HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Eerste fase aanpak fietspad langs de Linde dit jaar van start

  (16-02-2018)

  In de Investeringskalender 2017-2027 is de aanpak van het fietspad langs de Linde opgenomen. De voorbereidingen voor dit project zijn inmiddels zover gevorderd, dat er zicht is op concrete uitvoering in de eerste fase: het gedeelte vanaf de Steenwijkerweg tot aan de Driewegsluis.

 • Zaken doen met de digitale overheid? De Bibliotheek helpt!

  (14-02-2018)

  Voor steeds meer overheidszaken zoals aangifte doen bij de politie, uw pensioen bekijken, en zorgdeclaraties indienen bij de zorgverzekeraar heeft u de computer nodig. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de bibliotheek. De bibliotheek heeft computer-, internet- en printvoorzieningen en biedt cursussen om te leren omgaan met de digitale overheid. Het gebruik van de computers en de cursus is gratis. Ook wanneer u geen lid bent  van de bibliotheek kunt u hier gebruik van maken.

 • Gemeente en Commerciële Club Weststellingwerf organiseren samen ondernemersavond

  (13-02-2018)

  Commerciële Club Weststellingwerf en de gemeente Weststellingwerf organiseren samen een ondernemersavond op woensdag 21 februari 2018. Centraal staan de thema´s: hoe werkt inkopen vanuit de gemeente? En het vergroten van succes met de kansen van de circulaire economie en samenwerking in de keten.

 • College B&W: nieuwbouw geen optie voor toekomstige schoollocatie Steggerda-De Blesse

  (13-02-2018)

  Schoolbestuur Comprix heeft de gemeenteraad meegedeeld dat het besluit tot fusie van de openbare basisscholen Triangel in Steggerda en Dorpsschool De Blesse wordt uitgesteld. In de verklaring van Comprix wordt aangegeven dat een nieuw gebouw wenselijk is. Burgemeester en wethouders hebben -als reactie op uitstel van de fusie- de schoolbesturen Comprix en Catent laten weten dat nieuwbouw wat hen betreft niet aan de orde is.

 • Gemeenteraadsverkiezing 21 maart 2018 | kandidatenlijsten vastgesteld

  (09-02-2018)
  Voorzitter André van de Nadort van het centraal stembureau verricht de loting.

  Vrijdagmiddag 9 februari 2018 zijn in een openbare bijeenkomst van het centraal stembureau de kandidatenlijsten van de gemeenteraadsverkiezingen van Weststellingwerf vastgesteld.

  De lijsten zijn definitief na het verstrijken van de beroepstermijn op 13 februari (of later als de Raad van State over eventuele beroepen heeft beslist - uiterlijk 19 februari). Tot deze datum is het mogelijk dat er, door de uitspraak van de Raad van State, nog wijzigingen in de lijsten worden aangebracht.

 • Gemeenteraden geïnformeerd over de aanleg van glasvezel

  (08-02-2018)

  Woensdagavond 7 februari zijn de raadsleden van de gemeenten Opsterland, Oost- en Weststellingwerf geïnformeerd over de plannen voor de aanleg van glasvezel naar alle zogenaamde witte adressen in Friesland. Witte adressen zijn die adressen (meestal in de buitengebieden) zonder een snelle internetverbinding.

 • Weststellingwerf en De Fryske Marren blijven pleiten voor uitstel uitbreiding Lelystad Airport

  (06-02-2018)

  In een ontmoeting met minister Cora van Nieuwenhuizen hebben wethouders Durk Durksz van De Fryske Marren en Cor Trompetter van Weststellingwerf nogmaals gepleit voor uitstel van de uitbreiding van Lelystad Airport. Ze zaten maandag met de minister om tafel op Lelystad Airport, samen met bestuurders uit Flevoland.

 • Weststellingwerf zet met elektrische auto’s nieuwe stap in duurzaamheidsambitie

  (05-02-2018)
  Frans Kloosterman neemt elektrische dienstauto's in gebruik

  Gemeente Weststellingwerf heeft twee nieuwe dienstauto’s aangeschaft. De auto’s rijden 100% elektrisch. Hiermee zet Weststellingwerf een nieuwe stap in de richting van haar duurzaamheidsambitie.

 • Subsidie provincie voor sloop of herbestemming panden

  (02-02-2018)

  Provincie Fryslân stelt € 2 miljoen euro aan subsidie beschikbaar voor het herbestemmen of slopen van panden in het stedelijk-/dorpsgebied in Friesland.

  Hiermee wil de provincie een impuls geven aan - en behoud van - de kwaliteit van aantrekkelijke woon- en leefgebieden in de steden en dorpen van Friesland. De regeling staat open voor iedereen, met uitzondering van corporaties.

 • De Westwijzer van 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (31-01-2018)
  Westwijzer januari 2018

  De Westwijzer van januari 2018 is uit. De Westwijzer is de gemeentelijke informatiepagina en verschijnt elke maand in de kranten Griffioen en Stellingwerf.

 • Komt u ook naar de informatiedag voor senioren?

  (31-01-2018)
  logo toekomstwonen.nu

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om vitaal te blijven en langer thuis te kunnen blijven wonen? Kom dan naar de informatiedag voor (toekomstige) senioren op zaterdag 3 maart 2018.

 • Aanvraag omgevingsvergunning gaswinning Rottum door ministerie in behandeling genomen

  (30-01-2018)

  Vermilion Energy Netherlands B.V. wil gas winnen op een nieuwe locatie in de gemeente Weststellingwerf. Deze locatie met de naam Rottum, ligt aan de noordkant van het perceel Kooiweg 22 te Nijeholtwolde. Vanaf deze locatie wil Vermilion in de komende jaren boren naar drie gasvelden onder drie gemeenten: De Fryske Marren, Heerenveen en Weststellingwerf. Gaswinning is een verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Vorige week heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de aanvraag omgevingsvergunning van Vermilion in behandeling genomen. 

 • Inwoners hebben meegedacht over afvalscheiding

  (30-01-2018)

  Raadswerkgroep vraagt college aandacht voor rapportage

  Van Afval Naar Grondstof

  In het Rijksprogramma Van Afval Naar Grondstof (VANG) is vastgelegd dat in 2020 maximaal 100 kg restafval per inwoner over mag blijven. We moeten dus nog beter afval gaan scheiden. Om hier in Weststellingwerf aan te werken, heeft de gemeenteraad besloten om met inwoners na te denken over een aanpak. Dit past bij de wens van de gemeenteraad om inwoners te betrekken bij het maken van beleid. De raadswerkgroep Bestuurlijke Vernieuwing heeft hiervoor de hulp van marktonderzoekbureau Aha! uit Groningen ingeroepen.

 • Dorpenfonds stimuleert actieve inwoners

  (29-01-2018)
  Dorpenfonds

  Zorg voor elkaar, oog voor de eigen woonomgeving, ontmoeten, inzet voor de lokale jeugd; de thema’s van de initiatieven die in 2017 een bijdrage hebben ontvangen uit het dorpenfonds zijn zeer divers. In 2017 is het volledige budget van € 33.500,- van het dorpenfonds besteed aan 10 projecten. In totaal heeft deze stimuleringsbijdrage van de gemeente geleid tot een investering van €265.000,-.

 • Raadslid had nevenbetrekking moeten melden

  (29-01-2018)

  BING-onderzoek geen aanleiding voor stappen

  Op verzoek van burgemeester Van de Nadort van Weststellingwerf en met instemming van raadslid Dirk Dubling heeft het Bureau Integrititeit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzoek gedaan naar de opgave van nevenwerkzaamheden van het raadslid. Dubling had verzuimd zijn werk voor de website weststellingwerf.nieuws.nl te melden. Het onderzoek wijst uit dat het verzuim geen aanleiding is om verdere stappen tegen Dubling te ondernemen.

 • Inspiratiemiddag ‘Gratis Bewegen’ maakt kinderen actiever

  (26-01-2018)

  Op woensdag 24 januari 2018 vond een inspiratiebijeenkomst in de Old Skool in Wolvega plaats. Deze bijeenkomst liet leerkrachten van basisonderwijs en pedagogisch medewerkers op een inspirerende en interactieve manier kennis maken met de campagne ‘Gratis Bewegen. Gewoon doen!’ van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

 • Culturele Hoofdstad opent in De Hoeve

  (24-01-2018)

  In het weekend van 26 en 27 januari klinkt overal in de provincie het startschot voor Culturele Hoofdstad 2018. Zo ook in De Hoeve.

 • Gemeente stuurt post digitaal via MijnOverheid

  (24-01-2018)

  Vanaf nu kunt u post van de gemeente Weststellingwerf digitaal ontvangen in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid. De belastingaanslag en het taxatieverslag,  maar ook meldingen dat uw paspoort of ID-bewijs (bijna) verloopt, komen in de Berichtenbox.

  U krijgt de post niet automatisch digitaal, daarvoor moet u eerst met uw DigiD (digitale handtekening) inloggen op mijn.overheid.nl.
   

 • Burgemeester leest voor aan kleuters

  (24-01-2018)

  Burgemeester André van de Nadort heeft met het voorlezen van het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ woensdagmorgen in de bibliotheek in Wolvega het startsein gegeven voor de Nationale Voorleesdagen in Weststellingwerf.

 • Tweede fase ‘Bestemming Noordwolde’ van start: naar een gezonder dorp

  (23-01-2018)
  cor bank covalente

  De aftrap van de tweede fase van ‘Bestemming Noordwolde’ werd donderdag 18 januari gegeven in ‘t Buurthuus. Er zullen projecten worden uitgevoerd die zich richten op vier thema’s: gezondheid, ondernemen, participatie en sociale betrokkenheid. De bijeenkomst werd georganiseerd door onderzoeksbureau Covalente uit Assen. Er deden zo’n vijftig enthousiaste zorgprofessionals uit het dorp mee. Wethouder Cor Trompetter van Weststellingwerf: “We gaan hier in dit project veel mooie nieuwe dingen doen. Werken ze, dan gaan we ze ook in andere dorpen doen.”

 • Tijdelijk iets langere wachttijd bij brug Oldelamer

  (19-01-2018)

  Provincie Fryslân heeft tussen 15 en 19 januari werkzaamheden verricht aan de Oldelamerbrug. Sinds vrijdagmiddag is de brug weer bruikbaar voor verkeer. Tijdens de werkzaamheden is helaas schade ontstaan aan de bekabeling van de brug, waardoor de brug tijdelijk met de hand bediend moet worden.

 • Denk aan uw aangifte toeristenbelasting

  (16-01-2018)

  Als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Weststellingwerf staan ingeschreven, betaalt u toeristenbelasting.

 • Gladheid bestrijden in Weststellingwerf

  (11-12-2017)
  Gladheidsbestrijding in Weststellingwerf

  In Nederland komt er in elke winterperiode wel een aantal keren gladheid voor. De perioden van de gladheid duren echter over het algemeen kort. Daarom heeft de gemeente Weststellingwerf een urgentieplan opgesteld.

 • In de winter wordt de groene container minder geleegd

  (01-12-2017)

  In december start de gemeente Weststellingwerf met een proef waarbij de GFT-containers van inwoners van december tot en met maart één keer per maand worden geleegd. Vanaf april wordt het GFT-afval (groente-, fruit- en tuinafval) weer twee keer per maand opgehaald. 

 • Concept-Omgevingsvisie door 150 inwoners besproken

  (24-11-2017)

  Sinds begin 2017 werkt de gemeente Weststellingwerf aan het maken van een toekomstvisie. In zes bijeenkomsten over verschillende thema’s is met inwoners en belanghebbenden gesproken over hoe deze Omgevingsvisie eruit moet zien. Al deze informatie is verwerkt in een voorlopige visie, deze is woensdagavond gepresenteerd op het gemeentehuis.

Archief