders vormt de raad het gemeentebestuur.

Meer informatie