HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Weststellingwerf herdenkt Holocaustslachtoffers

  (13-01-2020)
  Logo 75 jaar vrijheid

  Monument en herdenking in het gemeentehuis

  De gemeente Weststellingwerf herdenkt met andere Nederlandse gemeenten eind januari de Nederlandse Holocaustslachtoffers. In de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega staat van 22 januari t/m 2 februari 2020 het tijdelijke Holocaustmonument LEVENSLICHT. Op maandag 27 januari, op Holocaust Memorial Day, is er ’s avonds bij dit monument een openbare herdenking.

 • Weststellingwerf werkt mee aan 100% zwerfafvalvrij Friesland

  (10-01-2020)
  Beeldmerk Nederland Schoon

  De gemeente Weststellingwerf zet zich in voor een 100% zwerfafvalvrij Friesland. De gemeente gaat intensief samenwerken met Circulair Friesland, Omrin, NederlandSchoon, De Friese Milieu Federatie én andere Friese gemeenten.

 • De geboorte van je kindje doorgeven? Dat kan gewoon online!

  (09-01-2020)

  Hoera, een baby! De geboorte van je kind is een heel bijzonder moment. Maar je moet ook een aantal dingen regelen, zoals de geboorteaangifte van je kindje. Gelukkig kan dit in het nieuwe jaar helemaal digitaal!

 • Aanleg glasvezel in volle gang!

  (07-01-2020)
  aanleg glasvezel in volle gang gemeente Weststellingwerf

  Het belang van snel internet groeit snel. Maar de aanleg en het beheer hiervan is geen overheidstaak, zoals riolering, het elektriciteitsnet, het gasnet en het drinkwaternet. De aanleg van een netwerk voor snel internet, zoals glasvezel, laten we over aan de vrije markt. Bedrijven bepalen hoe ze met hun bestaande netwerk omgaan en of ze het de moeite waard vinden om dit netwerk te verbeteren of een nieuw netwerk aan te leggen.

  Weststellingwerf krijgt een glasvezelnetwerk in het buitengebied en de kernen Wolvega en Noordwolde. “Wij zijn blij dat veel adressen binnen onze gemeente, ook die waar nu nog een trage en onstabiele internetverbinding is, binnenkort een glasvezelaansluiting krijgen. Snel internet wordt steeds belangrijker. Niet alleen ondernemers, maar ook inwoners hebben steeds vaker snel internet nodig, bijvoorbeeld voor zorg of school. En dit geldt uiteraard ook voor onze agrariërs en de maatschappelijke organisaties in onze gemeente. Snel internet is een must”, zegt wethouder Jack Jongebloed.

 • Vanaf 1 januari nieuwe Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg

  (03-01-2020)
  Nieuwe wet verplichte geestelijke gezondheidszorg

  Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg in (Wvggz) in. Deze wet regelt het opleggen van verplichte zorg en opnames bij mensen met een psychiatrische stoornis. De gemeente heeft hier een rol in en krijgt een aantal nieuwe taken. Het college van B&W heeft besloten om de GGD Fryslân ook een aantal taken te laten uitvoeren. Zij hebben hiervoor de benodigde kennis en expertise. De gemeente doet dit samen met andere Friese gemeenten. 

 • Het college van B&W drinkt een maand lang geen alcohol: doe jij ook mee met IkPas?

  (30-12-2019)
  IkPas college

  Het college van burgemeester en wethouders doet mee met de campagne IkPas. Dit betekent dat zij de hele maand januari hun alcoholgebruik op pauze zetten. Samen met inwoners uit  de gemeente willen zij de uitdaging aangaan om deze periode niet te drinken.  Word bewust van de keuze: wel of geen alcohol?

 • Gemeente ondersteunt drie bijzondere dorpsprojecten

  (11-12-2019)
  Gemeente Weststellingwerf ondersteunt dorpsprojecten

  De gemeente draagt bijna €15.000 bij uit het Dorpenfonds 2019 aan drie bijzondere projecten. Boijl viert in 2020 haar 700-jarig bestaan, dorpshuis De Bult zet in op een nog betere verbinding naar het omniveld en Steggerda gaat de strijd aan met de Eikenprocessierups.

 • Meer tijden om te trouwen in Weststellingwerf

  (22-11-2019)
  Trouwringen

  Gemeente Weststellingwerf biedt meer tijdstippen aan om te trouwen. Nu kun je nog alleen trouwen op maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Daar komt vanaf 1 januari 2020 elke dag een uur bij. Kies je ervoor om op een locatie naar eigen keuze te trouwen, dan is er vanaf het nieuwe jaar geen tijdslimiet meer. Het moment voor gratis huwelijken verschuift van woensdag- naar dinsdagochtend.

 • De Wegwijzer - een gids voor mensen met een laag inkomen

  (17-10-2019)
  Wegwijzer gids voor mensen met een laag inkomen

  Op dinsdag 15 oktober is de Wegwijzer verschenen. Deze gids is voor mensen met een laag inkomen. Je leest hierin welke hulp en ondersteuning er is, welke regelingen er zijn vanuit de gemeente, maar ook andere nuttige informatie. 

Archief