HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Burgemeester bezoekt Speelland

  (23-08-2019)
  Burgemeester bezoekt Speelland

  Burgemeester André van de Nadort was vrijdagochtend te gast op Speelland Noordwolde. Hij mocht de slotdag van de speelweek officieel openen. 

 • Sportcomplex De Steense is rookvrij

  (21-08-2019)

  Sportcomplex De Steense is vanaf nu rookvrij. Samen met de vaste gebruikers, zoals de sportverenigingen, staat gemeente Weststellingwerf achter het initiatief ‘op weg naar een rookvrije generatie’.  Vanuit de rookvrije generatie moet rookvrij opgroeien vanzelfsprekend zijn.  Ze doen er van alles aan om de omgeving van sportclubs, speeltuinen en schoolpleinen rookvrij te krijgen.

 • Verkeershinder spoorwegovergang Lycklamaweg donderdag 22 augustus

  (21-08-2019)

  Op donderdag 22 augustus is er verkeershinder ter hoogte van de spoorwegovergang op de Lycklamaweg in Wolvega. De weg wordt tijdelijk voor de helft afgesloten. Er worden verkeersregelaars ingezet. De verwachting is dat de hinder de hele dag zal duren. Aannemer A. Faber gaat dan een gekleurde coating aanbrengen op het wegdek. Dezelfde werkzaamheden vinden plaats op het fietspad bij het station.

 • Rekenkameronderzoek vergunningverlening in Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland

  (20-08-2019)

  De drie samenwerkende gemeenten voegden in 2015 hun afdelingen vergunningverlening samen om klantvriendelijker, tegen lagere kosten en met een betere kwaliteit te werken, terwijl de kwetsbaarheid van de afdeling af zou nemen. Uit onderzoek blijkt dat na vier jaar deze doelen niet zijn bereikt. De vergunningen verlenen de gemeente overigens wel op tijd en volgens de regels. 

 • Kunstenaar Cato Donker ontwerpt poëzieborden in Noordwolde

  (08-08-2019)

  In Noordwolde is tot en met 21 augustus een expositie over de ‘Hemelse Luchten van Noordwolde’ te zien. De officiële opening werd donderdagmorgen verricht door wethouder Hanneke Zonderland samen met de kunstenaar Cato Donker uit Noordwolde. Zij schreef in 2016 poëzie over de ‘Hemelse Luchten van Noordwolde’. Daaruit is een poëzieroute ontstaan met acht poëzieborden, waarop luchten en poëzie zichtbaar zijn. Zij fotografeerde luchten in Noordwolde en gebruikte deze als inspiratie voor haar poëzieborden.

 • Friesland koploper in het scheiden van plastic afval

  (07-08-2019)

  In Weststellingwerf helpen we het milieu graag een handje. Door bij te dragen aan het doel van de rijksoverheid om afval om te zetten in grondstoffen. Ook jij kan hier iets aan doen. Samen halen we alles er uit!

  Gooi bijvoorbeeld keukenafval in de groene container en niet bij het restafval. Dat is belangrijk want bijna de helft van ons keukenafval belandt in de vuilnisbak en wordt verbrand. Zonde! Van gft-(groente-, fruit- en tuin)afval dat je in de groene container gooit, wordt biogas en compost gemaakt.

 • Gemeenten onderzoeken fietsen in Zuidoost Fryslân

  (06-08-2019)

  De gemeenten Weststellingwerf, Ooststellingwerf, Opsterland, Heerenveen en Smallingerland hebben in maart van dit jaar samen fietsambities vastgesteld. Om fietsen in de regio Zuidoost Fryslân in de toekomst comfortabeler, sneller en aantrekkelijker te maken, loopt er nu een onderzoek.

 • Sportcomplex De Steense heeft kantinebeheerder

  (02-08-2019)

  De werving- en selectieprocedure voor de kantinebeheerder voor het sportcomplex De Steense is afgerond. Deze week tekenden de gemeente en de nieuwe medewerker de overeenkomst. De gemeente neemt de kantine in eigen beheer.

 • Burgemeester sluit café in Noordwolde

  (02-08-2019)

  De gemeente Weststellingwerf sluit vrijdag 2 augustus het café De Olde Voart in Noordwolde voor één maand. Reden voor de sluiting zijn meerdere overtredingen op het gebied van de Drank- en Horecawet, de Algemene plaatselijke verordening (Apv) en verstoringen van de openbare orde en veiligheid.

 • Uitreiking boek bij premiere Opera Spanga

  (30-07-2019)
  uitreiking boek spanga

  In de zinderende hitte overhandigde burgemeester André van de Nadort het eerste exemplaar 'Opera in het weiland' aan acteur en operaliefhebber Edwin Rutten. Opera Spanga bestaat al 30 jaar en daarom tijd voor een boek over de historie hiervan. 

 • Veilig zwemmen in Weststellingwerfs natuurwater

  (24-07-2019)

  Het is mooi weer en dat nodigt uit om te gaan zwemmen in open water. Vanwege de warmte en droogte gaat de kwaliteit van het natuurwater achteruit! Kies daarom voor een locatie die wordt gecontroleerd.

 • Zwemles in zwembad De Steense verandert

  (08-07-2019)

  In zwembad De Steense in Wolvega kunnen kinderen vanaf vier jaar hun zwem-ABC halen. In september start het nieuwe seizoen en dan verandert de duur van de zwemlessen. Je kunt dan kiezen uit 1 x per week 60 minuten les of 2 x per week 45 minuten les. Eerder was dit 25 minuten. De kosten gaan naar € 6,15 voor 1 x 60 minuten per week en € 9,25 voor 2x 45 minuten per week.
   

Archief