HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Subsidie voor sportorganisaties

  (12-12-2018)

  Bent u van plan het komende jaar voor meer dan € 25.000,-- aan investeringen te doen voor de bouw of het onderhoud van uw sportaccommodatie of voor de aanschaf  of het onderhoud van sportmaterialen? Dan kunt u vanaf 1 januari 2019 gebruik maken van de Rijksregeling subsidie voor sportorganisaties.

 • 315 straatlantaarns krijgen led-verlichting

  (07-12-2018)

  In opdracht van gemeente Weststellingwerf is aannemer Heijmans infra deze week begonnen met het vervangen van straatverlichting. In totaal worden 315 straatlantaarns vervangen door led-verlichting.

 • Raad geïnformeerd over gaswinning Rottum

  (07-12-2018)

  Gisteravond is de gemeenteraad van Weststellingwerf door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat geïnformeerd over gaswinning uit kleine gasvelden en in het bijzonder over de ontwikkeling van Rottum als nieuwe gaswinlocatie. Het college van B&W organiseerde de werkbijeenkomst zodat de raad met de informatie op een later moment besluiten kan nemen.

 • 12 en 13 december workshops en symposium in het Vlechtmuseum

  (07-12-2018)
  rotan

  Vlecht het voort! Kom volgende week naar het tweedaagse evenement in het Vlechtmuseum en laat je onderdompelen in het vlechtambacht. Twee dagen vol workshops, lezingen en debatten voer de toekomst van het vlechten. Hiermee sluit het Vlechtmuseum het project 'Riet en Rotan revisited' en het Culturele Hoofdstadjaar af.

 • Munnekeburen krijgt speeltuin

  (06-12-2018)
  Speeltuin Munnekeburen

  Sinterklaas heeft de afgelopen weken veel kinderen verrast met cadeaus. Ook Munnekeburen is hij niet stilletjes voorbijgegaan: Midden in het dorp is sinds deze week een prachtige natuurlijke speeltuin verrezen.
  Dorpsbewoners hebben als echte Sinterklazen deze week keihard gewerkt om de speeltuin in te richten.

 • Nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (06-12-2018)

  Maandag 3 december gaf burgemeester André van de Nadort aan een groep inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf. Onderstaande personen mogen zich nu Nederlander noemen:

  • mevrouw Fadumo Ibrahim Hussein uit Somalië en haar vier kinderen Nasro, Salma, Mukhtar, en Hamza.
   Zij wonen sinds 2009 in Nederland en sinds mei 2011 in Weststellingwerf.
  • De heer Nikola Dordevic, uit Bosnië Herzegovina. Hij woont sinds 2002 in Nederland en sinds 2011 in Weststellingwerf.
  • De heer Rakan Rustoum uit Syrië. Hij woont sinds 2013 in Nederland en sinds 2014 in Weststellingwerf.

 • De nieuwe Afvalapp is nu beschikbaar!

  (06-12-2018)
  Nieuwe afvalapp

  Download nu de nieuwe Afvalapp. In deze app vindt u al uw afvalzaken op een rij. De app biedt veel handige functies zoals een reminder voor het legen van uw containers, een overzichtelijke scheidingswijzer, het aanvragen van een milieupas en het aanmelden van grof vuil om opgehaald te worden. En heeft u lege flessen of kleren die u niet meer gebruikt? Check de app voor de dichtstbijzijnde glas- of textielcontainer.

 • Fairtrade actie in Weststellingwerf genomineerd voor de Fair Award 2018

  (05-12-2018)

  Fairtrade gemeente Weststellingwerf is genomineerd in de landelijke top drie voor de Fairtrade Actie Award 2018 voor de leukste en fairste activiteit van 2018. 

 • Koloniegebied Steggerda gemarkeerd

  (04-12-2018)

  In samenspraak met de Maatschappij van Weldadigheid en de gemeente Weststellingwerf is Dorpsarchief Steggerda (DAS) er in geslaagd het vroegere Steggerdase 'koloniegebied' te markeren.

 • Ga in gesprek met politie in pop-up locatie

  (30-11-2018)
  pop up politie

  De politie heeft in december een pop-up locatie in de Van Harenstraat in Wolvega. De politie gaat graag met de inwoners in gesprek. Maar ook de Vlechtwerkers van ons gebiedsteam is een paar keer aanwezig.

 • Burgemeester plant bloembollen met leerlingen van ‘t Holtpad

  (29-11-2018)
  foto bloembollen planten

  De Kerkweg in Nijeholtpade krijgt een nieuw aanzien. De eiken langs de weg zijn in slechte staat en zijn gekapt. In overleg met inwoners van Nijeholtpade komen er in het voorjaar nieuwe bomen (sierperen en veldesdoorns).

 • De Westwijzer van november 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (28-11-2018)
  Westwijzer november 2018 afbeelding

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  (28-11-2018)
  zorgverzekering

  Heeft u hoge zorgkosten? Zoekt u een zorgverzekering met ruime vergoedingen?

 • Hulp bij geldzaken en financiële administratie

  (28-11-2018)

  Je geldzaken of administratie op orde houden is niet altijd even gemakkelijk. De gemeente Weststellingwerf en Humanitas Thuisadministratie werken samen om mensen te helpen met het regelen van hun geldzaken.

 • Echtpaar Koning 65 jaar getrouwd

  (27-11-2018)
  burgemeester op bezoek

  Op zondag 26 november zijn Rudolf Koning en Marietje Koning-Blum 65 jaar getrouwd. Burgemeester André van de Nadort kwam het echtpaar, beide 91 jaar, vrijdagmorgen feliciteren.

 • Leerlingen TjongerTalent debatteren met Tweede Kamerlid

  (27-11-2018)
  Aukje de Vries met winnares debat

  Leerlingen van de Toptalentklas van de Tjongerwerven kwamen maandag naar het gemeentehuis om te debatteren met Tweede Kamerlid Aukje de Vries. 

 • Friese overheden lanceren klimaatatlas

  (27-11-2018)

  Maandag 26 november is tijdens het Friese klimaatevent ‘Oer de grinzen’ de Friese klimaatatlas gelanceerd. De Friese klimaatatlas brengt in beeld wat de klimaatverandering betekent en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.

 • In de winter legen we uw groene container één keer per maand

  (27-11-2018)

  Van december tot en met maart legen we de GFT-containers één keer per maand. De leging in week 49 vervalt. In week 51 halen we het GFT-afval weer op. Op uw persoonlijke afvalkalender of op de afvalapp van Omrin ziet u exact wanneer we bij u langskomen om de groene container te legen.

 • Maandag 3 december landelijk NL-Alert controlebericht

  (26-11-2018)
  controlebericht

  Op maandag 3 december 2018 zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je wordt geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

 • Aangepaste openingstijden december en januari

  (26-11-2018)
  Foto gemeentehuis

  In december en januari zijn het gemeentehuis en het afvalbrengstation op de volgende dagen gesloten of er zijn aangepaste openingstijden.

  Hieronder ziet u om welke dagen het gaat.

 • Handen op elkaar voor de Friese jeugd

  (23-11-2018)
  ondertekening convenant jeugd

  Op woensdag 21 november 2018 hebben alle Friese Gemeenten en zeven zorgaanbieders een convenant getekend om te komen tot een gezamenlijke aanpak voor hoogspecialistische jeugdhulp. Met veel Friese jeugd gaat het goed. Zij kunnen in goede gezondheid opgroeien en zich ontwikkelen. Maar voor de groep die aangewezen is op hoog specialistische jeugdhulp  is zeker nog ruimte voor verbetering. Daar slaan de gemeenten, Sociaal Domein Fryslân en zorgaanbieders de handen ineen. Deze bijzondere samenwerking van alle Friese gemeenten en zeven zorgaanbieders (Accare, Alliade / Reik, Ambiq, Elker-het Poortje, Fier, GGZ Friesland / Kinnik en Jeugdhulp Friesland) wordt onderstreept met de ondertekening van een convenant dat uniek is in Nederland.

 • Burgemeester Van de Nadort geeft kruiwagen vol knuffels voor kinderen in Roemenië

  (23-11-2018)
  knuffels kruiwagen

  Enkele weken geleden ontving burgemeester Van de Nadort een mooie brief van de zevenjarige Annabella Oostdam. Ze had een idee. Ze wil knuffels inzamelen voor kinderen in Roemenië en deze ook zelf brengen.  Annabella vroeg de burgemeester om haar uit te zwaaien. Het zou fijn zijn als hij ook een knuffel mee kon nemen als hij dit had. En dat heeft ze geweten, want de burgemeester is meteen zelf een inzamelingsactie begonnen op het gemeentehuis. Vanochtend vertrok Annabella vanaf de Tuindorpschool in Wolvega met al haar knuffels naar Roemenië. De burgemeester was er bij, met een kruiwagen vol knuffels!

 • Leerlingen Comprix College winnen prijs met project over 'Koloniën van Weldadigheid'

  (22-11-2018)

  In het publiekscentrum van het gemeentehuis in Wolvega is deze maand de tentoonstelling ‘200 Jaar Koloniën van Weldadigheid’ te zien. De gemeente daagde basisscholen in Weststellingwerf uit om een bijdrage te leveren, liefst zo creatief mogelijk. Leerlingen van het Comprix College kwamen met drie bijdragen als winnaar uit de bus. Zij mogen in het voorjaar van 2019, nog vóór de opening van het nieuwe bezoekerscentrum in Frederiksoord, de nieuwe experience gaan beleven en beoordelen.

 • Wethouder Jongebloed geeft startschot voor werkzaamheden stationsgebied

  (20-11-2018)
  Wethouder Jongebloed graaft met kraan

  De Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega worden opnieuw ingericht. Deze week start aannemer A. Faber uit Bolsward met de aanleg van een fietspad tussen het station en de Welkoop. Wethouder Jack Jongebloed gaf vanochtend symbolisch het startschot met een graafmachine. In januari begint de herinrichting van de rijbaan.

 • Gemeente Weststellingwerf organiseert open dag in 2019

  (19-11-2018)

  Nieuwjaarsreceptie vervalt

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in het voorjaar van 2019 een open dag te organiseren voor inwoners. In het gemeentehuis zijn dan allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Het college wil met de open dag het contact tussen inwoners en gemeente versterken. Met de komst van de open dag vervalt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

 • Wees alert, inbrekers actief in Weststellingwerf!

  (16-11-2018)

  Afgelopen drie weken zijn er opvallend veel woninginbraken of insluipingen gepleegd in Weststellingwerf. Met name senioren zijn slachtoffer van de inbrekers. De inbraken vinden met name plaats in de middag, vroege avond en vaak via de achterzijde van de woning. De politie en gemeente vragen om extra alert te zijn op verdachte situaties en inbraken.  

 • ’t Buurthuus Noordwolde ontvangt staatssecretaris Blokhuis

  (14-11-2018)

  Maandag 12 november organiseerde GGD Fryslân een inspiratiemiddag ‘Preventie, Nuchter en Vitaal’. Iedereen in Friesland die werkt aan vitale en gezonde inwoners was welkom. De bijeenkomst werd georganiseerd in ’t Buurthuus in Noordwolde. En dat was niet zomaar. Want gemeente Weststellingwerf geeft met GGD Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar een impuls aan een gezonder Noordwolde.  Dit past bij het meerjarige programma Bestemming Noordwolde. Ook staatssecretaris Blokhuis was aanwezig . Hij merkte op dat alle initiatieven in Noordwolde en heel Friesland helemaal aansluiten bij het Nationaal Preventieakkoord, dat binnenkort wordt ondertekend.

 • Agrariërs volgen rijtraining

  (14-11-2018)
  Rijtraining voor trekkers

  Veertien chauffeurs van landbouwvoertuigen volgden zaterdag 9 november een rijtraining, speciaal voor hun sector. Gemeente Weststellingwerf organiseerde deze training voor hen. Weststellingwerf telt veel agrarische bedrijven en dus veel landbouwverkeer.

 • De mantelzorger staat er niet alleen voor

  (24-10-2018)

  De Dag van de Mantelzorg komt er weer aan. Op die dag zetten we de mantelzorgers in het zonnetje. Maar mantelzorger ben je het hele jaar door. Het zorgen voor een naaste is intensief. Er zijn momenten waarop je als mantelzorger zelf ook wel wat ontzorging kan gebruiken: even ontspannen, een luisterend oor, of om informatie of advies te krijgen. De ondersteuning aan mantelzorgers wordt door Timpaan Welzijn gedaan, in opdracht van de gemeente.

 • Inspecties zetten mystery-guests in bij onderzoek naar toegankelijkheid gemeente

  (07-06-2018)

  In 2017 deden de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzoek naar de toegankelijkheid van gemeentelijke diensten voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Weststellingwerf was één van de vijf onderzochte gemeenten waar ervaringsdeskundigen op pad gingen om te kijken of de toegang laagdrempelig was.

 • Nederlands leer je het snelst op de werkvloer

  (17-04-2018)

  Succesvolle stage nieuwkomer Raghda bij woningcorporatie Accolade

  In oktober 2017 namen 16 nieuwkomers deel aan de VIP-training (Vluchtelingen Investeren In Participeren) in Wolvega. Met een eigen vrijwillige arbeidscoach leerden zij de lokale arbeidsmarkt kennen. Burgemeester Van de Nadort was arbeidscoach voor de 31-jarige Raghda Kaskeen uit Syrië. Zij loopt inmiddels stage bij woningcorporatie Accolade in Heerenveen. We namen een kijkje bij Accolade om te zien hoe het met haar gaat.

 • Extra aandacht van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

  (04-04-2018)

  Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in Weststellingwerf. Het bieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zette Dienst in Bedrijf daarom zo'n 10 werkgevers die zich enthousiast inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

 • 24 april bijeenkomst NIX18 voor alcoholverstrekkers

  (19-03-2018)

  Op dinsdag 24 april van 17.30 – 21.00 nodigen we alle alcoholverstrekkers in de gemeente uit voor de bijeenkomst ‘terugdringen alcoholverstrekking minderjarigen’ om ervaringen uit te wisselen over NIX18.

Archief