HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Burgemeester op bezoek?

  (20-09-2017)
  De eerste 100 dagen

  Nodig burgemeester Van de Nadort uit tijdens zijn eerste 100 dagen

  Weststellingwerf heeft sinds 5 september 2017 een nieuwe burgemeester, André van de Nadort. Hij wil graag kennismaken met onze prachtige gemeente. Met inwoners, ondernemers, groepen en organisaties. In zijn eerste 100 dagen gaat hij veel op pad en u kunt hem uitnodigen! 

 • Uitgifte 4 bouwkavels Heerenveenseweg Wolvega gestart!

  (20-09-2017)

  Aan de Heerenveenseweg net aan de noordelijke rand van Wolvega staan vanaf nu 4 zeer ruime bouwkavels te koop.

 • De Papierwinkel Weststellingwerf helpt inwoners

  (19-09-2017)

  Op dinsdag 19 september 2017 is De Papierwinkel Weststellingwerf officieel geopend. De Papierwinkel helpt inwoners met al het papier- en invulwerk rondom sociale zekerheid en belastingen. Er zijn twee vestigingen: in de Rabobank aan het Pastorieplein 12 in Wolvega en in ’t Buurthuus Noordwolde aan Mandehof 13. Wethouder Frans Kloosterman verrichtte de openingshandeling:  hij ging door een papieren deur de spreekkamer binnen. 

 • Update (3) brand oude gemeentehuis

  (19-09-2017)

  De afzetting rond het door brand aangetaste oude gemeentehuis in het centrum van Wolvega wordt vergroot van drie naar vijf meter. Dit gebeurt naar aanleiding van een aanvullende inpectie vandaag. Verder worden de hekwerken zo gemaakt dat eventueel vallend puin voorbijgangers niet kan raken. 

 • Update (2) brand oude gemeentehuis

  (15-09-2017)

  Vandaag zijn bewoners en ondernemers van het oude gemeentehuis in het door brand aangetaste pand geweest. Zij konden met eigen ogen de stand van zaken zien en -voor zover mogelijk- spullen in veiligheid stellen.

 • Portefeuille burgemeester Van de Nadort

  (14-09-2017)

  Na de benoeming van burgemeester André van de Nadort heeft het college van B&W Weststellingwerf op 12 september 2017 de portefeuilleverdeling binnen het college voor de periode september 2017 – april 2018 opnieuw vastgesteld.

 • Home-Start van start in Zuidoost Friesland met Humanitas!

  (14-09-2017)

  Op maandag 18 september vindt de start plaats van Home-Start in Zuidoost Friesland. Home-Start is een vorm van laagdrempelige opvoedondersteuning door vrijwilligers. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met kinderen in de leeftijd tot 7 jaar. Home-Start wordt in Zuidoost Friesland uitgevoerd door Humanitas in samenwerking met de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland, Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren.

 • Update brand oude gemeentehuis

  (14-09-2017)

  De bewoners van het appartementencomplex dat grenst aan het oude gemeentehuis in Wolvega kunnen vandaag nog niet terug naar huis. Op dinsdagavond 12 september is het oude gemeentehuis aan de Heerenveenseweg door een hevige brand getroffen.

 • Oude gemeentehuis Wolvega beschadigd door hevige brand

  (13-09-2017)
  Oude gemeentehuis Wolvega beschadigd door hevige brand

  Dinsdagavond is er een hevige brand geweest in het oude gemeentehuis in het centrum van Wolvega. In het beeldbepalende pand zijn vier appartementen, een pizzeria, kapsalon en een christelijke boek- en cadeauwinkel gevestigd. Alle huurders konden op tijd het pand verlaten. De hulpdiensten waren snel ter plekke en konden voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende panden. 

 • Ruim 100 inzendingen Fotowedstrijd Weststellingwerf. Stem op uw favoriete foto!

  (12-09-2017)
  Fotowedstrijd Weststellingwerf 2017

  Op initiatief van gemeente Weststellingwerf, nieuwsblad Stellingwerf en Fotoclub Reflex is in de zomer van 2017 de Fotowedstrijd Weststellingwerf georganiseerd.

 • Bestemming Noordwolde 2018-2020

  (12-09-2017)

  Aandacht voor participatie, gezondheid, ondernemen en sociale betrokkenheid

  In de periode 2018 – 2020 worden in het project Bestemming Noordwolde projecten uitgevoerd die zich richten op vier thema’s: gezondheid, ondernemen, participatie en sociale betrokkenheid. Deze onderwerpen zijn geprioriteerd op basis van gesprekken die in 2017 met dorpsbewoners en dorpsorganisaties zijn gevoerd.

 • ‘Gratis bewegen’ voor iedereen in Weststellingwerf

  (11-09-2017)

  Op donderdag 14 september 2017 is van 18.30-20.30 uur de kick-off van de campagne Gratis Bewegen in de Lindewijk in Wolvega. Tijdens deze sportieve avond zijn kinderen, jongeren en hun ouders welkom om te ervaren hoe leuk ‘gratis bewegen’ is! Initiatiefnemers zijn JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en de gemeente Weststellingwerf.

 • Leerlingen Linde College veiliger naar school dankzij fly-over Om den Noort

  (11-09-2017)
  Jack Jongebloed fly-over Lindecollege

  De scholen zijn weer begonnen en vandaag is de eerste officiële schooldag voor de leerlingen van het Linde College in Wolvega. De afgelopen maanden heeft de gemeente Weststellingwerf werkzaamheden laten uitvoeren op een deel van de schoolroute die een aantal leerlingen van het Linde College dagelijks volgt.

 • Iepen Mienskipsfûns: subsidie aanvragen mogelijk vanaf 18 september

  (11-09-2017)

  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of stad te verbeteren, kunnen vanaf 18 september weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. De aanvraagperiode sluit op 13 oktober. Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren. In deze subsidieronde wordt bijna € 300.000,- beschikbaar gesteld voor projecten in Zuidoost Fryslân.

 • Weststellingwerf doet mee aan project Village Deals van de VNG

  (05-09-2017)

  Als enige Friese gemeente doet Weststellingwerf mee aan het project Village Deals van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Een Village Deal is een deal tussen het college van B&W en de gemeenteraad. De deal moet integrale en vernieuwende aanpakken binnen het Sociaal domein stimuleren. Het college stelt de raad voor om de Village Deal van Weststellingwerf te richten op het thema schulden en bewindvoering.

 • Weststellingwerf heeft een nieuwe burgemeester

  (05-09-2017)
  Weststellingwerf heeft een nieuwe burgemeester

  André van de Nadort is vanavond beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Weststellingwerf door de Friese Commissaris van de Koning Arno Brok. 

 • 7 t/m 14 september: Actieweek NIX zonder ID!

  (04-09-2017)

  Van 7 t/m 14 september 2017 is de landelijke actieweek ‘NIX zonder ID’. In deze week is er extra aandacht voor NIX18 en het spontaan tonen van een legitimatiebewijs. Ook in Weststellingwerf wordt aandacht aan de actieweek besteedt. Verstrekkers zijn alert op het vragen naar een ID en hebben promotiemateriaal ontvangen om jongeren tot 25 jaar te motiveren om hun ID in de aanslag te hebben als ze alcohol of sigaretten willen kopen.

 • Beëdiging en installatie André van de Nadort als burgemeester van Weststellingwerf

  (29-08-2017)

  In een buitengewone raadsvergadering op dinsdag 5 september 2017 wordt André van de Nadort beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Weststellingwerf door de Friese Commissaris van de Koning Arno Brok.  Inwoners van Weststellingwerf zijn van harte welkom om dit bijzondere moment mee te maken en/of de nieuwe burgemeester te feliciteren tijdens de aansluitende receptie. De raadsvergadering begint om 20.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Wolvega (ingang Rozenstraat). En is ook live te volgen via deze website.

 • Van drie naar twee gebiedsteams

  (28-08-2017)

  In Weststellingwerf zijn vanaf 1 september 2017 twee gebiedsteams actief: één voor Noordwolde en dorpen in de omgeving en één voor Wolvega en de dorpen in de omgeving. De Vlechtwerkers binnen de teams bieden de inwoners dienstverlening op het gebied van zorg en welzijn, jeugd en gezin, wonen, werk en inkomen.

 • Assertiviteitstraining voor volwassenen

  (24-08-2017)

  Voor volwassenen die meer zelfvertrouwen willen ervaren of willen werken aan hun zelfwaardering, organiseert de gemeente Weststellingwerf een assertiviteitstraining.  Bij voldoende deelname start de training op donderdag 28 september.

 • Uitnodiging beëdiging en installatie André van de Nadort

  (23-08-2017)
  Installatie Andre van de Nadort

  In een buitengewone raadsvergadering op dinsdag 5 september 2017 wordt André van de Nadort beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Weststellingwerf. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn.

 • Open Monumentendag in Weststellingwerf op 9 en 10 september

  (23-08-2017)
  Open Monumentendag Weststellingwerf

  Het tweede weekend van september staat jaarlijks in het teken van de Open Monumentendag. Dit jaar zijn, in het weekend van 9 en 10 september, meer dan vierduizend monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

 • Maandag 4 september is zwembad De Steense weer geopend

  (16-08-2017)
  De Steense zwembad Wolvega

  Op maandag 4 september opent zwembad De Steense in Wolvega haar deuren weer!

 • Uw historische pand verduurzamen onhaalbare opgave?

  (01-08-2017)
  Duurzaam bouwloket monumentaal pand

  Een duurzame woning zonder aardgas. We ontkomen er niet aan. Na 2050 wil de overheid alle woningen in Nederland van het aardgas af.

 • Kunstwerk ´Mens & Dier’ zoekt nieuwe plek

  (27-07-2017)

  Het kunstwerk ‘Mens & Dier’ dat jarenlang op het Van der Sandeplein stond, zoekt een nieuwe plek. In 2015 werd het beeld weggehaald, vanwege de herinrichting van het plein. Het kunstwerk, dat in 1968 speciaal voor Wolvega is gemaakt door kunstenaar David van Kampen, is gerenoveerd en kan nu herplaatst worden.

 • Weststellingwerf neemt eerder ‘zeis ter hand’ voor bermen

  (17-07-2017)

  Op verschillende plekken in de gemeente worden deze week bermen gemaaid. Normaliter maait gemeente Weststellingwerf haar bermen een keer per jaar, in september.

 • Veilig zwemmen in Weststellingwerfs natuurwater

  (15-06-2017)
  Spokedam zwemmen in natuurwater

  Het is mooi weer en dat nodigt uit om te gaan zwemmen in open water. Iedereen wil graag zwemmen in schoon water. Sommige plaatsen zijn daarvoor meer geschikt dan andere. In Fryslân zijn ruim 50 officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit regelmatig wordt gecontroleerd in de periode 1 mei tot 1 oktober.

Archief