HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Concept-Omgevingsvisie door 150 inwoners besproken

  (24-11-2017)

  Sinds begin 2017 werkt de gemeente Weststellingwerf aan het maken van een toekomstvisie. In zes bijeenkomsten over verschillende thema’s is met inwoners en belanghebbenden gesproken over hoe deze Omgevingsvisie eruit moet zien. Al deze informatie is verwerkt in een voorlopige visie, deze is woensdagavond gepresenteerd op het gemeentehuis.

 • Groene container wordt in de winter minder geleegd

  (23-11-2017)

  In december start de gemeente Weststellingwerf met een  proef  waarbij de GFT-containers van inwoners van december tot en met maart één keer per maand worden geleegd. Vanaf april wordt het GFT-afval (groente-, fruit- en tuinafval) weer twee keer per maand opgehaald. Dit betekent dat in week 49 (4- 9 december) geen GFT-afval wordt opgehaald.

 • Volop inspiratie tijdens werkgeversontbijt

  (22-11-2017)
  jochem uytdehaage inspiratie ontbijt

  Vroeg in de ochtend vond op 16 november het inspiratieontbijt De Gezonde Werkvloer plaats. Ruim 25 werkgevers kregen tips en goede voorbeelden om de vitaliteit en gezonde leefstijl van werknemers binnen hun bedrijf te vergroten.  

 • Oude pand Bornego College wordt gesloopt

  (22-11-2017)

  Omdat er nog maar weinig asielzoekers naar Nederland komen, is de opvang in het oude Bornego College niet meer nodig. Half november is het laatste gezin verhuisd. Het pand staat nu leeg en heeft helaas een slechte technische staat. Het college van B&W heeft daarom besloten om het oude Bornego College te slopen.

 • Mevrouw El Ouâmari is Nederlander geworden

  (21-11-2017)
  Mevrouw El Ouâmari is Nederlander geworden

  Op 21 november vond er een naturalisatieceremonie plaats in het gemeentehuis te Wolvega.

 • Weststellingwerf investeert € 17.000,- in verkeersveiligheid rond basisscholen

  (17-11-2017)
  Schoolzone in Noordwolde

  De gemeente Weststellingwerf telt 22 basisscholen. De verkeersveiligheid rond deze scholen is voor de dorpsbelangen, schoolbesturen en gemeente een belangrijk gespreksonderwerp. Op verzoek van enkele scholen, verkeerswerkgroepen en overkoepelende schoolbesturen worden bij alle basisscholen in Weststellingwerf markeringen aangebracht op het wegdek. Deze markeringen moeten de weggebruikers wijzen op de aanwezigheid van een school en kinderen op straat.

 • Weststellingwerf investeert € 2,7 miljoen in bermen

  (17-11-2017)
  Bermen IJkenweg

  Gemeente Weststellingwerf gaat dit najaar zo’n 30 kilometer berm verharden. De gemeente investeert de komende vier jaar € 2,7 miljoen in de aanleg van graskeien om de wegen in het buitengebied veiliger te maken. De aanleg van de eerste 30 kilometer start maandag in Zandhuizen. Het werk wordt uitgevoerd door De Samenwerking b.v..

 • Vrijwilliger in zonnetje gezet op Dag van de Mantelzorg

  (15-11-2017)

  Mantelzorgers zorgen vaak langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. De Dag van de Mantelzorg, op vrijdag 10 november, zorgt ervoor dat er aandacht en erkenning is voor deze vrijwilligers. Wethouder Cor Trompetter bezocht afgelopen vrijdag één van deze mantelzorgers en zette hem in het zonnetje.

 • De strijd tegen gladheid

  (15-11-2017)
  Strooien tegen gladheid

  In Nederland komt er in elke winterperiode wel een aantal keren gladheid voor. De perioden van de gladheid duren echter over het algemeen kort. Daarom heeft de gemeente Weststellingwerf een urgentieplan opgesteld. In het urgentieplan staat dat voor calamiteitendiensten als politie, brandweer en ambulance, maar ook voor werkverkeer en schoolgaande jeugd de doorgaande wegen worden gestrooid. Daarna volgen de overige wegen. Voetpaden strooit de gemeente niet.

 • Burgemeester Van de Nadort helpt nieuwkomer op de arbeidsmarkt

  (14-11-2017)
  Burgemeester Van de Nadort met mevrouw Kaskeen

  Burgemeester Van de Nadort ontmoet in zijn eerste 100 dagen veel mensen. Hij bezoekt initiatieven en maakt kennis met bedrijven en organisaties. Dit nieuwe netwerk gaat hij nu inzetten voor een andere nieuwkomer. In het kader van de VIP-training (Vluchtelingen Investeren In Participeren) wordt hij arbeidscoach van mevrouw Kaskeen. Hij gaat haar helpen om de lokale arbeidsmarkt te leren kennen. Vandaag maakte Van De Nadort tijdens de VIP-training kennis met mevrouw Kaskeen en de andere nieuwkomers.  

 • Gemeente zoekt meedenkers afvalscheiding

  (13-11-2017)

  Gemeente Weststellingwerf is op zoek naar inwoners die willen meedenken over het nog beter scheiden van huishoudelijk afval en welke rol de gemeente hierin kan spelen.

 • Leerlingen Aventurijn ontbijten met de burgemeester

  (10-11-2017)
  burgemeester ontbijt basisschool leerlingen

  Vanochtend brachten zo´n 15 leerlingen van basisschool De Aventurijn uit Munnekeburen een ontbijtje bij burgemeester Van de Nadort op het gemeentehuis. Samen gaven ze het goede voorbeeld tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Zo´n 3.000 basisscholen en ruim 550.000 kinderen beginnen een week lang de dag met een gezond ontbijt. De kinderen en de burgemeester maakten kennis met elkaar en wisselden van gedachten over gezond eten, goed ontbijten, sport en bewegen.

 • Inspiratieontbijt voor stimuleren vitale werknemers

  (10-11-2017)
  logo jogg

  Op donderdag 16 november 2017 vindt om 07.30 uur het inspiratieontbijt De Gezonde Werkvloer plaats in Victoria Park Wolvega. Werkgevers krijgen inspirerende praktijkvoorbeelden om de vitaliteit en een gezonde leefstijl van werknemers binnen hun bedrijf te bevorderen. Oud-topschaatser Jochem Uytdehaage geeft een energieke lezing met tips en tricks om alles uit een gezond leven te halen. Initiatiefnemers van dit ontbijt zijn JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en gemeente Weststellingwerf.

 • Voorlichting na brand

  (08-11-2017)
  Voorlichting na brand

  Een kleine groep genodigden heeft maandagavond 6 november de brandpreventiebijeenkomst  ‘Voorlichting na brand’ bijgewoond. De bijeenkomst werd georganiseerd door gemeente en brandweer Fryslân naar aanleiding van de brand op 12 september 2017 in het oude gemeentehuis in Wolvega. 

 • Nieuwe assertiviteitstraining voor volwassenen

  (07-11-2017)
  assertiviteitstraining

  Voor volwassenen die meer zelfvertrouwen willen ervaren of willen werken aan hun zelfwaardering, organiseert de gemeente Weststellingwerf een assertiviteitstraining.  Bij voldoende deelname start de training op donderdag 11 januari 2018.

 • Wethouder Kloosterman geeft gastlessen tijdens Week van Respect

  (07-11-2017)
  week van respect gastles frans kloosterman

  Respectvol met elkaar omgaan is natuurlijk iets voor iedere dag, maar één keer per jaar staat RESPECT volop in de schijnwerpers. In de week van 6 tot en met 12 november vindt de 12e editie plaats van de Week van Respect. Daarom geeft wethouder Kloosterman gastlessen op de basisscholen De Lantscheene, De Lamer en De Heidepolle.

 • Eerste paal nieuwbouw gemeentewerf de grond in

  (02-11-2017)
  Eerste paal nieuwbouw gemeentewerf de grond in

  Donderdagmiddag werd op de gemeentewerf op het industrieterrein in Wolvega de eerste paal geplaatst voor de bouw van een nieuwe loods. Wethouder Jack Jongebloed en Cor Trompetter verrichtten samen met Theo Limburg van Bouwbedrijf Bakker de starthandeling. Gemeente Weststellingwerf gaat haar gemeentewerf uitbreiden. Er wordt een nieuwe loods van 600m2 gebouwd en bestaande gebouwen worden aangepast. Aanleiding voor de uitbreiding is de komst van de nieuwe medewerkers van de sociale werkvoorziening, die sinds 1 oktober 2017 in dienst zijn van de gemeente.

 • Feestelijk afronding project dorpshart Steggerda

  (01-11-2017)
  Plantactie Steggerda 1

  De omgeving van de kruising Vaartweg-Pepergaweg in Steggerda is de afgelopen weken veranderd in een uitnodigende plek. Met veel inzet van bewoners wordt momenteel laatste hand gelegd aan de werkzaamheden. Op 1 november gaf wethouder Jack Jongebloed het startsein voor een plantactie: samen met ruim twintig kinderen en vertegenwoordigers van dorpsbelang zijn honderden planten en bloembollen in aangeplant. Binnenkort worden de nieuwe lichtmasten geplaatst; het bijzondere historische kruispunt van weg en water daardoor nog meer benadrukt.

 • Weststellingwerf en De Fryske Marren pleiten voor uitstel uitbreiding Lelystad Airport

  (31-10-2017)

  De gemeenten Weststellingwerf en De Fryske Marren melden in een gezamenlijke brief aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de toenemende onrust onder inwoners over de uitbreiding van Lelystad Airport.

 • De Westwijzer van oktober is uit!

  (25-10-2017)
  Westwijzer oktober 2017

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente.

 • Gladheid bestrijden in Weststellingwerf

  (23-10-2017)
  Gladheidsbestrijding in Weststellingwerf

  In Nederland komt er in elke winterperiode wel een aantal keren gladheid voor. De perioden van de gladheid duren echter over het algemeen kort. Daarom heeft de gemeente Weststellingwerf een urgentieplan opgesteld.

 • Informatiebijeenkomst Lelystad Airport op 4 oktober in Balk

  (26-09-2017)

  Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseert verschillende informatieavonden over de uitbreiding van Lelystad Airport en de vliegroutes. Er leven veel vragen in Friesland over de gevolgen hiervan. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om antwoorden op deze vragen te geven, de routes toe te lichten en naar u te luisteren. Op woensdag 4 oktober is er een bijeenkomst in Balk.

 • Maandag 4 september is zwembad De Steense weer geopend

  (16-08-2017)
  De Steense zwembad Wolvega

  Op maandag 4 september opent zwembad De Steense in Wolvega haar deuren weer!

 • Weststellingwerf neemt eerder ‘zeis ter hand’ voor bermen

  (17-07-2017)

  Op verschillende plekken in de gemeente worden deze week bermen gemaaid. Normaliter maait gemeente Weststellingwerf haar bermen een keer per jaar, in september.

Archief