Vandaag zijn de voorbereidende werkzaamheden voor fase 5 en 7 van de herinrichting van De Blesse gestart.

Stremming kruising Steenwijkerweg/Markeweg/ Bovenweg

Vanaf 30 mei 2023 is de kruising Steenwijkerweg/Markeweg/Bovenweg (fase 5) volledig gesloten. Op 30 en 31 mei wordt de bestaande asfaltverharding verwijdert tot de zuidelijke ingang van De Blesse. Deze dagen is de Steenwijkerweg in fase 5 en 7, tijdens de reguliere werktijden (7.00 tot 16.00 uur), niet bereikbaar. Daarna kunnen aanwonenden via de oude bestrating weer bij hun woning komen.

Op 1 juni wordt de weg opgebroken en gaat de aannemer verder met de ontgraving voor de aanleg van het riool in fase 5 en 7.

Zolang de kruising is gesloten, moet het verkeer vanuit Blesdijke, Oldemarkt en Willemsoord richting Wolvega weer omrijden. Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt wél passeren.

Zodra de werkzaamheden het toelaten, wordt de kruising weer opengesteld voor autoverkeer. Je kunt dan vanuit Oldemarkt en Blesdijke weer via De Blesse naar Wolvega.

Planning

We streven ernaar de wegwerkzaamheden aan de Steenwijkerweg vóór 3 augustus klaar te hebben. De Steenwijkerweg kan dan weer volledig worden opgesteld voor doorgaand verkeer.

Pendelbus Connexxion

Van 30 mei tot en met 4 augustus rijdt er een pendelbus tussen Oldemarkt en De Blesse. Deze kan niet doorrijden naar bushalte De Blesse Noord. Passagiers moeten daarom een stukje lopen.

Bekijk voor de dienstregeling op de website van Connexxion.