HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

  (07-08-2020)
  Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

  De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen hun woning aanmelden op de website van Nationale Duurzame Huizen Route en meedoen met de verkiezing. In Friesland maken deelnemers, naast de juryprijs, ook kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’.

 • Burgemeester waarschuwt jongeren na verstoring openbare orde

  (07-08-2020)

  Na een reeks incidenten waarbij de openbare orde in en om het centrum van Wolvega ernstig werd verstoord heeft burgemeester André van de Nadort één tijdelijk gebiedsverbod opgelegd aan een betrokkene uit Wolvega. Daarnaast hebben negen jongeren uit Wolvega en omstreken een officiële waarschuwing ontvangen. 

 • Gemeente Weststellingwerf sluit gedeelte fietspad langs de Linde

  (06-08-2020)

  Vrijdag 7 augustus sluit de gemeente Weststellingwerf het fietspad tussen Hemweg en Kontermansbrug. Onderdelen van het fietspad op deze route zorgen voor onveilige situaties. Veiligheid staat voorop. Daarom vindt de gemeente het niet meer verantwoord dit gedeelte van het fietspad open te houden. 

 • Burgemeester sluit drugspand in Oldeholtpade

  (06-08-2020)

  Burgemeester André van de Nadort sluit op 13 augustus 2020 gedeeltelijk een woning aan de Hoofdweg in Oldeholtpade voor drie maanden. Begin juni trof de politie in het pand een grote hoeveelheid hennep en een hennepkwekerij in werking aan. Ook werd er illegaal elektriciteit afgenomen.

 • Wethouder Zonderland fietst bouwkavelexpeditie

  (03-08-2020)
  Wethouder Zonderland fietst bouwkavelexpeditie

  Zaterdag 1 augustus gaf wethouder Hanneke Zonderland van de gemeente Weststellingwerf het startsein van de bouwkavelexpeditie. Ze stapte op de fiets en maakte een rondje langs de bouwkavels in de Lindewijk. Met de bouwkavelexpeditie promoot de gemeente Weststellingwerf tientallen beschikbare bouwkavels in Noordwolde en de Lindewijk in Wolvega. De gemeente wil op deze ludieke manier geïnteresseerden laten ervaren hoe heerlijk wonen en recreëren het is in de regio.

 • Friese Milieu Federatie lanceert duurzame fietsroute door Zuidelijke Wouden

  (31-07-2020)
  Monique Plantinga van Friese Milieu Federatie overhandigt routekaart aan wethouder Mariska Rikkers

  Lekker uitwaaien op de fiets deze zomer en onderweg genieten van het landschap, de natuur en het heerlijke lokale, duurzame voedsel van onze Friese voedselproducenten in Zuidoost Friesland? De gloednieuwe fietsroute ‘Rondje Zuidelijke Wouden’ maakt dit mogelijk. Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp van de Gemeente Weststellingwerf ontving de fietsroute vandaag van Monique Plantinga namens initiatiefnemer de Friese Milieu Federatie. Vervolgens kreeg wethouder Rikkers een rondleiding bij zelfpluktuin Fruithof De Stuikrover van eigenaar Ruben Abma, een van de deelnemende streekvoedselproducenten.

 • Digitale controles op blauwe parkeerzones

  (27-07-2020)
  Controles blauwe parkeerzones

  Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO-gemeenten) werken samen op het gebied van parkeercontroles. Voor het toezicht op de blauwe parkeerzones in de drie gemeenten gebruiken ze sinds kort digitale apparatuur. Hiermee kunnen ze sneller en efficiënter controleren of alle parkeerders de blauwe parkeerschijf goed gebruiken.

 • Pas op voor criminele investeerders

  (22-07-2020)
  Pas op voor criminele investeerders

  Veel ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, je diensten, je voertuig of zelfs je onderneming. Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

 • Home-Start: zet jouw opvoedervaring in als vrijwilliger

  (21-07-2020)
  Home-Start zoekt vrijwilligers

  Lijkt het je leuk om je eigen (opvoed)ervaring in te zetten voor het begeleiden van een gezin in Weststellingwerf? Word vrijwilliger bij Home-Start!

 • Videoserie #14 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Ronald Westenberg

  (16-07-2020)
  Ronald Westenberg

  Videoserie #14

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Ronald Westenberg is het veertiende deel van deze serie.

 • Inwoners Noordwolde denken mee met Bestemming Noordwolde

  (13-07-2020)
  logo bestemming noordwolde

  In juni is er aan de inwoners van Noordwolde gevraagd om mee te de denken over de plannen en projecten voor de laatste fase van het project Bestemming Noordwolde. Deze fase start in januari 2021 en duurt tot en met 2023. 

 • Rijk en regio investeren € 30 miljoen in Regio Deal Zuidoost Friesland

  (13-07-2020)
  Regio Deal Zuidoost Friesland

  De regio is blij dat vandaag de Minister van LNV, Carola Schouten, bekend heeft gemaakt dat de Regio Deal Zuidoost Friesland is gesloten en het Rijk € 15 miljoen investeert. De overheden in de regio verdubbelen dit bedrag. De Regio Deal geeft een stevige impuls aan Zuidoost Friesland. Met de mienskip worden de dorpen en het unieke landschap nog sterker gemaakt. Zo blijft Zuidoost Friesland een fijne plek om te leven, te werken, te ontmoeten én te bezoeken, nu en in de toekomst.

 • Gemeenten Weststellingwerf en Westerveld zetten nieuwe methode in tegen eikenprocessierups

  (10-07-2020)
  Presentatie nieuwe methode tegen eikenprocessierups

  De gemeenten Weststellingwerf en Westerveld houden zich al jaren bezig met biodiversiteit. Zo worden er bermen en bloemenweides op een natuurvriendelijke wijze gemaaid en ingezaaid met bloemenmengsels. Daarnaast zijn op verschillende plekken nestkasten en insectenhotels geplaatst en bloembollen geplant. Het doel is om de leefomgeving van de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups te verbeteren. Deze natuurlijke vijanden, zoals sluipvliegen, sluipwespen en bepaalde vogels, helpen bij het verminderen van het aantal eikenprocessierupsen. Hierdoor is er minder overlast voor mensen en dieren.

 • Videoserie #13 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Desiré Woudstra-Dooper

  (09-07-2020)
  Iedereen kent wel een gemeenteraadslid Desiré Dooper

  Videoserie #13

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Desiré Woudstra-Dooper is het dertiende deel van deze serie.

 • Videoserie #12 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Afke Kester-Tamminga

  (25-06-2020)
  videoserie Iedereen kent wel een gemeenteraadslid Afke Kester

  Videoserie #12

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Afke Kester is het twaalfde deel van deze serie.

 • Videoserie #11 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Aukje Kroondijk

  (18-06-2020)
  Videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid Aukje Kroondijk

  Videoserie #11

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Aukje Kroondijk is het elfde deel van deze serie.

 • Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge

  (18-06-2020)
  nationale diabetes challenge

  Het Buurtsportwerk Weststellingwerf doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 2 juli wandel je elke week, ongeveer 15 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Je bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

 • Videoserie #10 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Hans Visser

  (11-06-2020)
  Videoserie Iedereen kent wel een gemeenteraadslid Hans Visser

  Videoserie #10

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Hans Visser is het tiende deel van deze serie.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  De Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

Archief