HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Betrokken Weststellingwervers werken mee aan omgevingsvisie

  (20-07-2017)

  De eerste twee themabijeenkomsten in het kader van de ontwikkeling van de omgevingsvisie voor Weststellingwerf zijn met ruim 80 betrokken inwoners per avond, zeer goed bezocht. Op 27 juni werd in Scherpenzeel gesproken over het thema ´Koester de dorpen´. Op 11 juli kwamen in Sonnega de boeren en natuurorganisaties aan bod, tijdens het thema ´Blijvend boeren voor iedereen´.

 • Cursus: Baas over eigen budget

  (17-07-2017)

  Wilt u beter of anders met uw geld omgaan en meer geld overhouden? Wilt u beter budgetteren, weten waar u recht op heeft, leren om een kasboek te maken of beginnende schulden aanpakken? Meld u dan aan voor de gratis cursus: Baas over eigen budget.

 • Weststellingwerf neemt eerder ‘zeis ter hand’ voor bermen

  (17-07-2017)

  Op verschillende plekken in de gemeente worden deze week bermen gemaaid. Normaliter maait gemeente Weststellingwerf haar bermen een keer per jaar, in september.

 • Tijdelijke verkeershinder Steenwijkerweg

  (12-07-2017)

  Aan de zuidkant van Wolvega werken provincie Fryslân, gemeente Weststellingwerf, Wetterskip Fryslân en It Fryske Gea momenteel samen aan het gebiedsontwikkelingsproject Wolvega-Zuid.

 • Algemene beschouwingen 2017

  (11-07-2017)

  Gisteravond besprak de gemeenteraad van Weststellingwerf de plannen van B&W voor de komende jaren. Tijdens deze zogenaamde 'algemene beschouwingen' kwamen de fractievoorzitters achtereenvolgens aan het woord. Hieronder een bloemlezing van hun toespraken.

 • Onderzoek mobiele bereikbaarheid Weststellingwerf

  (11-07-2017)

  Een goed, dekkend mobiel netwerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving. De gemeente Weststellingwerf vindt het belangrijk dat iedereen die binnen de gemeentegrenzen gebruikmaakt van een mobiele telefoon, goed bereik heeft.

 • Werkzaamheden rotonde Om den Noort

  (06-07-2017)

  Ter verbetering van de fietsveiligheid aan de oostzijde van onderdoorgang Om den Noort te Wolvega worden vanaf maandag 10 juli diverse werkzaamheden uitgevoerd.

  Aannemer Schagen Infra bv start maandag met de aanleg van een middengeleider bij de oosttak van de oostelijke rotonde bij de onderdoorgang. Deze middengeleider maakt het oversteken van de drukke Om den Noort op dat punt veiliger.

 • Digitaal opkopersregister tegen heling

  (06-07-2017)

  Naar verwachting wordt binnenkort het digitaal opkopersregister (DOR) verplicht voor handelaren van tweedehands goederen.  Zij moeten dan in het online register een lijst van inkopen bijhouden.  Omdat mensen zich bij in- en verkoop moeten legitimeren,  wordt heling lastiger gemaakt. Wat weer helpt bij het tegengaan van  (woning)inbraken

 • FarmFest: pop, rock en NIX18

  (05-07-2017)

  De dorpsfeesten zijn in volle gang en verschillende zomerfestivals staan op het punt van beginnen. Als een van de grotere festivals binnen de gemeente bijt FarmFest op 7 juli het spits af. Een afwisselend muziekevenement in Oldetrijne waar veel jongeren op af komen. Maar hoe zorg je als organisatie dat bezoekers onder de 18 jaar geen alcohol drinken? In het kader van NIX18 is de organisatie van FarmFest hier zowel voor, tijdens als na het evenement mee bezig.

 • Samenwerken aan toekomstbestendig basisonderwijs in regio Steggerda - De Blesse

  (04-07-2017)

  De basisscholen in Steggerda en De Blesse hebben te maken met dalende leerlingenaantallen. Om deze regio ook in de toekomst van kwalitatief goed onderwijs te kunnen voorzien, hebben de betrokken schoolbesturen Catent en Comprix regelmatig contact met elkaar en met het gemeentebestuur. Voor de nabije toekomst hebben de schoolbesturen hiertoe een stappenplan opgesteld. In een ambtelijk informatieve werkvergadering op 26 juni jl. is de gemeenteraad hierover geïnformeerd.

 • Deelnemers cursus Politiek Actief ontvangen certificaat

  (04-07-2017)

  Elf inwoners van Weststellingwerf hebben meegedaan met de cursus Politiek Actief. Vanavond ontvangen zij uit handen van Teun Stoker, vice voorzitter van de gemeenteraad hun certificaat van deelname. De deelnemers hebben tijdens zes bijeenkomsten uitgebreid kennis gemaakt met de lokale politiek. Een deel van de groep heeft nu concrete plannen om de politiek in te gaan. Een aantal deelnemers gaat stage lopen bij de fractie van zijn of haar voorkeur.

 • Janneke Kampinga benoemd als griffier

  (04-07-2017)

  Janneke Kampinga uit Meppel is in de raadsvergadering van 3 juli 2017 benoemd als griffier van de gemeenteraad van Weststellingwerf. Zij was al tijdelijk griffier in de gemeente. Zij legde de eed af, waarna zij bloemen kreeg uit handen van Teun Stoker, vice voorzitter van de raad.

 • Ruim €7.500 voor initiatieven in Ter Idzard en Wolvega

  (03-07-2017)

  Het college van B&W Weststellingwerf stelt ruim € 7.500 beschikbaar voor projecten uit Ter Idzard en Wolvega. Het college heeft waardering voor de wijze waarop de plannenmakers de (jeugdige) dorpsbewoners betrekken bij hun initiatief en zo bijdragen aan de saamhorigheid in de dorpen.

 • Cultureel Hoofddorp De Hoeve op weg naar 2018

  (03-07-2017)
  Cultureel Hoofddorp De Hoeve op weg naar 2018 (foto Lenus van der Broek)

  In de aanloop naar Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Friesland 2018 staat De Hoeve bol van de activiteiten.  Afgelopen zaterdag was het dorp één groot theater. Verrassende locatieacts, komische straatacts en allerlei soorten muziek op onverwachte, mooie plekjes in het dorp. 

 • Online uw zaken regelen

  (29-06-2017)

  Gemeente Weststellingwerf breidt haar dienstverlening uit. De aangifte van een geboorte, overlijden of huwelijk, het aanvragen van uittreksels of doorgeven van een verhuizing, doet u eenvoudig vanuit huis via www.weststellingwerf.nl.

 • De Westwijzer van juni is uit

  (29-06-2017)

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente en binnen de overheid. De Westwijzer verschijnt iedere maand in de plaatselijke kranten Stellingwerf en Griffioen.

  De Westwijzer van juni 2017 is uit. U leest hem hier.

 • Hennepkwekerij, je zult er maar naast wonen!

  (29-06-2017)

  Hennep kweken een onschuldige hobby? Niets is minder waar. Hennepteelt is levensgevaarlijk. Wist u dat jaarlijks in zo’n 700 woningen brand uitbreekt als direct gevolg van hennepteelt? Dat zijn er 2 per dag! Daarnaast kunnen hennepkwekerijen voor andere overlast zorgen, zoals wateroverlast.  Hennep telen is bovendien een misdrijf en dus strafbaar.

 • €20.000 voor Brinkplein Boijl

  (27-06-2017)

  Het college van B&W Weststellingwerf heeft vandaag besloten om € 20.000 beschikbaar te stellen voor de transformatie van het dorpshuisterrein in Boijl tot een multifunctioneel terrein. Dorpsbelang Boijl heeft daartoe een plan opgesteld en heeft in mei 2017 een verzoek ingediend voor financiële ondersteuning.

 • Vertrekkend burgemeester Van Klaveren krijgt popmuziekwedstrijd cadeau

  (23-06-2017)

  Gerard van Klaveren heeft in de raadsvergadering van maandag 19 juni jl. officieel afscheid genomen als burgemeester van Weststellingwerf. Donderdagavond tijdens de afscheidsbijeenkomst ontving de vertrekkende burgemeester uit handen van René de Klein namens de raad en de gemeenschap een bij hem passend cadeau: Klaverpop Weststellingwerf.

 • Nieuwe Nederlanders

  (22-06-2017)
  Nieuwe Nederlanders

  Op woensdag 21juni zijn vier inwoners van de gemeente Weststellingwerf tot nieuwe Nederlanders genaturaliseerd in het gemeentehuis van Wolvega. Tijdens de ceremonie legden mevrouw Sajtovic en haar zoon Bojan en mevrouw Basmadzhan en haar zoon Adam de Verklaring van Verbondenheid af. 

 • Parkeerboetes in blauwe zone

  (22-06-2017)
  Blauwe zone

  Parkeren is in heel Weststellingwerf gratis. Om ervoor te zorgen dat parkeerplaatsen nabij winkels ook voor winkelend publiek beschikbaar blijven, zijn er in Wolvega en Noordwolde blauwe zones rondom het winkelgebied. Hier kan men maximaal drie uren parkeren met een blauwe parkeerschijf. Dit voorkomt dat parkeerplaatsen voor kort parkeren worden gebruikt door langparkeerders.

 • Omgevingsvisie: themabijeenkomst 'Koester de dorpen'

  (22-06-2017)

  ‘In wat voor Weststellingwerf wil je de komende jaren wonen en werken?’ Dat is de vraag die centraal staat tijdens het maken van de Omgevingsvisie Weststellingwerf. Als vervolg op de twee inspiratieavonden in april, organiseert de gemeente Weststellingwerf nu een aantal themabijeenkomsten, waar inwoners wederom van harte welkom zijn.

  De eerste themabijeenkomst is op dinsdag 27 juni 2017 in Et Proeme Nust in Scherpenzeel en staat in het teken van leefbaarheid en zorg. De titel is ´Koester de dorpen´. Alle inwoners van Weststellingwerf die hierover willen meepraten zijn welkom.

 • Stoet van IJslandse paarden begeleidt Van Klaveren naar feest

  (22-06-2017)

  Gerard van Klaveren neemt deze week afscheid als burgemeester van Weststellingwerf. Woensdagavond gebeurde dat met een feestavond voor de medewerkers van de gemeente. Van Klaveren werd voor deze gelegenheid met een speciale escorte van zo´n 30 IJslandse paarden van huis gehaald.

 • Dinsdag 5 september beëdiging nieuwe burgemeester

  (22-06-2017)

  André van de Nadort is op maandag 19 juni bij Koninklijk Besluit benoemd als nieuwe burgemeester van Weststellingwerf. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk heeft dat bekendgemaakt. André van de Nadort wordt in een raadsvergadering op dinsdag 5 september 2017 beëdigd door de Friese Commissaris van de Koning Arno Brok.

 • Veilig zwemmen in Weststellingwerfs natuurwater

  (15-06-2017)
  Spokedam zwemmen in natuurwater

  Het is mooi weer en dat nodigt uit om te gaan zwemmen in open water. Iedereen wil graag zwemmen in schoon water. Sommige plaatsen zijn daarvoor meer geschikt dan andere. In Fryslân zijn ruim 50 officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit regelmatig wordt gecontroleerd in de periode 1 mei tot 1 oktober.

 • Leergeld Weststellingwerf laat alle kinderen meedoen

  (31-05-2017)
  Leergeld Weststellingwerf

  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet deelnemen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Ze staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld Weststellingwerf wil deze kinderen mee laten doen.

 • Doe mee aan fotowedstrijd "Mooi hè? Weststellingwerf!"

  (16-05-2017)

  De fotowedstrijd `Mooi hè Weststellingwerf´ van acht jaar geleden krijgt een vervolg. De gemeente, nieuwsblad de Stellingwerf en Fotoclub Reflex nemen de organisatie op zich.

  De wedstrijd loopt van 5 mei tot half augustus.
  Er zijn drie thema's: ‘In Beweging’; ‘Op Avontuur’ en ‘Spetterende Zomer’.

Archief