Gemeente Weststellingwerf heeft een circulaire fietsbrug geplaatst op het eiland Driewegsluis in Nijetrijne. Wethouder Roelof Theun Hoen opende woensdag 30 maart de fietsbrug op feestelijke wijze. De heer Scheenstra, voormalig sluiswachter, maakte direct gebruik van de brug. Ook plaatselijk belang Nijetrijne en plaatselijk belang Oldemarkt zijn blij met de fietsbrug.

‘‘Ik ga regelmatig op de fiets naar Oldemarkt om boodschappen te doen. Het is heel fijn dat de verbinding richting Oldemarkt nu beter is’’, vertelt de heer Scheenstra.

Circulaire fietsbrug

De fietsbrug stond van 2007 tot 2020 in Oostmahorn. Gemeente Weststellingwerf heeft de gebruikte fietsbrug van De Boer & De Groot gekocht. Zij boden de fietsbrug aan via een bruggenbank, een soort marktplaats voor gebruikte bruggen.

De brug is schoongemaakt en nagekeken. Sommige onderdelen zijn vervangen. Verder kon de brug volledig hergebruikt worden.

Wethouder Roelof Theun Hoen is daar trots op: ‘‘Door de fietsbrug compleet her te gebruiken, hebben we bespaard op veel grondstoffen, het productieproces en het transport. De impact op het milieu is daardoor minimaal. En het is nog goedkoper ook. Dat is het ultieme voorbeeld van duurzaam inkopen.’’

Bereikbaarheid Driewegsluis

Het zuidelijke deel van de Driewegsluis sluit nu direct aan op het hoofdfietsnetwerk richting Oldemarkt. Daarnaast is de fiets- en wandelverbinding tussen Ossenzijl-Oldemarkt verbeterd door de komst van de brug. Ook is het Nationale Park Weerribben-Wieden nu beter bereikbaar. De Driewegsluis is dankzij de fietsbrug duidelijker en aantrekkelijker als poort naar Friesland.

De circulaire fietsbrug is onderdeel van het project ‘Zuidelijke Poort’. Vanuit de Regio Deal Zuidoost Friesland is hiervoor geld beschikbaar gesteld.

Foto: Lenus van der Broek

Digitale nieuwsbrief

Weststellingwerf verspreidt iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. 

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief(externe link)

Luchtfoto Wolvega en het gemeentehuis