HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Gemeentelijke schoonmaakdag op 31 maart

  (29-03-2017)

  Op vrijdag 31 maart om 9.30 uur begint de zeventiende gemeentelijke schoonmaakdag bij OBS De Velden te Noordwolde. Nadat het startsignaal is gegeven door wethouder Jack Jongebloed, gaan naar verwachting zo’n 900 kinderen in de hele gemeente samen met hun leerkrachten aan de slag om de gemeente Weststellingwerf nog schoner te maken..

 • Lokale campagne: wanneer belt u 112?

  (29-03-2017)

  De gemeente Weststellingwerf wil meer bekendheid geven aan wanneer met het landelijke alarmnummer 112 mag worden gebeld. Daarom gaat deze week de 112-campagne van start. Doel is dat burgers vaker gaan bellen wanneer mensenlevens in gevaar zijn of wanneer zij getuige zijn van een misdrijf. Hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) kunnen dan sneller in actie komen. De hulpdiensten steunen de 112-campagne.

 • De Westwijzer van maart is uit!

  (29-03-2017)
  Afbeelding van Westwijzer maart

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente en binnen de overheid. De Westwijzer verschijnt iedere maand in de plaatselijke kranten Stellingwerf en Griffioen.

  De Westwijzer van de maand maart 2017 is uit. Lees de Westwijzer online:

 • Nationale Pannenkoekendag succes in Noordwolde

  (29-03-2017)

  Vrijdag werd Nationale Pannenkoekendag gevierd. Het Gebiedsteam Noordwolde, Timpaan Jongerenwerk (2B), Krommestede en de Vensterschool in Noordwolde sloegen de handen ineen om de oudere inwoners van Noordwolde te verrassen met een pannenkoekenmaal.

 • De nieuwe omgevingsvisie: waar moet die over gaan? Denk mee!

  (28-03-2017)

  In 2019 treedt de Omgevingswet in werking. De Omgevingswet bundelt de wetgeving en de regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Dat betekent: minder en overzichtelijke regels, meer ruimte voor initiatieven, lokaal maatwerk en vertrouwen.

  De Omgevingswet geeft aan dat gemeenten een Omgevingsvisie (voorheen structuurplan) en een Omgevingsplan (voorheen de bestemmingsplannen) voor de hele gemeente moeten opstellen.

 • 37 sollicitanten voor Weststellingwerf

  (28-03-2017)

  Voor het ambt van burgemeester van de gemeente Weststellingwerf hebben zich 37 sollicitanten gemeld. Meer dan de helft (20) van de 9 vrouwen en 28 mannen is tussen de vijftig en zestig jaar oud. Onder VVD’ers is de animo het grootst met 8 gegadigden. Hierna volgen GroenLinks (7) en PvdA (6).

 • Buurtsportwerk biedt sportieve clinics: skeeleren en tennis

  (23-03-2017)
  logo buurtsportwerk

  Skeeleren: schaatsen op de weg

  IJs- en skeelerclub Lindenoord in Wolvega organiseert in april vier kennismakingstrainingen skeeleren voor recreatieve schaatsers.  Op de 400-meter skeelerbaan in Wolvega ontdekt u de basisbeginselen met aandacht voor techniek en conditie. De reeks van vier trainingen start op dinsdag 4 april om 19.15 uur.  De kosten bedragen € 12,00 voor vier trainingen van een uur. Skeelers aanschaffen hoeft niet, want Lindenoord heeft leenmateriaal beschikbaar.

 • In Weststellingwerf werken we samen aan NIX

  (23-03-2017)

  In dorpshuis ’t Hokkien in De Hoeve hebben de vertegenwoordigers van sportkantines, dorpshuizen en de gemeente Weststellingwerf dinsdagavond 21 maart jl.  gezamenlijk de ’Gouden regels’ van NIX ondertekend. Een symbolisch gebaar, waarmee iedereen laat zien zich gezamenlijk in te zetten voor een gezonde jeugd en het uitdragen van de nieuwe sociale norm: NIX18; het is normaal om voor je 18e niet te drinken. 

 • Gratis webinar: 'Drugs, de fabels en de feiten'

  (23-03-2017)

  Op donderdagavond 30 maart 2017 kunt u van 20.00 tot 20.45 uur online een presentatie volgen over drugsgebruik en hoe u het kunt herkennen. Met veel informatie, foto's en filmpjes en uw vragen worden live beantwoord.

 • Controles blauwe zone in Weststellingwerf

  (21-03-2017)

  De gemeente Weststellingwerf wil de beschikbaarheid van parkeerplaatsen voor winkelend publiek in het centrum van Wolvega en Noordwolde kunnen garanderen. Daarom gaat de gemeente controleren op naleving van de blauwe parkeerzones. Het gaat hierbij om de parkeerplaatsen in het centrum van Wolvega en Noordwolde die bestemd zijn voor kortparkeerders. 

 • Informatieavond Politiek Actief in Weststellingwerf

  (21-03-2017)

  Op woensdagavond 12 april 2017 organiseert de gemeenteraad van Weststellingwerf een informatieavond over de gemeentelijke politiek. Dit kijkje achter de schermen is bedoeld voor inwoners die willen weten hoe de lokale  besluitvorming bij de gemeente werkt en hoe zij daar invloed op kunnen uitoefenen. En voor iedereen die erover nadenkt om zelf politiek actief te worden.

 • Burgemeester even voorzitter van raadsvergadering op basisschool Matthijsje

  (20-03-2017)

  Burgemeester Gerard van Klaveren bracht vanmorgen een bezoek aan basisschool Matthijsje in Oosterstreek. Na een bezoek aan alle klassen, was het tijd voor een 'raadsvergadering' met de leerlingen van groep 7 en 8.

 • College op bezoek bij LTO

  (20-03-2017)
  agrarisch bedrijf van Ziel

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op uitnodiging van LTO Noord afdeling Weststellingwerf een presentatie bijgewoond over Jumpstart. De Coöperatie Jumpstart faciliteert melkveehouders die samen met anderen monomestvergisting op het eigen bedrijf willen realiseren. Ook in Weststellingwerf hebben melkveehouders belangstelling voor dit innovatieve systeem. 

 • Werkzaamheden aan het spoor te Wolvega

  (16-03-2017)

  Van maandag 20 maart t/m vrijdag 31 maart 2017 wordt er overdag op doordeweekse dagen door ProRail gewerkt aan het verwijderen van een spoortracé tussen de onderdoorgang om den Noort en de spoorwegovergang Lycklamaweg te Wolvega.

 • Nieuwe Biobakjes beschikbaar

  (16-03-2017)

  Op de afvalbrengstation en het gemeentehuis in Wolvega zijn nieuwe Biobakjes verkrijgbaar. Biobakjes zijn kleine afvalbakjes die het scheiden van afval gemakkelijker maken. Inwoners van Weststellingwerf mogen gratis een Biobakje afhalen (Op = op.).

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2017

  (16-03-2017)

  In Weststellingwerf gingen woensdag 15 maart ruim 16.500 personen naar de stembus. Het opkomstpercentage is 81,42 procent.

  In onderstaande overzichten vindt u de totale uitslag, een historische vergelijking en de uitslag per stembureau per partij.

 • Collegebezoek aan Noordwolde

  (15-03-2017)
  Collegebezoek aan Noordwolde

  Het college van burgemeesters en wethouders werd dinsdag 14 maart door Plaatselijk Belang De Eendracht ontvangen in theetuin De Buytenplaets aan de Dwarsvaartweg in Noordwolde.

 • UPDATE: Opkomstpercentage verkiezingen Weststellingwerf

  (15-03-2017)

  UPDATE 15.00 uur

  Om 15.00 uur woensdagmiddag lag het gemiddelde opkomstpercentage bij de stembureaus in Weststellingwerf op 35 procent.
  Op het stembureau op het Linde College hadden begin van de middag 61 personen hun stem uitgebracht, terwijl het totaal aantal stemmen op dat bureau vorig jaar op 51 lag. Tijdens het referendum in 2016 kon er voor het eerst op het Linde College worden gestemd.

  11.00 uur
  Inwoners van Weststellingwerf weten de stembus vanochtend al prima te vinden. Om 11.00 uur lag de gemiddelde opkomst in de hele gemeente op 17 procent. Uitschieter is het stembureau in Oldelamer, waar op dat tijdstip al 24% van de opgeroepen kiezers een stem had uitgebracht. Het stembureau in Oldelamer scoort vrijwel iedere verkiezing hoog waar het gaat om opkomstpercentage. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 lag het totale percentage bij dat bureau op 92%.

  Weststellingwerf telt 23 stembureaus. Een overzicht van alle locaties en praktische info rond het stemmen is te vinden via www.weststellingwerf.nl/verkiezingen. De stembureaus zijn tot 21.00 uur vanavond geopend.

  in totaal zijn er vandaag zo´n 150 stembureauleden actief. In de Westwijzer van deze week vertellen enkele jonge stembureauleden over deze functie. Onderaan dit bericht vindt u het artikel.

 • Inventarisatie voor reclamebelasting ten behoeve van Ondernemersfonds

  (14-03-2017)

  Vanaf 1 januari 2016 betalen ondernemers binnen de bebouwde kom van Wolvega reclamebelasting. Dit betekent dat iedereen met een zichtbare openbare aankondiging (> 0,1 m²) een vast bedrag van € 100 per jaar betaalt. De opbrengst gaat naar de Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf en zal worden gebruikt voor evenementen en activiteiten in Wolvega. Vanaf 14 maart 2017 worden de openbare aankondigingen weer geïnventariseerd voor de aanslagen in 2017. Dit betekent dat er onder meer foto’s worden gemaakt vanaf de openbare weg. De inventarisatie vindt plaats in opdracht van de gemeente Weststellingwerf.

  Voor vragen kunt u contact opnemen met mw. K. de Wrede van de gemeente Weststellingwerf, afdeling Ruimte, tel.: 140561.

  Verordening:

  https://www.weststellingwerf.nl/gemeenteblad

 • Raad positief ten opzichte van investeringskrediet voor huisvesting Groen in Bedrijf

  (14-03-2017)

  Per 1 april  neemt de gemeente Weststellingwerf de medewerkers van Caparis die werkzaam zijn in het groenonderhoud in gemeentelijke dienst. Het is de bedoeling dat deze medewerkers gehuisvest worden op de gemeentewerf. Om deze locatie geschikt te maken, is nieuwbouw van een opslagloods, het aanpassen van het kantoorgedeelte en de aanschaf van auto’s machines en ander materieel nodig. Het college van B&W heeft de raad verzocht hiervoor een investeringskrediet van € 1.073.000 beschikbaar te stellen.

 • Kamerlid Lutz Jacobi laat zich informeren over Bestemming Noordwolde

  (13-03-2017)
  Kamerlid Lutz Jacobi in Noordwolde

  PvdA Kamerlid Lutz Jacobi liet zich vrijdag 10 maart informeren over de ontwikkelingen van Bestemming Noordwolde.  Fenny Suurd en Jan Bekhof van Plaatselijk Belang De Eendracht en wethouder Cor Trompetter heetten haar ’s ochtends welkom in ’t Buurthuus en leidden haar rond door het vernieuwde Vlechtmuseum.

 • Feestje? Maak lekkere Happy Drinks

  (13-03-2017)
  logo NIX18

  Happy Drinks zijn alcoholvrije drankjes die er sensationeel uitzien. En daardoor heel geschikt voor een feestje of een evenement voor jongeren onder de 18.

 • Stembureauleden voorbereid op Kamerverkiezingen 15 maart

  (10-03-2017)
  Stembureauleden voorbereid op Kamerverkiezingen 15 maart

  Woensdag 15 maart gaat Nederland weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Weststellingwerf kunnen kiezers op 23 stembureaus terecht. Deze stembureaus worden gedurende de verkiezingsdag door 150 personen bemenst.

 • Help mee aan een dekkend reanimatie-netwerk

  (09-03-2017)
  Logo Fryslanhartveilig

  Eerste zes minuten zijn cruciaal

  Elke week worden 300 mensen in Nederland slachtoffer van een hartstilstand. De kans op overleven na een hartstilstand wordt elke minuut 10% kleiner. Na 6 minuten is de kans op blijvende hersenschade aanzienlijk. Daarom zijn de eerste 6 minuten na een hartstilstand cruciaal!

 • Rianne Pesman voorleeskampioen Weststellingwerf

  (09-03-2017)
  De drie winnaars, v.l.n.r. Tim Otter, Rianne Pesman, Mette Wubben

  Onder aanmoediging van ruim 60 toeschouwers werd Rianne Pesman van CBS De Wegwijzer uit Wolvega de Voorleeskampioen van Weststellingwerf. Zij las een fragment voor uit het boek Toetsterreur, turnstrijd & lovetweets van Gonneke Huizing. Volgens de jury had zij een goede introductie en een goed afgerond gekozen fragment, waren er tempowisselingen waar mogelijk en werd je meegenomen in het verhaal door een goede mimiek, contact met het publiek en haar heldere en duidelijk stem. Rianne gaat Weststellingwerf vertegenwoordigen op 11 april, in Gorredijk, tijdens het provinciale kampioenschap.

 • Afhaallocaties Biobakjes voor keukenafval

  (08-03-2017)

  Inwoners van de gemeente Weststellingwerf kunnen vanaf maandag 6 maart een gratis Biobakje ophalen. De Biobakjes zijn geschikt als keukenafvalbakje op het aanrecht en bedoeld voor groente-, fruit en ander (klein) keukenafval. Zo maken we afvalscheiding nog gemakkelijker.

 • Elke woensdag inloopspreekuur voor vragen op het gebied van zorg en ondersteuning

  (08-03-2017)
  Gebiedsteams Weststellingwerf

  De gebiedsteams van de gemeente Weststellingwerf zijn het eerste loket voor (vragen over) zorg en ondersteuning voor inwoners van Weststellingwerf. Vanaf heden kunt u elke woensdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur terecht op het inloopspreekuur in Wolvega.

 • Afvalscheiding nog makkelijker met Biobakje voor keukenafval

  (06-03-2017)
  Biobakje

  Inwoners van de gemeente Weststellingwerf kunnen vanaf vandaag een gratis Biobakje ophalen op drie locaties in Weststellingwerf.

 • Werkzaamheden park De Nieuwe Aanleg

  (03-03-2017)

  In park De Nieuwe Aanleg in Wolvega wordt gewerkt aan de verbetering van de waterkwaliteit in de vijver. Vanwege de werkzaamheden is het park tot en met vrijdag 17 maart afgesloten voor bezoekers.
   

 • Pieter Stuyvesant Kuiertocht partner van JOGG-Weststellingwerf

  (02-03-2017)

  De 8e editie van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht wordt gehouden op zaterdag 3 juni 2017. Burgemeester van Klaveren nam op woensdag 1 maart 2017 traditiegetrouw de eerste routekaart in ontvangst uit handen van voorzitter Wim Plekkenpol, alias Pieter Stuyvesant. De overhandiging vond plaats bij de Zonneroos aan het Voetpad in startplaats Munnekeburen. Vanaf 1 maart kunnen wandelaars zich inschrijven voor de tocht van 10, 20, 30 en 42 kilometer. 

 • Wie is of kent de eigenaar van deze aanhangwagen?

  (02-03-2017)
  Wie is of kent de eigenaar van deze aanhangwagen?

  Een aanhangwagen zonder kenteken of herkenningstekens staat al geruime tijd onbeheerd op de parkeerplaats bij F.C. Wolvega aan de Kruistraat te Wolvega. Herkent u deze aanhangwagen of heeft u informatie omtrent de eigenaar hiervan, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de heer Tolman van het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Weststellingwerf, telefoon 140561.

  Mocht er zich geen eigenaar melden dan zal de gemeente Weststellingwerf  de aanhangwagen verwijderen.

 • Vier Friese gemeenten, waaronder Weststellingwerf, nemen medewerkers Caparis aan voor groenonderhoud

  (01-03-2017)

  De groenmedewerkers van Caparis krijgen per 1 april 2017 een arbeidsovereenkomst op basis van de cao Sociale Werkvoorziening aangeboden door de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Achtkarspelen en Leeuwarden. Voor de betrokken medewerkers betekent dit dat ze tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden een nieuwe werkgever krijgen. 

 • Uitbreiding carpoolplaats Stellingenweg/A32

  (24-02-2017)

  In de gemeenteraadsvergadering van december sprak wethouder Jack Jongebloed de wens uit tot uitbreiding van de carpoolplaats langs de N351 en A32 in Wolvega in het voorjaar van 2017. Deze wens, en die van de gemeenteraad en gebruikers van het carpoolterrein, gaat in vervulling. Maandag 27 februari wordt er gestart met de aanleg van 20 extra parkeerplaatsen. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met 14 maart.

 • Op naar de stembus! Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

  (25-01-2017)
  Verkiezingen 2017

  Op woensdag 15 maart 2017 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. U mag uw stem uitbrengen wanneer u: beschikt over de Nederlandse nationaliteit, niet bent uitgesloten van het kiesrecht en 18 jaar of ouder bent.

Archief