Opvang door de gemeente

Komen er nog meer opvanglocaties in Weststellingwerf?

Zolang het aantal vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen blijft groeien, moeten gemeenten in Nederland vluchtelingen en statushouders opvangen. De noodopvang met caravans bij De Steense is niet geschikt voor opvang in de winter. Daarnaast loopt Weststellingwerf achter met het huisvesten van statushouders. Zij hebben een verblijfsstatus en mogen in Nederland blijven. Maar op dit moment moeten veel statushouders noodgedwongen wonen in de overvolle asielzoekerscentra. Daarom zoekt de gemeente naar meerdere opvang- en woonlocaties.

Hoe kan ik als ondernemer bijdragen aan de opvang van vluchtelingen?

Verschillende ondernemers hebben eraan meegewerkt om de noodopvang bij De Steense in te richten. Op dit moment zijn geen spullen meer nodig.

Wanneer voor de nieuwe opvanglocatie aan de Heerenveenseweg spullen nodig zijn, vind je dat onder meer op deze website.

Ben jij ondernemer en heb je vragen? Neem dan contact op met Ondernemerscoördinator Klarien de Wrede via telefoon 14 0561.

Waar kunnen vluchtelingen uit Oekraïne zich melden die nog geen logeeradres of opvang hebben?

Vluchtelingen uit Oekraïne die nog geen logeeradres of opvang hebben, moeten zich melden in Heerenveen. Heerenveen is de centrale overstaplocatie voor heel Friesland. Hier vindt een eerste intakegesprek plaats en een medische controle. Vanuit de overstaplocatie in Heerenveen gaan de vluchtelingen naar een opvanglocatie ergens in Friesland. Het adres van de ontvangst/overstaplocatie in Heerenveen is: It Hege Stik 9, 8445 PZ, Heerenveen. Het melden kan dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur.