Heb je moeite om de dag goed door te komen en lukt het niet goed meer om er zelfstandig op uit te gaan?

Actief zijn, een regelmatig dagritme hebben en andere mensen ontmoeten is voor iedereen belangrijk. Voor mensen die zelf geen andere mogelijkheid hebben voor een zinvolle daginvulling, zoals school of werk, is er daarom dagbesteding. Belangrijk is dat er een verzorgingsbehoefte of begeleidingsbehoefte is.

Wat is dagbesteding?

Samen met een groep mensen ergens mee bezig zijn, maakt dat je een zinvolle dagbesteding hebt. Voorbeelden van dagbesteding zijn het helpen met verschillende klussen op een zorgboerderij, tuinieren in het groen, helpen in een winkel of knutselen met elkaar.

Dagbesteding kan voor jezelf fijn zijn, maar het kan ook belangrijk zijn voor een mantelzorger. Als je als mantelzorger zorgt voor een partner of een familielid en merkt dat dit erg zwaar wordt, is het prettig om dit een dag veilig uit handen te kunnen geven.

Dagbesteding voor degene waar je voor zorgt kan dan een oplossing zijn. Jouw partner of familielid heeft een fijne en zinvolle invulling van de dag in groepsverband en met goede ondersteuning, terwijl jij als mantelzorger meer tijd hebt voor ontspanning. Dit wordt ook wel respijtzorg genoemd.

Hoe kom je in aanmerking voor dagbesteding?

Neem contact op met het gebiedsteam. De medewerkers van het de Toegang zullen kijken met jou naar wat jouw vraag is en naar de mogelijke oplossingen hierin. Zij nemen jouw melding op voor een gesprek met de vlechtwerker van de Wmo.

Gebiedsteam Weststellingwerf

Het gebiedsteam heeft professionele hulpverleners. Zij bieden je steun op het gebied van jeugd en gezin, zorg en werk en inkomen. Of je nu een kleine of grote vraag hebt, zij staan voor je klaar.

Contact gebiedsteam