HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Handelaren van tweedehands goederen gecontroleerd

  (24-06-2019)

  In mei zijn twaalf handelaren in tweedehandsgoederen gecontroleerd of zij zijn aangesloten bij het Digitaal Opkopings Register (DOR). Ook is er gecontroleerd of de handelaren gebruik maken van het DOR.

 • Nieuwe landschapsvisie voor Zuidoost Friesland

  (21-06-2019)

  De regio Zuidoost Friesland heeft vanaf vandaag een nieuwe landschapsvisie.
  In het kader van de Streekagenda Zuidoost Fryslân hebben de gemeenten Heerenveen, Opsterland, Ooststellingwerf, Smallingerland en Weststellingwerf samen met de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân een inspirerend en overzichtelijk visiedocument voor de regio opgesteld: de ‘Landschapsvisie Zuidoost Friesland 2018-2028’.
   

 • Echtpaar Kromkamp koninklijk onderscheiden

  (20-06-2019)

  Burgemeester André van de Nadort reikte donderdagmiddag twee Koninklijke onderscheiding uit. Piet Kromkamp (71) en echtgenote Annie Kromkamp-Huisman (72) uit Wolvega zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

 • Burgernet is vernieuwd

  (18-06-2019)

  Met het nieuwe systeem kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Burgernet wordt steeds vaker met succes wordt ingezet. Het verouderde opsporingssysteem is nu na 10 jaar trouwe dienst vervangen door een eigentijdse versie. De verwachting is dat met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol opgelost kunnen worden en vermiste personen sneller teruggevonden kunnen worden.

 • Nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (18-06-2019)

  Maandag 17 juni gaf burgemeester André van de Nadort aan twee inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf. Onderstaande personen mogen zich nu Nederlander noemen:

  • De heer Josef Jalata Dhaba, geboren te Ethiopië en woont in Wolvega.
  • Mevrouw Indrawatie Ramkhelawan, geboren te Paramaribo Suriname en woont in Wolvega.

 • Fietspad en bruggetjes in Lindewijk Wolvega geopend

  (14-06-2019)

  Donderdagmiddag werd in de Lindewijk in Wolvega een fietspad en twee bruggetjes geopend.

 • Eikenprocessierups: wat kunt u doen?

  (14-06-2019)

  Eikenprocessierupsen zijn actief in eikenbomen. Na contact met de brandharen kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

 • Gemeenteraad stelt negatief beleid gaswinning vast

  (13-06-2019)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft nieuw beleid vastgesteld voor gaswinning. In de notitie ´Gaswinning in Weststellingwerf´staat de raad negatief tegenover nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gaswinning.

 • Gemeenten in Zuidoost Friesland zorgen samen voor meer Rustpunten

  (12-06-2019)

  De gemeenten in Zuidoost Friesland openden op 12 juni een rustpuntennetwerk in de Friese Wouden. Namens gemeente Weststellingwerf was Roelof Theun Hoen bij de opening aanwezig. 
  Het rustpuntennetwerk is één van de negen deelprojecten van het Koepelproject ErVaren en Turf. Het is een aanvulling op het gastvrijheidspalet in de regio. Rustpunten zijn kleinschalig, er is sprake van zelfbediening en vertrouwen naar de gasten dat er ook wordt afgerekend.
   

 • Weststellingwerf blijft investeren ondanks financiële tegenvaller jeugdzorg

  (07-06-2019)
  Kadernota

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorjaarsnota 2019/kadernota 2020-2023 beschikbaar gesteld aan de gemeenteraad. Net als andere gemeenten heeft ook Weststellingwerf een financieel tekort op jeugdzorg. Ondanks deze tegenvaller blijft de gemeente investeren.

 • Stationsweg en stationsgebied vernieuwd: omrijden niet meer nodig

  (06-06-2019)

  Het vernieuwen van de Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega is bijna klaar. Omrijden is niet meer nodig, alle wegen zijn weer open voor al het verkeer.

  De komende weken zetten we de laatste puntjes op de i: op het nieuwe plein voor het station komt verlichting en in de bestrating wordt de gulden snede aangebracht, die ook in de architectuur van het stationsgebouw zit.

 • Weststellingwerf adviseert negatief over gaswinning Oldelamer

  (06-06-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week om negatief advies te geven op het winningsplan van Vermilion Energy Netherlands B.V. voor gaswinning bij Oldelamer. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft voor dit winningsplan aan de gemeente om advies gevraagd.
   

 • Overlast en schade door noodweer

  (05-06-2019)

  Het noodweer van dinsdagavond heeft in de hele gemeente voor overlast gezorgd. Er zijn veel bomen omgewaaid en er liggen veel takken op de grond. De gemeente is vannacht al begonnen om  bomen en takken weg te halen. Ook vandaag wordt hier nog hard aan gewerkt. Weggebruikers moeten dus nog steeds rekening houden met overlast.

 • College loopt mee met Pieter Stuyvesant Kuiertocht

  (03-06-2019)

  Zaterdag 1 juni vond de negende editie van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht plaats. Ook het college van Weststellingwerf liep mee.

 • Kom meer te weten over inbraakpreventiemaatregelen

  (03-06-2019)

  Op zaterdag 15 juni geeft Weststellingwerf samen met de politie voorlichting over inbraakpreventie. De zomervakantie komt er namelijk aan. Veel mensen gaan dan van huis weg. Voor inbrekers de kans om toe te slaan.

 • Munnekeburen pakt Grindweg aan

  (29-05-2019)
  Werken aan de Grindweg in Munnekeburen

  Door lekkage aan de waterleiding moest Vitens de waterleiding aan de Grindweg in Munnekeburen vervangen. Vervelend voor de bewoners, maar die zagen al snel kansen om hiermee hun straatbeeld te vernieuwen en de snelheid van het verkeer te remmen.

 • Burgemeester bezoekt 65-jarig echtpaar

  (29-05-2019)

  Burgemeester André van de Nadort bracht dinsdag een bezoek aan echtpaar Jeep Kuipers (90) en Loltje Kuipers-Talsma (93). Zij vierden hun 65-jarig huwelijk. De burgemeester bracht een felicitatiebezoek en overhandigde een boeket bloemen en het fotoboekje 'Wolvegram' met historische foto's van Wolvega.

 • Gemeente, politie en horeca ondertekenen Horecaconvenant 2019-2021

  (28-05-2019)

  Maandag 27 mei ondertekenden horecaondernemers en burgemeester André van de Nadort het horecaconvenant 2019-2021. In het convenant staan afspraken tussen de gemeente, politie, lokale horeca en Koninklijke Horeca Nederland die moeten zorgen voor een gezellig, veilig en aantrekkelijk uitgaansgebied in Weststellingwerf.

 • Verslavingszorg Noord Nederland organiseert de Oudercursus 'Help! Mijn kind gebruikt'

  (27-05-2019)
  Cursus voor ouders
  • Zorgen om uw gebruikende kind?
  • Wilt u ook weten hoe drugs ruiken, eruit zien en wat ze doen?
  • Zit u ook weleens met de handen in het haar?
  • Vraagt u zich ook af, of u uw kind nog kan vertrouwen?
  • Vraagt u zich al lange tijd af of u de enige ouder bent die een gebruikende zoon/dochter heeft?

  Dan is deze cursus wellicht iets voor u!

 • Uitslag verkiezing Europees Parlement

  (27-05-2019)

  De voorlopige uitslag van de verkiezing voor het Europees Parlement is bekend. Het opkomstpercentage in Weststellingwerf was 41,23%. 
  Bij de vorige verkiezing voor het Europees Parlement, in 2014, was het opkomstpercentage 37,2%.

  Klik op de link hieronder om de uitslag per stembureau, per lijst en per kandidaat te bekijken. 

  Uitslag verkiezing Europees Parlement

 • Schoolkorfbaltoernooi Weststellingwerf groot succes

  (17-05-2019)

  Afgelopen woensdag vond in Noordwolde het schoolkorfbaltoernooi van Weststellingwerf plaats. Wethouder Jack Jongebloed opende het toernooi.

 • Fietspad langs de Linde bijna klaar

  (16-05-2019)

  Het fietspad langs de Linde, tussen de Steenwijkerweg en de Driewegsluis is bijna helemaal vernieuwd. Inmiddels is de Driewegsluis weer goed bereikbaar via het fietspad.

Archief