Wat te doen bij vermiste of gevonden huisdieren

Is jouw huisdier vermist of heb je een huisdier gevonden? Je kunt het volgende doen.

Dierenambulance De Meeren

Heb je een (huis-)dier gevonden of wil je advies over een gevonden (huis-)dier, dan kun je contact opnemen met Dierenambulance De Meren. Dierenambulance De Meeren verzorgt voor de gemeente Weststellingwerf het ophalen en vervoeren van (gewonde-) dieren.

Dierenambulance De Meeren:

  • Telefoonnummer: 06-53712098.
  • 24/7 bereikbaar.
  • Beschikbaar voor dierennoodhulp op straat, kadavers en hulp bij ritten naar dierenarts.

Dierenasiel De Swinge

Dierenasiel De Swinge in Drachten verzorgt voor Weststellingwerf de opvang van honden en katten. Gevonden dieren worden op de website en Facebookpagina van het dierenasiel getoond. Eigenaren hebben twee weken de tijd om zich te melden. Na twee weken kan het dier worden herplaatst.

Dierenasiel De Swinge in Drachten voor opvang en opvolging zwerfdieren:

  • Telefoonnummer: 088-8113710.
  • Elke dag bereikbaar tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Stichting Amivedi

Inwoners van Weststellingwerf kunnen vermiste en gevonden huisdieren aanmelden bij Stichting Amivedi, het landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren. Amivedi is dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur bereikbaar via telefoon 0900-2648334. Amivedi haalt of vangt geen gevonden huisdieren op en bemiddelt niet bij de herplaatsing van huisdieren.

Dierenarts

Je kunt met een gevonden huisdier ook bij de plaatselijke dierenarts terecht. Zij kunnen een eventueel aanwezige chip uitlezen en de eigenaar achterhalen.