Zaterdagmiddag 17 september is het vernieuwde skatepark in Wolvega officieel en feestelijk geopend door wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp. Skatepark ontwerper SkateOn organiseerde de opening samen met de jongeren, de gemeente Weststellingwerf en JOGG.

Zaterdagmiddag 17 september is het vernieuwde skatepark in Wolvega officieel en feestelijk geopend door wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp. Skatepark ontwerper SkateOn organiseerde de opening samen met de jongeren, de gemeente Weststellingwerf en JOGG. Samen lieten ze trots het eindresultaat zien. Er waren demonstraties door professionele skaters, wedstrijdjes, gezonde snacks en fruitwater. Een dj zorgde voor muziek. Door het regenachtige weer werd het programma wel iets ingekort en konden de geplande clinics niet doorgaan. SkateOn heeft beloofd nog een keer terug te komen.

Initiatief van de jongeren
Een aantal jaren geleden kregen de jongerenwerkers van de gemeente Weststellingwerf een brief van een skater uit Wolvega. In de brief vroeg hij of het skatepark kon worden opgeknapt omdat het erg verouderd was. Andere skaters hadden dezelfde wens, en zo kwam dit verzoek bij de gemeente terecht. Het verzoek kwam op een perfect moment: het keurmerk van het skatepark was bijna verlopen en de baan was aan vernieuwing toe. Het vernieuwde skatepark voldoet helemaal aan de wensen van de skaters en er is gebruik gemaakt van de nieuwste materialen.

Gezamenlijk project
De kracht van dit mooie project is dat de jongeren van begin tot eind nauw betrokken zijn geweest bij het hele traject. En de mooie samenwerking tussen de jongeren en de gemeente die is ontstaan”, zo vertelde wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp.

De jongeren hebben samen met hun favoriete skatepark ontwerper SkateOn het uiteindelijke ontwerp gemaakt. Op een zaterdag hebben ze zelf alle elementen in het skatepark geschilderd. De jongeren zijn erg trots op de vernieuwde skatebaan, er wordt veel gebruik van gemaakt. Ook jongeren uit omliggende dorpen weten de skatebaan te vinden. Ze zorgen er zelf voor dat alles schoon en netjes blijft. Door corona kon een officiële opening niet eerder plaatsvinden. Maar nu was het zaterdagmiddag 17 september dan eindelijk zover.