HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • IkPas is goed bevallen in gemeentehuis

  (14-02-2020)
  IkPas certificaat

  Het college van burgemeester en wethouders deed in januari mee met de campagne IkPas. Zij hebben de hele maand januari hun alcoholgebruik op pauze gezet. Zij riepen collega’s en inwoners op om ook mee te doen. Januari is voorbij dus het is tijd om de balans op te maken. Deden er veel mensen mee in de gemeente en hoe is dat bevallen?

 • Zuiderweg in Noordwolde tijdelijk afgesloten

  (14-02-2020)

  Maandag 17 februari voeren wij vanaf 07.00 uur snoeiwerkzaamheden uit langs de Zuiderweg in Noordwolde. Hiervoor is het noodzakelijk het deel van de Zuiderweg tussen de Nieuweweg en Elsweg voor het doorgaande verkeer af te sluiten. Aanwonenden en hulpdiensten kunnen (met enige vertraging) hun percelen bereiken. We verwachten dat stremming tot en met vrijdag 21 februari 16.00 uur duurt. 

  Wij vragen uw begrip voor het ongemak.

 • Poelier Kamperman neemt na 45 jaar afscheid van markt Noordwolde

  (14-02-2020)
  Kamperman afscheid markt Noordwolde

  Marktkoopman Kees Kamperman nam vandaag afscheid van de markt in Noordwolde. Hij is deze week 68 jaar geworden en het is tijd om het rustiger aan te gaan doen. Al vanaf zijn 23e is Kamperman als poelier te vinden op de weekmarkt in Noordwolde. Wethouder Jack Jongebloed kwam speciaal naar de weekmarkt om Kamperman te bedanken voor de 45 jaar dat hij in weer en wind zijn plek innam.

 • € 15 miljoen voor Regio Deal Zuidoost Friesland

  (14-02-2020)

  De gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Weststellingwerf en Wetterskip Fryslân en de Provincie Fryslân zijn opgetogen dat de ministerraad vandaag de regio Zuidoost Friesland heeft gekozen als één van de regio’s waarmee zij een Regio Deal wil sluiten. Het Rijk draagt € 15 miljoen bij aan de leefbaarheid in Zuidoost Friesland.

 • Gemeenteraad bezoekt afvalverwerkingsinstallatie Omrin

  (13-02-2020)
  Gemeenteraad bezoekt afvalverwerkingsinstallatie Omrin

  Op vrijdag 7 februari heeft de gemeenteraad van Weststellingwerf een werkbezoek gebracht aan de afvalverwerkingsinstallatie van Omrin in Heerenveen. Tijdens een rondleiding langs de diverse machines en vergistingssilo’s werd de verwerkingsroute van het huishoudelijk restafval gevolgd.

 • Voedselbank Weststellingwerf en gemeente helpen samen inwoners met geldzorgen

  (11-02-2020)
  ondertekening Voedselbank

  Geldzorgen, schulden of een laag inkomen maken het moeilijk om rond te komen en voldoende geld te hebben voor boodschappen. De Voedselbank Weststellingwerf helpt inwoners met een voedselpakket. Van supermarkten, een bakker en inzamelingsacties ontvangt de Voedselbank producten om de voedselpakketten te vullen. Verse groenten zitten hier vaak niet bij. 

 • Hulpmiddelen via Wmo opnieuw aanbesteed

  (11-02-2020)

  In 2017 sloten de gemeenten Heerenveen, Opsterland, Oost- en Weststellingwerf gezamenlijk een overeenkomst voor de levering van de Wmo-hulpmiddelen. Het toen afgesloten contract wordt niet verlengd. 

 • Officiële starthandeling aanleg glasvezelnetwerk Noordwolde en Noordwolde Zuid

  (10-02-2020)
  Officiële starthandeling aanleg glasvezelnetwerk Noordwolde en Noordwolde Zuid

  Op 6 februari hebben KPN-regiodirecteur Jeroen van der Jagt en wethouder Jack Jongebloed het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordwolde en Noordwolde Zuid. Zij deden dat door zelf de eerste meters te graven. In totaal gaat het  om 22,5 km glasvezelkabel.

 • Ben jij of ken jij de eigenaar van dit drijvend huisje/losgeslagen vaartuig?

  (06-02-2020)
  Losgeslagen vaartuig gevonden

  De gemeente Weststellingwerf heeft in de Schipsloot in Wolvega een drijvend huisje/losgeslagen vaartuig gevonden. De gemeente Weststellingwerf is op zoek naar de eigenaar.

 • Drie nieuwe Nederlanders na Naturalisatieceremonie

  (04-02-2020)
  De drie nieuwe Nederlanders samen met burgemeester André van de Nadort

  In de raadszaal te Wolvega vond vandaag een Naturalisatieceremonie plaats. Burgemeester André van de Nadort heeft aan drie ingezetenen van onze gemeente het Nederlanderschap verleend.

  Na het afleggen van de eed of belofte, werden de officiële documenten overhandigd.

 • Gezamenlijk beleid voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving

  (04-02-2020)
  Griffioen

  De colleges van de drie OWO-gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland hebben hun eerste gezamenlijke beleidsplan voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) vastgesteld. De drie gemeenten werken samen om de kwaliteit en klantgerichtheid te verbeteren en de kosten en kwetsbaarheid te verminderen. Het nieuwe beleid helpt om dit nog beter te doen.

 • Recreatieondernemers opgelet!

  (03-02-2020)
  Griffioen Weststellingwerf

  Bied je tegen vergoeding overnachtingen aan, dan betaal je toeristenbelasting. Denk hierbij aan overnachtingen in een hotel, via Airbnb of op een camping.

 • NPO Radio 1 podcast over It Petgat bij Blesdijke

  (30-01-2020)
  Monument It Petgat Blesdijke podcast

  Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid presenteert NPO Radio 1 en Omroep Max ‘Verstilde Verhalen’ achter 12 oorlogsmonumenten uit alle delen van het land. Aflevering 1 van deze podcast gaat over It Petgat bij Blesdijke. Een oud-kampbewaker vertelt over zijn werk in dit Joodse strafkamp in 1942.

 • Indrukwekkende Holocaust herdenking met veel bezoekers

  (29-01-2020)
  Indrukwekkende herdenking holocaust memorial day Wolvega

  Veel inwoners en andere belangstellenden kwamen maandagavond 27 januari naar de herdenking in het gemeentehuis. Bij het tijdelijke Holocaust monument LEVENSLICHT herdachten zij de Holocaustslachtoffers.

 • Gemeente ondersteunt drie bijzondere dorpsprojecten

  (11-12-2019)
  Gemeente Weststellingwerf ondersteunt dorpsprojecten

  De gemeente draagt bijna €15.000 bij uit het Dorpenfonds 2019 aan drie bijzondere projecten. Boijl viert in 2020 haar 700-jarig bestaan, dorpshuis De Bult zet in op een nog betere verbinding naar het omniveld en Steggerda gaat de strijd aan met de Eikenprocessierups.

 • De Wegwijzer - een gids voor mensen met een laag inkomen

  (17-10-2019)
  Wegwijzer gids voor mensen met een laag inkomen

  Op dinsdag 15 oktober is de Wegwijzer verschenen. Deze gids is voor mensen met een laag inkomen. Je leest hierin welke hulp en ondersteuning er is, welke regelingen er zijn vanuit de gemeente, maar ook andere nuttige informatie. 

Archief