Afgelopen vrijdag gingen tien jonge mantelzorgers lasergamen, een patatje eten en glow in the dark midgetgolf spelen. Even ontspannen, genieten en vergeten dat je mantelzorger bent. Op zaterdag waren er vierenzestig volwassen mantelzorgers aanwezig in de Rustende Jager waar Wethouder Hanneke Zonderland ze hartelijk verwelkomde. Dat zorgde voor fijne ontmoetingen en mooie gesprekken. De activiteiten horen nog bij de Dag van de Mantelzorg.

Kakmadammen

Ook zijn de vragen ‘hoe kan de gemeente mantelzorgers het best kan ondersteunen? Waar ligt de behoefte?’ besproken. Cabaret duo De Kakmadammen zorgde voor een hilarische omlijsting met hun liedjes en sketches. De verschillende onderdelen van deze middag werden met gedichten over mantelzorg aan elkaar gepraat. Als afsluiter was er een heerlijk stamppotbuffet.

Nationale dag van de Mantelzorg

Elk jaar op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zijn er in heel Nederland activiteiten om mantelzorgers te laten weten dat ze gewaardeerd worden. Want zorgen voor een hulpbehoevende zieke of naaste vinden veel mantelzorgers vanzelfsprekend, maar dat is het niet.