Maak het inbrekers niet te makkelijk!

De gemeente wil het aantal woninginbraken in Weststellingwerf terugdringen. Let tijdens de donkere dagen en de vakantieperiode dan ook extra op! Dit is de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Ga je een avondje of langer weg? Zorg ervoor dat ’s avonds de lichten aan zijn en de deuren op slot. En bel 112 bij verdachte situaties.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Zorg ervoor dat inbrekers jouw huis niet makkelijk binnen kunnen komen. Gebruik daarom hang- en sluitwerk met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. En laat een beveiligingsexpert controleren of jouw woning goed is beveiligd.

Kijk voor meer tips op https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak

Camera in beeld

Camera in Beeld is een politiesysteem dat buitencamera’s op een kaart laat zien. Dat kunnen CCTV-camera’s (closed-circuit television) zijn bij overheden, winkels of woonhuizen. Zo weet de politie waar camerabewaking is. Als er bijvoorbeeld een inbraak is geweest, kan de politie via Camera in Beeld beelden van de dader verzamelen. Zo kan de dader sneller worden aangehouden.

Iedereen met een buitencamera kan meedoen aan het politiesysteem Camera in Beeld. Registreer je camera bij Camera in Beeld. Zo maak je je buurt veiliger.

Kijk voor meer informatie op https://www.politie.nl/onderwerpen/camera-in-beeld.html