Dag van de Duurzaamheid

Vrijdag 8 oktober is het de landelijke ‘Dag van de Duurzaamheid’. Veel scholen in Nederland geven op deze dag aandacht aan duurzaamheid. Dit jaar ook in Weststellingwerf. Het college van burgemeester en wethouders gaat met schoolkinderen in gesprek. En samen op pad.

Jeugd heeft de toekomst

Wethouder Hanneke Zonderland: ‘Een groene wereld is belangrijk voor ons allemaal en iedereen kan daaraan bijdragen. Het is daarom goed om klimaat en duurzaamheid onder de aandacht te brengen in het onderwijs. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. De jeugd heeft immers de toekomst, een duurzame toekomst!'
 

Activiteiten op scholen

Van maandag 4 oktober t/m vrijdag 8 oktober zijn er activiteiten op verschillende scholen. Kinderen gaan op bezoek bij de gemeentewerf. Om te leren over het scheiden van afval. Daarnaast gaan de kinderen zwerfafval opruimen rondom hun eigen school. Tijdens de activiteit ‘Blij met een bij’ vertelt een imker over het werk van de honingbij. En de burgemeester en wethouders gaan voorlezen in de klas. Zo leren de kinderen waarom groener en bewust leven zo belangrijk is.