HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding

Op deze pagina vind je een overzicht van het nieuws van de gemeente Weststellingwerf. Weststellingwerf verspreidt ook iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. Hier kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

 • Interview Jack Jongebloed: 30 kilometer in bebouwde kom is veiliger

  (03-12-2020)
  30 km bord

  Wethouder Jack Jongebloed is geïnterviewd door Fietsersbond Fryslân. Hij pleit al jaren voor een maximumsnelheid van 30 kilometer in bebouwde kommen. Lees hier het volledige interview.

 • Mondkapjes in de publieke binnenruimtes vanaf 1 december verplicht

  (01-12-2020)
  mondkapje

  Het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes van de gemeente is vanaf 1 december verplicht.

 • Zes aanhoudingen voor drugshandel, witwassen en deelnemen aan criminele organisatie

  (01-12-2020)
  Zes aanhoudingen Wolvega

  Wolvega & Heerenveen - Vandaag verrichtte de politie zes aanhoudingen in Wolvega en Heerenveen. De mannen zijn 20, 25, 27, 30, 30 en 36 jaar en komen uit Heerenveen en Wolvega. Zij worden verdacht van handel in heroïne en cocaïne, witwassen en het vormen van een criminele organisatie. De drugs voerden zij uit naar Scandinavië. De politie doorzocht na de aanhoudingen op dinsdag 1 december twee woningen in Heerenveen, vier woningen in Wolvega en een aantal bedrijfspanden in Wolvega.

 • Online bijeenkomst Herinrichting De Blesse

  (26-11-2020)
  Herinrichting De Blesse

  Er komt veel verkeer met een hoge snelheid langs de Steenwijkerweg, Spoorlaan en Markeweg in De Blesse. De inwoners van De Blesse willen graag dat het dorp veiliger wordt voor fietsers en voetgangers. Daarnaast willen zij dat de Steenwijkerweg, Spoorlaan en Markeweg een dorpsere uitstraling krijgen.

 • Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt oranje: stop geweld tegen vrouwen

  (25-11-2020)
  Gemeentehuis oranje verlicht

  ​Van 25 november tot en met 10 december wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen, met de internationale campagne Orange the World. Overal worden verschillende gebouwen oranje verlicht. Oranje staat voor ochtendgloren en zonsopgang; voor een hoopvolle, geweldloze toekomst voor meisjes en vrouwen. Met het oranje kleuren van het gemeentehuis vraagt gemeente Westellingwerf in deze periode extra aandacht voor de chat van Veilig Thuis.

 • Word online gast van de raad

  (24-11-2020)
  online gast van de raad

  ​Wil je weten wat de gemeenteraad allemaal doet? Word dan gast van de raad. De gemeenteraad van Weststellingwerf nodigt inwoners hiervoor uit op de maandagavonden dat er een raadsvergadering is. De eerste mogelijkheid is op 7 december.

 • Beweegteam Weststellingwerf helpt mensen met de oproep van minister De Jonge

  (20-11-2020)
  Beweegteam

  Dinsdag 17 november zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Welzijn en Sport tijdens de persconferentie letterlijk: “We kunnen ook zelf wat doen. Gezond leven dat maak je weerstand beter en van bewegen voel je je ook beter. Een half uurtje wandelen, zelfs dat kan al een groot verschil maken voor onze gezondheid.“ En dat doen de cursisten van de Nationale Diabetes Wandelchallenge die het afgelopen halfjaar een wandelcursus gevolgd hebben bij het Beweegteam. Op zaterdag 14 november Wereld diabetes dag, was de finale in Noordwolde.

 • Gemeente Weststellingwerf en CCW organiseren succesvolle webinar voor ondernemers

  (20-11-2020)
  Dag van de ondernemer 2020

  Ondernemers houden onze samenleving draaiende. Ook in deze ongekend moeilijke tijd gaan zij door. Terwijl de een voor enorme uitdagingen staat, grijpt de ander succesvol nieuwe kansen aan. Gemeente Weststellingwerf en Commerciële Club Weststellingwerf zijn trots op de inzet en het ondernemerschap van ondernemers. Daarom organiseerden ze vandaag (20 november) op de Dag van de Ondernemer een vezelrijke webinar voor ondernemers uit Weststellingwerf.

 • Aandacht voor Week tegen Kindermishandeling

  (19-11-2020)
  Week tegen kindermishandeling

  Het hele jaar door hebben we aandacht voor kindermishandeling, maar in de Week tegen Kindermishandeling nog een beetje extra. Want jaarlijks zijn er rond de 119.00 kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling. Gemeente Weststellingwerf vind dat kinderen moeten opgroeien in een veilige omgeving.

 • Zwembad De Steense weer open vanaf 19 november

  (18-11-2020)
  zwembad De STeense

  Op donderdag 19 november gaat zwembad De Steense weer open. Alle activiteiten gaan door. Vanwege het coronavirus was zwembad De Steense tijdelijk gesloten. 

 • Gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) werken samen aan Transitievisie Warmte

  (17-11-2020)
  Transitievisie warmte

  In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn. Koken op gas en je woning verwarmen met aardgas kan dan niet meer. Dat doen we dan met duurzame energie. Zo stoten we minder schadelijke CO2 uit en beperken we verdere klimaatverandering. Maar hoe en wanneer koppel je woningen los van het aardgas? Wat is het alternatief? Wat is haalbaar en betaalbaar voor iedereen? De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland werken samen aan een Transitievisie Warmte die antwoord gaat geven op deze vragen.

 • Mantelzorgers in het zonnetje gezet op Dag van de Mantelzorg

  (10-11-2020)
  dag van mantelzorg

  10 november is de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen vaak langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Vaak een zware taak. Daarom krijgen mantelzorgers juist vandaag de aandacht die ze verdienen met een verrassingspakket. Als blijk van waardering hielp het college van b&w mee met het uitdelen van de pakketten.

 • Operafilm cadeau voor alle Friese inwoners

  (06-11-2020)
  logo weststellingwerf

  Culturele kerstgroet in coronatijden van de gemeente Weststellingwerf en Opera Spanga

  De gemeente Weststellingwerf en Opera Spanga bieden alle inwoners van Friesland in de kerstvakantie de mogelijkheid om de operafilm The Other te zien. De opera met het thema onverdraagzaamheid is gemaakt in het kader van 75 jaar Vrijheid. Gisteren ontvingen alle Friese burgemeesters de aankondiging van dit Weststellingwerfse geschenk. Half december kunnen inwoners via een link gewoon thuis genieten van dit prachtige culturele werk. 

 • Controle factuur eigen bijdrage voor WMO

  (08-10-2020)
  controle factuur eigen bijdrage

  Maak je gebruik van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan ontvang je binnenkort van het CAK een brief met daarin de rekening van jouw eigen bijdrage. De eigen bijdrage is € 19 per maand. Dit jaar betaal je vanwege de coronacrisis geen eigen bijdrage voor de maanden april en mei.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  De Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

Archief