Deze website moet voldoen aan de eisen voor digitale toegankelijkheid. Dat betekent dat alle doelgroepen de website goed kunnen gebruiken.

Toegankelijkheidslabel

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Weststellingwerf. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.(externe link)

PDF-documenten

PDF bestanden laten we zoveel mogelijk aan de toegankelijkheidseisen voldoen. We kunnen niet garanderen dat ze volledig toegankelijk zijn. Heeft u een pdf-bestand dat u niet kunt lezen, laat het ons dan weten. Wij helpen u graag!

  • Oorzaak: De documenten zijn (nog) niet goed opgemaakt. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van alternatieve tekst bij afbeeldingen of koppen. Dit komt doordat in het verleden de kennis nog niet aanwezig was hoe je een document toegankelijk moest maken;
  • Gevolg: Bezoekers die gebruik maken van hulpapparatuur kunnen hier hinder van ondervinden. Vaak is er een probleem met de structuur. Doordat sommige afbeeldingen en logo's geen tag bevatten, slaat hulpsoftware deze onderdelen over. Bezoekers met een visuele beperking hebben hier waarschijnlijk last van.
  • Maatregel: De gemeente is bezig met het maken van een inventarisatie van alle pdf documenten op onze website. We proberen zo veel mogelijk alternatieven te bedenken voor niet toegankelijke pdf documenten.
  • Uitzondering hierop vormen de pdf-formulieren. Deze zijn bedoeld om te downloaden en te printen, met de pen in te vullen en op te sturen of aan de balie af te geven. Bijna alle pdf-formulieren hebben een digitale variant.
  • Planning voor de uitvoering van de maatregel: 31-12-2024

Video-bestanden

Veel van onze video's op onze website hebben nog niet correcte ondertiteling.

  • Oorzaak: Veel video's hebben automatische ondertiteling van YouTube.
  • Gevolg: De ondertiteling toont soms niet de correct tekst.
  • Maatregel: De gemeente is bezig met het maken van een inventarisatie van alle video's op onze website en gaat de ondertiteling aanpassen.
  • Planning voor de uitvoering van de maatregel: 31-12-2024

Links

Links naar andere websites worden geplaatst voor het gemak van de bezoeker. De gemeente Weststellingwerf heeft geen invloed op de inhoud van deze websites en is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud daarvan.

Is iets ontoegankelijk? Laat het ons weten

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid?
Neem dan contact op via communicatie@weststellingwerf.nl.