HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Bladeren in de bladkorf. Overig tuinafval gratis naar de werf.

  (22-10-2019)
  Bladkorven voor bladeren van gemeentelijke bomen.

  Op verschillende plekken in de gemeente staan weer bladkorven. De gemeente Weststellingwerf zamelt op deze manier de bladeren in die van gemeentelijke bomen vallen. Omwonenden mogen de bladeren daar in doen. De gemeente voert het blad af naar een bedrijf dat het gebruikt als bodemverbeteraar.

 • Woensdag 23 oktober niet mogelijk om reisdocument aan te vragen

  (21-10-2019)
  reisdocumenten

  Op woensdag 23 oktober kunt u geen paspoort of identiteitskaart aanvragen bij de gemeente. We vervangen namelijk de apparatuur om de reisdocumenten te maken. Een rijbewijs of ander product kunt u deze dagen wel aanvragen.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. De aangifte van een geboorte, overlijden of huwelijk, het aanvragen van uittreksels of doorgeven van een verhuizing, doe je eenvoudig vanuit huis via www.weststellingwerf.nl.

 • Wethouder Jongebloed checkt fietsverlichting

  (18-10-2019)
  Verlichtingsactie voor fietsers

  Wethouder Jack Jongebloed trapte donderdagmorgen een verlichtingsactie af op de Lycklamaweg in Wolvega. Samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en de politie deed hij een verlichtingscontrole.

 • Proostmoment voor afronding inkoop re-integratiediensten

  (18-10-2019)
  inkoop re-integratiediensten

  Donderdag 17 oktober proostte de gemeente met de aanbieders op een succesvolle afronding van de inkoop re-integratie. Wethouder Mariska Rikkers trapte deze feestelijke gelegenheid af in de raadszaal in gemeentehuis Wolvega. Samen hieven we het glas op de toekomstige samenwerking. De aanbieders en gemeente maakten na de toost uitgebreid kennis op de speeddate markt. 

 • De Wegwijzer - een gids voor mensen met een laag inkomen

  (17-10-2019)
  Wegwijzer gids voor mensen met een laag inkomen

  Afgelopen dinsdag is de Wegwijzer verschenen. Deze gids is voor mensen met een laag inkomen. Je leest hierin welke hulp en ondersteuning er is, welke regelingen er zijn vanuit de gemeente, maar ook andere nuttige informatie. 

 • Aandacht voor brandveiligheid en winkeldiefstal tijdens de Week van de Veiligheid

  (17-10-2019)
  Week van de Veiligheid in Wolvega

  In de Week van de Veiligheid heeft gemeente Weststellingwerf in samenwerking met de brandweer, politie, Het Friesland College en Stichting Cyber Safety Noord-Nederland diverse activiteiten georganiseerd. 

 • Basisschoolkinderen op zoek naar de oorsprong van voedsel

  (14-10-2019)
  groente jogg

  Zou het niet prachtig zijn als kinderen weer zouden weten waar ons voedsel precies vandaan komt? Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Weststellingwerf zocht de samenwerking met verschillende organisaties in de gemeente en daar is de Menukaart Voeding uit ontstaan. Organisaties uit de buurt bieden activiteiten aan waarbij basisschoolleerlingen van alles kunnen ontdekken over voeding. JOGG-Weststellingwerf deelt de komende weken op alle basisscholen in de gemeente de Menukaart Voeding uit.

 • Raadscommissies op 14 oktober en 18 november zijn anders dan anders

  (11-10-2019)
  Gemeenteraad Weststellingwerf

  Dit jaar staan er nog twee algemene raadscommissies gepland. Op verzoek van de Werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing worden deze twee vergaderingen als pilot anders ingericht. De veranderingen moeten helpen de discussie te verbeteren en meer verschil brengen tussen de raadscommissie en de raadsvergadering. De raadscommissie is om voorstellen te bespreken. De raadsvergadering is voor besluitvorming.

 • Hoe komt het lokaal Sport Akkoord Weststellingwerf tot stand?

  (11-10-2019)
  sportakkoord

  FC Wolvega, Korfbalvereniging SCO, Stichting Comprix, sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties en de gemeente willen zoveel mogelijk mensen met plezier laten sporten en bewegen. Zij willen in een lokaal sportakkoord vastleggen hoe zij dit gaan doen. Op 16 oktober bespreken de partijen het concept. Dan wordt duidelijk wie van de partijen straks daadwerkelijk het lokaal sportakkoord ondertekenen.

 • Cyber-to-go-roadshow voor ondernemers in Wolvega

  (10-10-2019)
  Cyber to go show Wolvega

  De gemeente nodigt ondernemers op de bedrijventerreinen in Wolvega uit voor een Cyber-to-go-roadshow. In het Motip Dupli Experience Center leren ze hun digitale weerbaarheid te versterken. De roadshow is op 14 november.

 • Vijf inwoners krijgen Nederlanderschap

  (04-10-2019)

  Vijf inwoners van Weststellingwerf mogen zich vanaf vandaag ook Nederlander noemen.

 • College hanteert bestuurlijke principes informatiebeveiliging

  (02-10-2019)
  Burgemeester André van de Nadort leest de nieuwe regels voor informatiebeveiliging

  De gemeente werkt veel met (persoons)gegevens van andere overheidsorganisaties, (keten)partners, burgers, inwoners, medewerkers, bedrijven en instellingen. De gemeente moet daarom veilig en zorgvuldig omgaan met deze gegevens en zich houden aan de regels.

  Vanaf 2020 moet de gemeente voldoen aan de nieuwe regels voor informatiebeveiliging. De regels staan in de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Ook zijn er voor gemeenten bestuurlijke principes voor informatiebeveiliging opgesteld.

 • Onderhoud dorpshuizen ook komende jaren geregeld

  (02-10-2019)
  Nieuwe prestatieovereenkomst onderhoud dorpshuizen

  Wethouder Roelof Theun Hoen en Stichting Harten 10 hebben opnieuw een prestatieovereenkomst getekend. Met de verlenging van deze overeenkomst zorgt Stichting Harten 10 ook de komende vier jaar voor het onderhoud van de dorpshuizen in Weststellingwerf.
   

 • Twaalfde verkeersmarkt in Weststellingwerf

  (30-09-2019)
  Verkeersmarkt Wolvega

  Vanochtend opende wethouder Jack Jongebloed de twaalfde verkeersmarkt in Weststellingwerf in de Rank in Wolvega. Deze markt is eens in de twee jaar en duurt een week. 

 • Succesvolle open dag krijgt een vervolg

  (30-09-2019)
  Open dag Wolvega krijgt een vervolg

  De open dag van Weststellingwerf op 18 mei van dit jaar was een groot succes. Daarom krijgt de open dag een vervolg. De gemeente wil eens in de vier jaar een open dag te organiseren met tussendoor een kleinere activiteit. Zodat er ongeveer elke twee jaar iets bijzonders te doen is waarbij het contact tussen inwoners en gemeente centraal staat.

 • Weststellingwerf beëindigt eigenaarschap Caparis

  (30-09-2019)
  Weststellingwerf beëindigt eigenaarschap Caparis

  Raad akkoord met plan voor herstructurering Caparis

  De gemeenteraad van Weststellingwerf is vanavond akkoord gegaan met het plan voor herstructurering van het SW bedrijf Caparis. Dat betekent dat Weststellingwerf met ingang van 1 januari 2020 geen eigenaar van Caparis NV meer is. Het besluit past bij de visie van de gemeente op het Sociaal domein. Inwoners die nu met een SW-indicatie bij Caparis werken, blijven dat gewoon doen. Hiervoor sluit de gemeente met Caparis een dienstverleningsovereenkomst.

 • Lichtmasten schoonmaak in twaalf dorpen

  (27-09-2019)

  Op maandag 30 september begint Sappé Reiniging met het schoonmaken van lichtmasten in de volgende twaalf dorpen: Blesdijke, Boijl, De Blesse, De Hoeve, Nijeholtpade, Oldeholtpade, Oldeholtwolde, Oosterstreek, Steggerda, Ter Idzard, Vinkega en Zandhuizen. De werkzaamheden worden naar verwachting binnen drie weken uitgevoerd.

 • Weststellingwerf neemt maatregelen in begroting

  (27-09-2019)
  gemeentehuis

  Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders de Najaarsnota 2019 en de Programmabegroting 2020-2023 aangeboden aan de gemeenteraad. Net als andere gemeenten in Nederland heeft Weststellingwerf een fors financieel tekort op het Sociaal domein. Maatregelen zorgen ervoor dat de tekorten ombuigen naar positieve cijfers in 2022 en 2023.

 • Goed idee?! Deze kinderen doen er wat mee!

  (25-09-2019)
  Goed idee doe er wat mee

  Tijdens de open dag op 18 mei 2019 deelden bezoekers ideeën voor hun buurt of wijk met ons. Dit leverde interessante gesprekken en goede adviezen op, ook van onze jongeren. Al snel bleek dat zij goede ideeën hebben om Weststellingwerf nog mooier, leuker en gezonder te maken. De drie mooiste ideeën beloonden wij afgelopen week met een geldbedrag van €250.

 • Doe mee aan de Duurzame Huizen Route

  (25-09-2019)
  Duurzame Huizen Route Weststellingwerf

  Waar begin je met het verduurzamen van je woning? Steeds meer mensen zijn op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen om een goede keuze te kunnen maken voor hun woning. Een goed voorbeeld helpt daarbij.

  Op zaterdag 2 en 9 november openen huiseigenaren in heel Nederland daarom hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Doe jij mee en stimuleer je anderen om hun woning ook te verduurzamen? Meld je woning aan en deel jouw duurzame woonverhaal via duurzamehuizenroute.nl.

 • Echtpaar Maarssen 65 jaar getrouwd

  (24-09-2019)
  Echtpaar Maarssen met burgemeester André van de Nadort

  In de bloementuin van Orchideeënhoeve in Luttelgeest (NOP) werd maandagmiddag het 65 jarig huwelijk gevierd van Thomas Maarssen (94) en Anne Maarssen – Hoogendam (87), woonachtig in Spanga.

 • Cleanup Day Weststellingwerf groot succes

  (24-09-2019)
  Cleanup Day Weststellingwerf groot succes

  Burgemeester André van de Nadort gaf zaterdagmorgen 21 september de aftrap van de World Cleanup Day 2019 in Weststellingwerf. De leden en familie van de Lionsclub Wolvega e.o. gingen met hesjes, grijpers, handschoenen en zakken op pad rond Wolvega. Dat bracht maar liefst 20 zakken vol zwerfvuil en vooral plastics op.

 • Gratis naschoolse sport- en spelactiviteiten

  (23-09-2019)
  Naschoolse sportactiviteiten nationale sportweek

  De buurtsportcoaches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf organiseren de komende drie maanden naschoolse sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. In de maanden september tot en met december kunnen kinderen gratis komen spelen, sporten en bewegen in een gymzaal in de buurt.

 • Brandweerman Geert de Jong benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (23-09-2019)
  Brandweerman Geert de Jong benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  Op vrijdagavond 20 september werd door burgemeester André van de Nadort een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan brandweerman Geert de Jong uit Wolvega. De uitreiking vond in bijzijn van zijn echtgenote Marjan de Jong plaats op de kazerne in Wolvega.

Archief