Op zaterdag 25 mei legt gemeente Weststellingwerf de rode loper uit. De deuren van het gemeentehuis zijn van 13.00 tot 17.00 uur open voor alle inwoners en ondernemers uit Weststellingwerf. Voor jong en oud is er van alles te beleven.

‘‘Inwoners vragen zich soms af wat we allemaal in het gemeentehuis doen. Dat laten we graag zien op onze open dag. Daarnaast is dit een goed moment om met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan over actuele thema’s en ontwikkelingen’’, vertelt burgemeester André van de Nadort. 

Van alles te beleven voor jong en oud

Bezoekers mogen op de open dag zelf het gemeentehuis door, op elke verdieping is wat te doen. Sportief, interactief, creatief en informatief, voor ieder wat wils! Zo kunnen kinderen trouwen met hun broertje, zusje, vader of moeder. Plaatsnemen in de brandweerauto, hun eigen ambtsketen knutselen en meedoen met verschillende sport- en spelactiviteiten. De speurtocht door het gemeentehuis leidt de kinderen langs nog veel meer leuke en leerzame activiteiten.

Ook voor volwassenen is er van alles te doen. Ga mee op rondleiding door het archief, bekijk Weststellingwerf vanaf het dakterras of laat je informeren over je woning verduurzamen. Ook kunnen volwassenen een valrisicotest doen en hun reactievermogen in het verkeer testen.

Wie wil kan voor een klein prijsje een echte Weststellingwerfse wimpel kopen voor in de vlaggenmast. Of een originele gemeenteposter voor thuis aan de muur.

Klik hier voor meer informatie over de open dag.