HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • LIVEBLOG - Coronavirus in Weststellingwerf

  (31-03-2020)
  liveblog coronavirus

  In Weststellingwerf is bij drie inwoners het coronavirus vastgesteld.

 • Tot en met 6 april: activiteiten van de raad afgelast

  (31-03-2020)
  Activiteiten raad afgelast coronacrisis

  Vanwege het coronavirus zijn alle activiteiten van de raad t/m 6 april afgelast. Het inloopspreekuur van maandag 6 april 2020 gaat dus niet door.

 • Noodverordening van kracht

  (27-03-2020)
  noodverordening corona

  Vanaf  27 maart 2020 is in Weststellingwerf een noodverordening van kracht. Met deze noodverordening kan de burgemeester optreden tegen inwoners en ondernemers die zich niet houden aan de door de rijksoverheid gestelde maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. De burgemeester kan specifieke locaties sluiten, zoals parken, winkels en campings. Ook kunnen boetes worden opgelegd.

 • Brief van de burgemeester aan kinderen

  (25-03-2020)
  Brief van de burgemeester aan kinderen

  Wees een held

  Jij weet vast al veel over het coronavirus. Want dat is toch de reden dat jij niet naar school kunt. En je even niet op bezoek kunt bij opa en oma. De minister-president vertelde in zijn toespraak dat we in Nederland bijna allemaal het coronavirus gaan krijgen. Vooral mensen die ouder zijn dan 70 kunnen erg ziek worden. Als jij het virus krijgt, ben je waarschijnlijk alleen maar verkouden.

 • In 2030 vier keer zoveel schone energie in Fryslân

  (25-03-2020)
  RES: In 2030 vier keer zoveel schone energie in Fryslân

  Over tien jaar wekt Fryslân tenminste vier keer zoveel schone energie op met zonnepanelen en windmolens. Dit plan leggen alle Friese gemeenten, provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân aan hun volksvertegenwoordigers voor. Met grote, al bekende projecten komt de Friese elektriciteitsproductie dan op 2,3 TWh. De totale opgave voor Nederland is 35 TWh aan schone energie op land. Het huidige energieverbruik moet tegelijkertijd flink worden teruggedrongen. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord en krijgt vorm in de Regionale Energie Strategie (RES).

 • Opening zwembad De Dobbe uitgesteld

  (25-03-2020)
  opening de dobbe uitgesteld

  Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is de opening van het zwembad op zaterdag 2 mei uitgesteld tot in ieder geval 1 juni 2020. De voorverkoop dagen voor een abonnement voor zwembad De Dobbe van 14 t/m 19 april gaan niet door.

 • Samen door de coronacrisis

  (25-03-2020)
  samen door coronacrisis

  Gemeente roept inwoners op om verantwoordelijkheid te blijven nemen

  Maandagavond nam de rijksoverheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. De maatregelen maken duidelijk dat de coronacrisis lang gaat duren. De inzet van iedereen is nodig om de strijd tegen het virus te kunnen winnen. Tot nu toe worden de regels in Weststellingwerf goed nageleefd en is het hier rustig. Maar het virus gaat onze deur niet voorbij. De gemeente roept inwoners daarom op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

 • Paasvuren gaan niet door

  (23-03-2020)
  paasvuren niet door coronacrisis

  Na de aangescherpte maatregelen van het kabinet, mogen de paasvuren niet door gaan. Alle evenementen worden verboden tot 1 juni (ipv 6 april), ook met minder dan 100 mensen.

 • Vanaf 23 maart: gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken

  (20-03-2020)
  gemeentehuis open op afspraak

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het gemeentehuis in Wolvega vanaf 23 maart 2020 tot in ieder geval 6 april 2020 alleen nog op afspraak te bezoeken. 

 • OWO-gemeenten steunen samen ondernemers

  (20-03-2020)
  steunen ondernemers coronacrisis

  Extra maatregelen bij lokale belastingen en heffingen

  Ondernemers zitten in zwaar weer door de coronacrisis. Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke maatregelen. Om ondernemers in deze moeilijke tijden tegemoet te komen nemen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) maatregelen op het gebied van belastingen en heffingen om hun lokale ondernemers te ondersteunen.

 • Brief van de burgemeester

  (19-03-2020)
  Brief van burgemeester André van de Nadort coronacrisis

  Beste inwoners en ondernemers van Weststellingwerf,

  Afgelopen weekend werd duidelijk dat de crisis rond het coronavirus er niet eentje is die zomaar voorbij gaat. De maatregelen van het kabinet voor het bedwingen van het virus zijn ingrijpend. Musea, horeca, zwembaden, sport- en fitnessclubs zijn gesloten t/m 6 april. Ook scholen en kinderdagverblijven zijn dicht. De maatregelen hebben grote gevolgen op ons dagelijkse leven. Voor de een betekent het een periode van ziekte, eenzaamheid of hard werken. Anderen kunnen hun werk niet doen en verliezen hun inkomsten.

 • Scholen en kinderopvang open voor kinderen van ouders in cruciale beroepen

  (19-03-2020)
  Kinderopvang en scholen open voor kinderen coronacrisis

  Het kabinet heeft vanwege het coronavirus besloten de scholen en kinderopvang in ieder geval tot en met 6 april 2020 te sluiten. Voor kinderen waarvan tenminste één ouder in een cruciale beroepsgroep werkt, moet opvang beschikbaar blijven. In Weststellingwerf zijn diverse scholen en kinderopvanglocaties open voor de opvang van deze kinderen.

 • Voorstel B&W Weststellingwerf: houd kantine van sportcomplex De Steense in eigen beheer

  (18-03-2020)
  kantine in beheer de steense

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de exploitatie van de kantine van Sportcomplex De Steense in eigen beheer te houden. In september 2019 werd besloten voor een periode van 1 jaar de exploitatie in eigen beheer te nemen en nu stelt zij dus voor dit voort te zetten.

 • De raadsvergadering van 30 maart 2020 gaat niet door

  (18-03-2020)
  Raadsvergadering afgelast

  Vanwege de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, gaat de raadsvergadering op 30 maart 2020 niet door.

 • Eiland Driewegsluis afgesloten

  (18-03-2020)
  Schade op eiland Driewegsluis door storm

  Tijdens de stormen van de afgelopen weken zijn er veel bomen omgewaaid, ook op het eiland bij de Driewegsluis. Deze bomen liggen op de grond of staan scheef tegen andere bomen. Hierdoor zijn er gevaarlijke situaties ontstaan. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, hebben wij de toegang tot het eiland afgesloten. De fietspaden op het eiland blijven wel open.

 • De algemene commissievergadering van 16 maart 2020 gaat niet door

  (13-03-2020)
  algemene commissievergadering gaat niet door

  Als gemeente volgen wij de landelijke maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Daarom komt de algemene commissievergadering van 16 maart 2020  te vervallen. 

  Het raadsvoorstel inzake Vaststellen bestemmingsplan Langelille - Recreatiepark De Driesprong wordt opgenomen als bespreekstuk voor de raadsvergadering van 30 maart 2020.

 • Grote belangstelling voor loting onderhoud bedrijventerreinen in Wolvega

  (13-03-2020)
  belangstelling onderhoud bedrijventerrein wolvega

  Op de  bedrijventerreinen in Wolvega staan nog enkele percelen op De Plantage, Uitbreiding Schipsloot en Noord West III te koop. Om deze braakliggende percelen netjes en representatief te houden, onderhouden lokale agrariërs dit. Al vanaf 2013 is het onderhoud en beheer van niet-verkochte percelen in handen van lokale agrariërs. Elke 3 jaar worden er nieuwe overeenkomsten gesloten. 

 • Otterrasters langs Steenwijkerweg

  (12-03-2020)
  Otterrasters langs Steenwijkerweg

  Langs beide kanten van de Steenwijkerweg bij Wolvega zijn de afgelopen weken otterrasters geplaatst. Otters kunnen nu niet meer op de drukke weg komen. De rasters leiden otters en andere dieren naar een oversteekplaats bij De Linde. Zo kunnen ze veilig van het ene naar het andere natuurgebied komen.

 • Ben jij of ken jij de eigenaar / bestuurder van deze auto?

  (12-03-2020)

  Bij controlewerkzaamheden door de politie en de  gemeente Weststellingwerf is een auto zonder kentekenplaten gevonden. De auto stond aan de Heerenveenseweg ter hoogte met de kruising Sleeswijklaan te Wolvega. Het is een groene Honda Civic,  5-deurs, hatcback.

 • Burgemeester ontvangt vinder eerste kievitsei

  (11-03-2020)
  Kievitsei gemeente Weststellingwerf Spanga

  Het eerste kievitsei van Weststellingwerf is gevonden op dinsdag 10 maart om 08.56 uur. Voor het tweede jaar op rij vond Klaas Stapensea het eerste kievitsei in de gemeente.

 • De toekomst van Wolvega-centrum draait om visie en samenwerking

  (10-03-2020)
  Centrum Wolvega

  De gemeente Weststellingwerf werkt samen met ondernemers en inwoners aan een compact en aantrekkelijk winkelgebied in Wolvega. Over een jaar moet er een centrumplan en uitvoeringsagenda liggen. Je leest meer over de samenwerking en de plannen in bijgaand artikel van de Stellingwerf.

 • Bedrijven uit Weststellingwerf doen mee aan Afvalestafette

  (10-03-2020)
  Afvalestafette schoonmaak

  Vandaag startte in Weststellingwerf de Afvalestafette, een keten van ondernemingen die de handen uit de mouwen steekt om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Het eerste bedrijf dat met de afvalgrijper en vuilniszak op pad gaat om een geselecteerd gebied schoon te maken is Visspecialist Van der Schuit in Wolvega. Zij geven het Afvalestafette-pakket, met daarin hulpstukken voor een goede opschoonactie, daarna binnen enkele dagen door aan een andere onderneming. 

 • Onderhoud aan de riolering in Oldeholtpade en Wolvega

  (09-03-2020)
  onderhoud rioleringen

  Waar werken wij aan de rioleringen?

  In week 11 en 12 gaat de gemeente Weststellingwerf werken aan de rioleringen in Oldeholtpade en Wolvega.

 • Loden leidingen in gemeente Weststellingwerf

  (05-03-2020)
  loden leidingen

  Hoe staat het met loden waterleidingen in de gemeente Weststellingwerf?

  Het kraanwater in Nederland is van hoge kwaliteit, veilig om te drinken en de gezondste keuze. Soms kan er lood in kraanwater voorkomen.

 • Collegebezoek aan LTO Weststellingwerf

  (04-03-2020)
  B&W op bezoek bij LTO

  Op dinsdagmiddag 3 maart had het college van Weststellingwerf de jaarlijkse ontmoeting met het bestuur van LTO Weststellingwerf. Het college werd hartelijk ontvangen op de boerderij van de familie Bergman  in Oldetrijne.

 • Nieuwe speerpunten voor veiligheidsbeleid

  (03-03-2020)
  nieuwe speerpunten voor veiligheidsbeleid

  De gemeenteraad heeft op 2 maart 2020 het integraal veiligheidsbeleid voor de komende vier jaren vastgesteld. Hierin staan de belangrijke veiligheidsonderwerpen waar de gemeente aan gaat werken: brandpreventie, diefstal, zorg, ondermijning en verkeer.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2020

  (27-02-2020)
  gemeentelijke belastingen

  Op 29 februari 2020 ontvangen inwoners van Weststellingwerf de aanslag gemeentelijke belastingen. Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de onroerendezaakbelasting en afvalstoffenheffing.

 • Gemeente ondersteunt drie bijzondere dorpsprojecten

  (11-12-2019)
  Gemeente Weststellingwerf ondersteunt dorpsprojecten

  De gemeente draagt bijna €15.000 bij uit het Dorpenfonds 2019 aan drie bijzondere projecten. Boijl viert in 2020 haar 700-jarig bestaan, dorpshuis De Bult zet in op een nog betere verbinding naar het omniveld en Steggerda gaat de strijd aan met de Eikenprocessierups.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

 • De Wegwijzer - een gids voor mensen met een laag inkomen

  (17-10-2019)
  Wegwijzer gids voor mensen met een laag inkomen

  Op dinsdag 15 oktober is de Wegwijzer verschenen. Deze gids is voor mensen met een laag inkomen. Je leest hierin welke hulp en ondersteuning er is, welke regelingen er zijn vanuit de gemeente, maar ook andere nuttige informatie. 

Archief