HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Doe mee aan de fittest!

  (19-02-2019)
  Buurtsportwerk Weststellingwerf

  Buurtsportwerk Weststellingwerf organiseert samen met Sport Fryslân en de gemeente een fittest voor inwoners van Weststellingwerf. Deze vindt plaats op zaterdag 2 maart 2019 tussen 10.00 en 16.00 uur in sporthal De Steense in Wolvega.

 • Wethouder spreekt met Glasvezel Buitenaf

  (15-02-2019)

  Wethouder Jack Jongebloed sprak vandaag op het gemeentehuis met de directeur en een medewerker van Glasvezel Buitenaf. De gemeente en dit bedrijf hebben een verschil van mening over de wijze waarop de gemeente op haar website communiceert over de vraagbundeling voor glasvezel bij de witte adressen in het buitengebied van Weststellingwerf.

  Glasvezel Buitenaf vindt dat de gemeente op haar website onterecht een voorkeur uitspreekt voor Kabelnoord.

  Kabelnoord won de Friese tender (aanbesteding) om in Friesland glasvezel aan te bieden. Op haar website geeft de gemeente een toelichting op de relatie tot Kabelnoord in Fries verband. De keuze welke partij glasvezel aanlegt, ligt bij de inwoners.

  Het gesprek heeft er niet toe geleid dat de gemeente de informatie op haar website aanpast.

  In het gesprek heeft de wethouder verder nog nadrukkelijk genoemd dat Glasvezel Buitenaf deze week zonder toestemming van de gemeente het logo van de gemeente heeft gebruikt in een advertentie. Hiermee is een onjuist beeld naar buiten gebracht.

 • Obs De Klaeter valt nog meer op

  (13-02-2019)

  Obs De Klaeter in De Hoeve valt sinds vrijdag nog meer op. De gemeente plaatste opvallende palen langs de Jokweg, bij de ingang van de school.

 • WhatsApp buurtpreventie groepen herkennen verdacht gedrag

  (13-02-2019)
  Samen voor een veilige buurt

  Samen met de politie voerde de gemeente op dinsdagavond 12 februari op drie plekken in Weststellingwerf de WhatsApp buurtpreventietest uit. In de Lindewijk, op de Meenthe en in Oldeholtpade zetten agenten in burger een aantal verdachte situaties in scène. Er is getest of de buurtbewoners het verdachte gedrag in hun wijk herkenden en daarna 112 belden. Iedereen mag namelijk bij een verdachte situatie al met 112 bellen.

 • Open dag van Weststellingwerf op 18 mei!

  (12-02-2019)
  beeldmerk open dag

  Gemeente Weststellingwerf zet op zaterdag 18 mei de deuren open voor alle inwoners van Weststellingwerf. De bezoekers krijgen een kijkje in de keuken: wat doet de gemeente nou precies? We organiseren leuke activiteiten voor jong en oud. De open dag is van 13.00 – 17.00 uur. Iedereen is welkom!

 • Healthy Ageing Tour: Friese etappe leidt van Wolvega naar Heerenveen

  (11-02-2019)
  Healthy Ageing Tour 2018

  Ook in de komende editie van de Healthy Ageing Tour is een Friese etappe in het routeschema opgenomen. Nadat Heerenveen vorig jaar de openingstijdrit organiseerde, waar olympisch kampioene Anna van der Breggen won, is de Friese sportgemeente nu aankomstplaats van de vierde (B) etappe op zaterdag 13 april. De bewuste rit start in Wolvega. De junior-vrouwen hebben voor hun rit de start en finish beide in Heerenveen.

 • De Westwijzer van januari is uit | Lees de informatiepagina online

  (31-01-2019)

  De Westwijzer van januari 2019 is uit. De Westwijzer is de gemeentelijke informatiepagina en verschijnt elke maand in de kranten Stellingwerf.

  Lees de Westwijzer hier online.

 • Gemeenten in Zuidoost-Friesland maken nieuwe afspraken over bedrijventerreinen

  (31-01-2019)

  Burgemeester en wethouders van de gemeenten in Zuidoost-Friesland (Heerenveen, Smallingerland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland) hebben nieuwe afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van bedrijventerreinen in de regio.

 • Brug over de Tjonger wordt vernieuwd

  (30-01-2019)
  Nieuwe brug

  De brug over de Tjonger, bij het Krompad in Langelille, wordt vernieuwd. De huidige brug is aan het eind van de Tweede Wereldoorlog (1944) gebouwd en voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. FARSK buro voor architectuur en bouwkunde ontwierp een nieuwe brug die past in het landschap. Op maandag 18 februari 2019 starten we met de sloop van de huidige brug. Vanaf 1 april 2019 kunt u gebruikmaken van de nieuwe brug.

 • Buurtsportwerk organiseert gratis naschoolse sportactiviteiten. Doe mee!

  (23-01-2019)

  In de week van 14 januari zijn de buurtsportcoches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf gestart met naschoolse sportactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. De kinderen kunnen het komende half jaar gratis meedoen op zeven verschillende locaties in de gemeente. 

 • Gemeenteraad denkt na over gaswinning

  (23-01-2019)

  Maandagavond discussieerde de gemeenteraad tijdens een werkbijeenkomst over gaswinning in Weststellingwerf. Gaswinning is een gespreksonderwerp omdat misschien het beleid op dit onderwerp wordt aangepast.

 • Wethouder Roelof Theun Hoen leest kinderen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

  (23-01-2019)
  voorlezen Hoen

  Woensdag 23 januari startte De Nationale Voorleesdagen 2019. Op de kinderopvang De Kinderkei in Wolvega las wethouder Hoen vandaag een leuk verhaal voor aan 30 kinderen. Eerst samen een broodje eten en daarna luisterden ze aandachtig naar het verhaal ‘Panda wil een vriendje’.  De kinderen kregen ook het boekje en de pandabeer cadeau.

 • Word 'Gast van de raad'

  (22-01-2019)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf nodigt inwoners uit als gast van de raad op de maandagavonden dat er raadsvergaderingen zijn. De eerste keer is al op 28 januari aanstaande.

 • Gemeente Weststellingwerf trots op wereldkampioen Satu Ketellapper!

  (22-01-2019)
  felicitatie satu

  Bij de felicitaties, de bloemen en de waarde-cheque die sportwethouder Jack Jongebloed vorige week aanbood aan wereldkampioene line-dance Satu Ketellapper uit Wolvega sprak hij namens de gemeente zijn trots uit. “Een wereldkampioen heb je niet snel binnen je gemeente, een prestatie waar we als Weststellingwerf dan ook uitermate trots op zijn”.

 • Provincie organiseert projectenpitch Iepen Mienskipsfûns op 24 januari in Boijl

  (15-01-2019)

  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun dorp of wijk te verbeteren, kunnen vanaf 21 januari weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns.  De aanvraagperiode sluit op 15 februari (17.00 uur). Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren.

 • Herinrichting Stationsweg gestart. Volg de omleidingsroutes!

  (15-01-2019)

  Dinsdag 15 januari start aannemersbedrijf A. Faber met de herinrichting van de Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega. De Stationsweg krijgt een nieuw wegdek en voor het station leggen we een nieuw gebied aan. Delen van de weg zijn de komende maanden afgesloten.

 • Denk aan uw aangifte toeristenbelasting

  (14-01-2019)

  Als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Weststellingwerf staan ingeschreven, betaalt u toeristenbelasting.

  Ook als u verhuurt via bijvoorbeeld airbnb. U kunt de belasting doorberekenen aan uw klanten. U draagt de belasting af aan de gemeente. De aangifteformulieren toeristenbelasting zijn vorige week verstuurd aan alle logiesverstrekkers die bij de gemeente bekend zijn. Heeft u deze niet ontvangen dan kunt u deze downloaden op onze website: weststellingwerf.nl/toeristenbelasting. Uw aangifte moet voor 22 maart 2019 binnen zijn.

 • In de winter legen we uw groene container één keer per maand

  (27-11-2018)

  Van december tot en met maart legen we de GFT-containers één keer per maand. De leging in week 49 vervalt. In week 51 halen we het GFT-afval weer op. Op uw persoonlijke afvalkalender of op de afvalapp van Omrin ziet u exact wanneer we bij u langskomen om de groene container te legen.

 • De mantelzorger staat er niet alleen voor

  (24-10-2018)

  De Dag van de Mantelzorg komt er weer aan. Op die dag zetten we de mantelzorgers in het zonnetje. Maar mantelzorger ben je het hele jaar door. Het zorgen voor een naaste is intensief. Er zijn momenten waarop je als mantelzorger zelf ook wel wat ontzorging kan gebruiken: even ontspannen, een luisterend oor, of om informatie of advies te krijgen. De ondersteuning aan mantelzorgers wordt door Timpaan Welzijn gedaan, in opdracht van de gemeente.

 • Inspecties zetten mystery-guests in bij onderzoek naar toegankelijkheid gemeente

  (07-06-2018)

  In 2017 deden de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzoek naar de toegankelijkheid van gemeentelijke diensten voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Weststellingwerf was één van de vijf onderzochte gemeenten waar ervaringsdeskundigen op pad gingen om te kijken of de toegang laagdrempelig was.

 • Nederlands leer je het snelst op de werkvloer

  (17-04-2018)

  Succesvolle stage nieuwkomer Raghda bij woningcorporatie Accolade

  In oktober 2017 namen 16 nieuwkomers deel aan de VIP-training (Vluchtelingen Investeren In Participeren) in Wolvega. Met een eigen vrijwillige arbeidscoach leerden zij de lokale arbeidsmarkt kennen. Burgemeester Van de Nadort was arbeidscoach voor de 31-jarige Raghda Kaskeen uit Syrië. Zij loopt inmiddels stage bij woningcorporatie Accolade in Heerenveen. We namen een kijkje bij Accolade om te zien hoe het met haar gaat.

 • Extra aandacht van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

  (04-04-2018)

  Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in Weststellingwerf. Het bieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zette Dienst in Bedrijf daarom zo'n 10 werkgevers die zich enthousiast inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

 • 24 april bijeenkomst NIX18 voor alcoholverstrekkers

  (19-03-2018)

  Op dinsdag 24 april van 17.30 – 21.00 nodigen we alle alcoholverstrekkers in de gemeente uit voor de bijeenkomst ‘terugdringen alcoholverstrekking minderjarigen’ om ervaringen uit te wisselen over NIX18.

Archief