HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Bezoek een duurzaam huis in Weststellingwerf

  (18-10-2018)
  Duurzame Huizenroute

  Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning, maar weet u niet waar te beginnen? Huiseigenaren vertellen u graag meer over hun ervaringen. In het hele land openen duurzame huiseigenaren hun deuren tijdens de Duurzame Huizen Route op 3 en 10 november. In Weststellingwerf zijn twee woningen te bezoeken.
  Eén ervan is zelfs genomineerd om Duurzaamste Huis van 2018 te worden. Stemt u mee?

 • Nieuw asfalt op wegen: tijdelijke stremmingen

  (16-10-2018)

  In week 43 (22 – 26 oktober) brengt de gemeente op verschillende wegen in Weststellingwerf nieuw asfalt aan. Tijdens de werkzaamheden zijn wegen tijdelijk afgesloten. Dit geldt voor zowel doorgaand verkeer als aanwonenden. Fietsers kunnen er lopend met de fiets aan de hand langs. Ter plekke staan omleidingsroutes aangegeven.

 • Gemeente, politie, brandweer en CCV op schouw door de winkelstraat

  (12-10-2018)
  kvo schouw Wolvega

  Hoe veilig is de winkelstraat in Wolvega? Die vraag stond donderdagavond centraal tijdens een KVO-schouw in het centrum. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. De gemeente, politie en brandweer liepen samen met de adviseur Veilig Ondernemen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid door de winkelstraten. Onderweg letten ze op zaken die invloed hebben op de veiligheid of het gevoel van veiligheid.

 • Gratis inleveren (grof) tuinafval in 2019

  (12-10-2018)

  Inwoners van Weststellingwerf kunnen vanaf 2019 hun (grof) tuinafval gratis inleveren op de gemeentewerf in Wolvega. Dit stellen burgemeester en wethouders (B&W) voor aan de gemeenteraad. Nu kost het brengen van (grof) tuinafval € 0,04 per kilo. Dit bedrag gaat, als het aan B&W ligt, naar nul.

 • Rijk en regionale overheden tekenen convenant voor Nedersaksische taal

  (11-10-2018)

  Nedersaksisch erkend als actuele taal

  Het Rijk en de overheden in Noord-Oost Nederland gaan zich inspannen om de Nedersaksische taal te behouden en het gebruik ervan te stimuleren. Op woensdag 10 oktober tekenden Maarten Schurink, secretaris-generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken namens minister Ollengren, en de regionale bestuurders in Zwolle daarvoor het convenant voor de erkenning van de Nedersaksische taal. Daarmee spreken zij ook uit dat zij het Nedersaksisch erkennen als een wezenlijke, volwaardige en zelfstandige streektaal in Nederland.

 • Rudolf Norbert Rafi (14 jaar) krijgt Nederlanderschap

  (11-10-2018)

  Burgemeester André van de Nadort reikte donderdag een bewijs van bekendmaking van het Nederlanderschap uit aan de 14-jarige Rudolf Norbert Rafi.

 • College maakt kennis met dorpsbesturen

  (05-10-2018)
  Wethouder Zonderland stelt zich voor

  Het college van burgemeester en wethouders en nieuwe gemeenteraadsleden maakte woensdagavond kennis met de leden van de Vereniging Kleine Dorpen (VKD) Weststellingwerf en de lokale Plaatselijk Belangverenigingen.

 • Word jij fietscoach?

  (03-10-2018)
  fietscoach

  Ben jij fit en actief, én wil je graag mensen met een buitenlandse afkomst leren fietsen? Dan is dit iets voor jou!

  Sport Fryslân en de Fietsersbond Fryslân zoeken vrijwilligers in Wolvega die de komende drie maanden minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn.

 • Weststellingwerf actief in de Week van de Veiligheid

  (02-10-2018)

  Maandag 8 oktober begint de Week van de Veiligheid. Deze week is niet zomaar gekozen, want met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Tijdens de Week van de Veiligheid brengen de gemeente en hulpdiensten het thema veiligheid extra onder de aandacht.

 • Gemeente Weststellingwerf plaatst weer bladkorven

  (02-10-2018)

  De gemeente Weststellingwerf zet vanaf deze week opnieuw bladkorven neer in diverse dorpen. In totaal komen er 60 korven te staan, iets meer dan vorig jaar.

 • Weststellingwerf aan de slag met de samenleving

  (28-09-2018)

  Collegeprogramma 2018-2022: de kracht van Samen en Doen!

  Vandaag maakt het nieuwe college van burgemeester en wethouders haar plannen voor de komende vier jaar bekend. In dit collegeprogramma staan 41 opgaven waar het college met de raad en samenleving aan wil werken. Als het aan het college ligt, blijft het niet bij praten. Het college wil samen doen! Met het geld dat beschikbaar is en met de kracht, kennis en initiatieven uit dorpen, bedrijven en instellingen.

 • Weststellingwerfs muziekonderwijs wordt best practice voor Méér Muziek in de Klas

  (28-09-2018)
  meer muziek in de klas

  Voor alle basisschoolkinderen in Friesland structureel muziekonderwijs. Dat is waar Méér Muziek in de Klas Lokaal voor gaat. Daarom tekende wethouder Roelof Theun Hoen samen met 7 andere vertegenwoordigers op 20 september  in de schouwburg De Lawei in Drachten een samenwerkingsconvenant. Het Weststellingwerfse model voor muziekonderwijs gaat verder dan het convenant nastreeft. De gemeente Weststellingwerf heeft namelijk besloten dat elk kind van 4 tot 18 jaar gelijke muziekonderwijskansen heeft.

 • Het WMO Burgerplatform zoekt nieuwe leden!

  (27-09-2018)

  Het WMO Burgerplatform bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de belangen van kwetsbare groepen in Weststellingwerf.

 • Tentoonstelling Koloniën van Weldadigheid in november

  (27-09-2018)
  Kolonien van Weldadigheid tentoonstelling in Weststellingwerf

  Oktober is Maand van de Geschiedenis. De gemeente Weststellingwerf doet dat dit jaar anders.

 • Pas op voor modder op de weg!

  (27-09-2018)
  Modder op de weg campagne

  Het is oogsttijd dus er is weer veel landbouwverkeer op de weg. Deze voertuigen laten vaak modder achter op de weg.

 • De Westwijzer van september 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (26-09-2018)
  Westwijzer van september 2018

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente. De Westwijzer verschijnt iedere maand in de Stellingwerf.

 • Duurzame Huizenroute: stelt u uw woning open?

  (26-09-2018)
  Duurzame Open Huizen Route

  Op zaterdag 3 en 10 november 2018 vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland zijn honderden duurzame woningen te bezoeken. In Weststellingwerf zijn dat er twee. U kunt uw duurzame woning ook nog aanmelden.

 • Schade aan Lemsterweg: langzaam rijden

  (24-08-2018)

  Door de droge zomer is de Lemsterweg bij Munnekeburen over zo’n 800 meter gescheurd. De helft van de weg is daardoor niet begaanbaar. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, mag het verkeer er niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur. Dit staat ter plekke met borden aangegeven.

 • Stroomkantpad weer open voor fietsers

  (02-08-2018)
  Omleidingsroute werkzaamheden Gapenburg

  Deze zomer verbeteren we het fietspad langs de Linde. We zijn begonnen met het Stroomkantpad bij Wolvega (tussen de Steenwijkerweg en Sasbrug). Dit deel is vanaf zaterdag 3 augustus weer open voor fietsers.

 • Inspecties zetten mystery-guests in bij onderzoek naar toegankelijkheid gemeente

  (07-06-2018)

  In 2017 deden de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzoek naar de toegankelijkheid van gemeentelijke diensten voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Weststellingwerf was één van de vijf onderzochte gemeenten waar ervaringsdeskundigen op pad gingen om te kijken of de toegang laagdrempelig was.

 • Nederlands leer je het snelst op de werkvloer

  (17-04-2018)

  Succesvolle stage nieuwkomer Raghda bij woningcorporatie Accolade

  In oktober 2017 namen 16 nieuwkomers deel aan de VIP-training (Vluchtelingen Investeren In Participeren) in Wolvega. Met een eigen vrijwillige arbeidscoach leerden zij de lokale arbeidsmarkt kennen. Burgemeester Van de Nadort was arbeidscoach voor de 31-jarige Raghda Kaskeen uit Syrië. Zij loopt inmiddels stage bij woningcorporatie Accolade in Heerenveen. We namen een kijkje bij Accolade om te zien hoe het met haar gaat.

 • Extra aandacht van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

  (04-04-2018)

  Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in Weststellingwerf. Het bieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zette Dienst in Bedrijf daarom zo'n 10 werkgevers die zich enthousiast inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

 • 24 april bijeenkomst NIX18 voor alcoholverstrekkers

  (19-03-2018)

  Op dinsdag 24 april van 17.30 – 21.00 nodigen we alle alcoholverstrekkers in de gemeente uit voor de bijeenkomst ‘terugdringen alcoholverstrekking minderjarigen’ om ervaringen uit te wisselen over NIX18.

Archief