Afgelopen weekend was het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Overal in het land werden vrijwilligersacties georganiseerd. Ook in onze gemeente werden er dit jaar weer leuke klussen aangeboden. Ondanks het winterse weer was het opnieuw een succes. 

Wethouders Hanneke Zonderland, Mariska Rikkers-Oosterkamp en Heidi den Hartigh deden mee met vrijwilligersactiviteiten. Zij staken afgelopen weekend letterlijk de handen uit de mouwen bij zorgcentrum Lindestede in Wolvega. Samen met de welzijncoaches zijn alle terrassen van de bewoners, de binnentuinen en balkons schoongemaakt en de bloembakken gevuld met nieuwe plantjes. De bewoners van Lindestede kunnen in het voorjaar weer heerlijk genieten van alle vrolijk gevulde bloembakken.

Ga zelf als vrijwilliger aan de slag

Vrijwilligers zijn van groot belang in de gemeente. Het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf is er om vrijwilligers en hulpvragen bij elkaar te brengen. Vrijwilligers, inwoners en organisaties kunnen zich bij het Vrijwilligerspunt aanmelden als ze hulp nodig hebben of hulp willen bieden.

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Werken met ouderen, kinderen of dieren. Iets creatiefs of actiefs. Er is veel mogelijk. Meer informatie vind je op de website van het Vrijwilligerspunt(externe link)