HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Europese bestuurders bekijken Wolvega-Zuid

  (18-04-2019)

  Bestuurders van diverse overheden uit lidstaten van de Europese Unie kwamen vrijdag 12 april op werkbezoek in Wolvega en bekeken het waterproject in Wolvega-Zuid. De gasten zijn lid van het Europese Comité van de Regio's. Ook burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf is lid hiervan en hij nam zijn collega's mee op een rondleiding in dit nieuwe gebied.

 • Jongerencentrum de Mix sluit haar deuren op 1 juli

  (17-04-2019)

  Gebiedsteam zoekt met jongeren naar alternatief

  Op 1 juli 2019 sluit jongerencentrum de Mix in Wolvega. De laatste jaren bezoeken steeds minder jongeren de Mix, waardoor het niet meer een ontmoetingsplek  voor en door jongeren in Wolvega is.  De gemeente wil stoppen met welzijnsactiviteiten die niet meer aansluiten op de vraag van inwoners. Omdat dit jaar ook het huurcontract van de Mix afloopt, besloot het college van burgemeester en wethouders tot de sluiting.  De medegebruikers van de Mix en de betrokken vrijwilligers zijn afgelopen week ingelicht over de sluiting.

 • Provincie werkt aan N351

  (17-04-2019)

  Volgend jaar gaat de provincie Fryslân aan de slag met de weg tussen Wolvega en Slijkenburg, de N351. Begin april start een onderzoek naar de asfaltverharding op deze weg. In de nieuwsbrief hieronder leest u meer hierover.

 • Woning in Ter Idzard dicht na overtreding Opiumwet

  (16-04-2019)

  Vanwege een overtreding van de Opiumwet laat de burgemeester een woning aan de Idzardweg 41 in Ter Idzard vanaf dinsdag 16 april 12.00 uur voor drie maanden sluiten. Wie de woning in die periode ingaat, is strafbaar.

 • Healthy Aging Tour een succes!

  (16-04-2019)

  Veel kijkers aan de start bij de vrouwenetappe van de Healthy Aging Tour. Wethouder Jack Jongebloed gaf het startsein en was aanwezig bij de finish.

  (Foto's: Sportfoto.nl)

 • Nieuwe brug over de Tjonger | denk mee over een naam

  (12-04-2019)
  Opening van de brug in Langelille

  De nieuwe brug over de Tjonger bij Langelille is officieel open. Donderdagmiddag openden wethouders Jos Boerland (De Fryske Marren) en Jack Jongebloed (Weststellingwerf) de nieuwe brug door er onder door te varen. De brug ligt precies op de grens van Weststellingwerf en De Fryske Marren.

 • Wie is of kent de eigenaar van deze caravan

  (10-04-2019)
  Caravan gevonden (afbeelding)

  Bij controlewerkzaamheden door de gemeente Weststellingwerf is er een caravan gevonden op de parkeerplaats aan het Oranje Nassauplein in Wolvega. De gemeente is op zoek naar de eigenaar.

 • Storing openbare verlichting

  (09-04-2019)

  Op een aantal plaatsen in Weststellingwerf brandde de straatverlichting afgelopen week niet. De oorzaak is een storing in het netwerk. Netbeheerder Liander heeft ons laten weten dat er druk gewerkt wordt aan een oplossing. Als de verlichting in uw straat niet brandt, kunt u dit doorgeven aan de infolijn van de gemeente Weststellingwerf: telefoon 140561 of via het online formulier ´melding openbare ruimte´.

 • Vanaf maandag 8 april kruising Sleeswijklaan/Stationsweg gesloten voor verkeer

  (05-04-2019)
  Herinrichting stationsgebied

  De werkzaamheden aan de Stationsweg en het stationsgebied liggen op schema. De vaart zit er goed in! Het is tijd voor de volgende fase.

  Vanaf 8 april schuift het werk op naar de kruising Sleeswijklaan/Stationsweg. Verkeer kan vanaf die datum vier weken niet over deze kruising. Lopend of met de fiets kunt u er wel langs. Verkeer raden we aan om te rijden via de Lycklamaweg en Om den Noort. De parkeerplaatsen van het station en de Jumbo blijven bereikbaar. Het station bereikt u via de noordkant (Welkoop).

  Als de kruising klaar is, sluiten we het wegdeel tot aan de ovonde (Spoorlaan) af. De parkeerplaats van de Jumbo is dan alleen via de Sleeswijklaan toegankelijk.

 • Kom ook! Sportief programma rond Healthy Ageing Tour in Wolvega

  (05-04-2019)

  Op zaterdag 13 april is de wereldtop van het vrouwenwielrennen in Wolvega te bewonderen! Rond de start van dit wielerevenement is er een gevarieerd programma met sport, bewegen en gezondheid in het centrum van Wolvega. De activiteiten zijn vanaf 10.30 uur op het Achtpilarenplein. Aan het winkelend publiek worden gratis flesjes water uitgedeeld. Genoeg te beleven en alle reden voor een bezoek aan het centrum van Wolvega!

 • Technasium denkt mee over winkelstraat

  (03-04-2019)

  Wethouder Roelof Theun Hoen was vanmorgen te gast op het Linde College om samen met Heidi Wolters van de WOW en docenten Elise van Beek en Jan Willem Maassen van den Brink presentaties van leerlingen te beoordelen. 55 Leerlingen van het Technasium presenteerden hun ideeën en ontwerpen om winkelcentrum in Wolvega aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken.

 • Jongeren maken kennis met bedrijfsleven op Doe Dag

  (03-04-2019)
  Burgemeester kijkt mee op Doe Dag met leerlingen en bedrijven

  Bijna 1000 vmbo-leerlingen uit Weststellingwerf, De Fryske Marren en Heerenveen hebben gisteren meegedaan aan de Doe Dag van On Stage. Op deze Doe Dag brachten ze een bezoek aan bedrijven, waarmee ze op 14 maart op het Beroepenfeest kennismaakten.
  In Weststellingwerf vertelde personeel van Bouwbedrijf Bakker, Carrosseriefabriek Heiwo, Hetebrij Bouw, Karwei Wolvega, Motip Dupli en Hotel Van der Valk Wolvega enthousiast over hun beroep en werkdag. Bij Heiwo mochten de jongeren zelf een trailer bouwen.

 • Lage woonlasten in Weststellingwerf

  (02-04-2019)

  Weststellingwerf staat dit jaar op de vierde plaats van de gemeenten met de laagste gemeentelijke woonlasten in Friesland. In 2018 stond Weststellingwerf nog op de zevende plaats. Dat blijkt uit de ‘Atlas van de lokale lasten 2019’ van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO).  

 • Inwoners kunnen mening geven op ontwerp-instemmingsbesluit gaswinning boorlocatie Schapendrift

  (01-04-2019)

  Ministerie legt ontwerp-instemmingsbesluit ter inzage en organiseert informatiemarkt. Inwoners kunnen bij het ministerie hun mening geven over het nieuwe gaswinningsplan voor de boorlocatie Schapendrift. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, dat over gaswinning gaat, heeft het ontwerp-instemmingsbesluit ter inzage gelegd. Op dinsdag 9 april van 17.00 tot 20.00 uur organiseert het ministerie een inloopbijeenkomst in ’t Buurthuus in Noordwolde.

 • De brug over de Tjonger in Langelille is weer open voor verkeer!

  (01-04-2019)
  Het ontwerp van de brug.

  De brug over de Tjonger in Langelille is na vijf en een halve week weer open voor verkeer. Iedereen kan weer over de brug. Dit is sneller dan verwacht.

 • De Steense heeft een nieuwe kantinebeheerder

  (29-03-2019)
  Kantine steense

  Kerkvoorde Vlees & Catering is vanaf 1 april 2019 de nieuwe beheerder voor de kantine van Sportcomplex De Steense. Via een aanbesteding is keus gevallen op Kerkvoorde Vlees & Catering. Kerkvoorde is een lokale ondernemer en geen onbekende voor de gemeente Weststellingwerf.

 • Waarover wil jij meepraten? Vul onze vragenlijst in!

  (28-03-2019)
  Vragenlijst.

  Ben je tussen de 25 en 40 jaar oud? En woon je in het mooie Weststellingwerf? Dan zoeken we jou!

 • Gratis (grof) tuinafval inleveren

  (26-03-2019)

  Inwoners van Weststellingwerf kunnen vanaf 2019 hun (grof) tuinafval gratis inleveren op de gemeentewerf in Wolvega.

 • Gemeenteraad praat met inwoners over zienswijzen ontwerp-Omgevingsvisie

  (26-03-2019)

  In een werkvergadering besprak de gemeenteraad maandagavond samen met inwoners de zienswijzen die zijn ingediend op de ontwerp-Omgevingsvisie. Ruim vijftig aanwezigen discussieerden met elkaar.

 • Gratis compost vanaf 30 maart

  (22-03-2019)

  Compost op de tuin? Haal het vanaf 30 maart gratis op bij het afvalbrengstation bij de gemeentewerf in Wolvega. Dit in het kader van de Landelijke Compostdag op zaterdag 30 maart 2019. Op deze dag deelt de gemeente gratis compost uit. Hiermee bedanken we onze inwoners voor hun inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

 • 1400 leerlingen ruimen zwerfafval op

  (22-03-2019)

  Meer dan 1400 leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs in Weststellingwerf ruimen vrijdag zwerfafval op. Ook op zaterdag steken vrijwilligers handen uit de mouwen. Onder andere in de Lindewijk en in enkele dorpen gaan inwoners aan de slag om hun omgeving schoon te maken.

 • Uitslag verkiezingen

  (21-03-2019)

  Op 20 maart 2019 waren er verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap. In Weststellingwerf stemde 56,4% van de kiesgerechtigden voor provinciale staten. 54,2% van de kiesgerechtigden stemde voor het waterschap.

 • Herinrichting Stationsweg gestart. Volg de omleidingsroutes!

  (15-01-2019)

  Dinsdag 15 januari start aannemersbedrijf A. Faber met de herinrichting van de Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega. De Stationsweg krijgt een nieuw wegdek en voor het station leggen we een nieuw gebied aan. Delen van de weg zijn de komende maanden afgesloten.

 • Inspecties zetten mystery-guests in bij onderzoek naar toegankelijkheid gemeente

  (07-06-2018)

  In 2017 deden de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzoek naar de toegankelijkheid van gemeentelijke diensten voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Weststellingwerf was één van de vijf onderzochte gemeenten waar ervaringsdeskundigen op pad gingen om te kijken of de toegang laagdrempelig was.

Archief