HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • LFB leert over democratie

  (13-12-2019)

  Leden van de LFB - de Landelijke Federatie Belangenbehartiging voor en door mensen met een verstandelijke beperking - kregen maandagavond in het gemeentehuis in Wolvega uitleg over democratie.

 • Gemeente gebruikt afgevallen blad voor natuur

  (11-12-2019)
  Blad voor biodiversiteit

  Nu het blad van de bomen is gevallen, vangen we zoveel mogelijk op voor hergebruik. Blad hergebruiken klinkt misschien vreemd. Maar afgevallen bladeren hebben nuttige functies!

 • Fietspad Kerkeweg Langelille weer open

  (11-12-2019)

  Gemeente Weststellingwerf heeft het fietspad langs de Kerkeweg bij Langelille hersteld. Fietsers kunnen er weer veilig langs.

 • Gemeente ondersteunt drie bijzondere dorpsprojecten

  (11-12-2019)

  De gemeente draagt bijna €15.000 bij uit het Dorpenfonds 2019 aan drie bijzondere projecten. Boijl viert in 2020 haar 700-jarig bestaan, dorpshuis De Bult zet in op een nog betere verbinding naar het omniveld en Steggerda gaat de strijd aan met de Eikenprocessierups.

 • Wat kun jij doen met (regen)water? Denk mee!

  (04-12-2019)
  waterbewustzijn

  Ons klimaat verandert. Regenbuien worden heftiger. De riolering kan die grote hoeveelheden water niet in één keer aan. Daar moeten we ons op aanpassen. Denk jij met de gemeente mee?
  Gemeente Weststellingwerf wil weten hoe bewust haar inwoners zijn van water. Dat gaat van het opvangen van regenwater tot het goed omgaan met het riool. Met een enquête meten we dit ‘waterbewustzijn’. Alle inwoners mogen meedoen aan de enquête. De uitkomst gebruiken we voor ons Gemeentelijk rioleringsplan.

 • Werkzoekenden bezoeken bedrijven tijdens Inspiratietour

  (03-12-2019)

  Met twee bussen reden de werkzoekenden door Zuid- Oost Friesland en bezochten ze organisaties in verschillende branches. Op deze manier maakten ze kennis met een voor hen onbekend werkterrein en zagen ze de mogelijkheden van kansberoepen in de sectoren techniek, horeca, logistiek, productie, bouw en zorg. 

 • Zuidoost Friesland vraagt € 25 miljoen voor Regio Deal

  (02-12-2019)
  Zuidoost Friesland vraagt 25 miljoen euro voor regiodeal

  Het Rijk wil Regio Deals sluiten om in regio’s de brede welvaart te versterken. De gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, en  Weststellingwerf, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân hebben samen een voorstel ingediend voor een ‘Regio Deal Zuidoost Friesland: samen vitaal en veerkrachtig’.

 • Burgemeester neemt uniek fotoboek over Weststellingwerf in ontvangst

  (29-11-2019)

  Burgemeester André van de Nadort nam vrijdagochtend het fotoboek ‘Weststellingwerf op z’n mooist’ in ontvangst. Dit fotoboek bevat 100 foto’s die natuurfotograaf Philip Friskorn uit Oldemarkt maakte in Weststellingwerf. Hij maakte de foto’s tijdens zijn rondzwervingen door alle dertig kernen in de gemeente. Hilda Knol uit Steenwijk schreef teksten bij alle 100 foto´s.
   

 • 'Stiekm Trots' nieuwe campagne voor Weststellingwerf

  (27-11-2019)
  Logo Stiekm Trots

  Een groep van ruim 80 ondernemers, afvaardiging van verenigingen en bekende Stellingwervers is dinsdagavond door een wat vreemde uitnodiging samen gekomen in de raadszaal van het gemeentehuis. Het bleek te gaan om het delen van een idee om Weststellingwerf op de kaart te zetten. Een kleine club van afgevaardigden van alle ondernemersverenigingen en vanuit gemeente heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een initiatief en wilde op deze avond proeven of aanwezigen hier mee verder zou willen. De campagne 'Stiekm Trots' is enthousiast ontvangen en zet alle seinen op groen om nu met een grotere groep 'Stiekm' meer mensen van buiten de gemeentegrenzen te laten zien hoe leuk Weststellingwerf is.

 • Afsluiting project ‘Dorp, landschap en biodiversiteit’

  (25-11-2019)
  Plantdag project "Dorp, landschap en biodiversiteit" Noordwolde en Oosterstreek

  Plantdag Oosterstreek en buitengebied Noordwolde

  Wethouder Hanneke Zonderland plantte zaterdagochtend 23 november, samen met groencommissieleden uit Oosterstreek en Noordwolde, een lindeboom voor het dorpshuis in Oosterstreek. Dit was de afsluiting van het project ‘Dorp, landschap en biodiversiteit’. Inwoners van beide dorpen konden beplanting bestellen om hun omgeving groener te maken. Deze planten haalden ze zaterdag op.

 • Gastvrij Weststellingwerf: help jij nieuwkomers op weg?

  (25-11-2019)
  Gastvrij weststellingwerf help jij nieuwkomers op weg

  Nieuwkomers hebben soms begeleiding en ondersteuning nodig. Denk aan hulp bij de administratie, het wegwijs maken in de buurt of het inrichten van een woning. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger nieuwe Nederlanders op weg helpen? Kom dan langs op de informatieavond en maak het verschil.

 • Meer tijden om te trouwen in Weststellingwerf

  (22-11-2019)
  Trouwringen

  Gemeente Weststellingwerf biedt meer tijdstippen aan om te trouwen. Nu kun je nog alleen trouwen op maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Daar komt vanaf 1 januari 2020 elke dag een uur bij. Kies je ervoor om op een locatie naar eigen keuze te trouwen, dan is er vanaf het nieuwe jaar geen tijdslimiet meer. Het moment voor gratis huwelijken verschuift van woensdag- naar dinsdagochtend.

 • Nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (18-11-2019)
  Burgemeester Van de Nadort tussen de nieuwe Nederlanders

  Maandag 18 november 2019 gaf burgemeester André van de Nadort aan een groep inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Gemeente en CCW trakteren ondernemers op Powerontbijt

  (15-11-2019)
  Powerontbijt

  Vrijdag 15 november is het de Dag van de Ondernemer. Voor de gemeente Weststellingwerf en de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) aanleiding om alle ondernemers in de gemeente te bedanken en trakteren. Meer dan 100 ondernemers uit Weststellingwerf schoven om 07.00 uur aan voor een Powerontbijt bij Van der Valk Hotel Wolvega.

 • Ondernemers leren veilig omgaan met internet

  (15-11-2019)
  Cyber-to-go-roadshow

  Ongeveer 25 ondernemers woonden donderdagavond de Cyber-to-go-roadshow bij die de gemeente organiseerde samen met Stichting Cybersafety Noord-Nederland, het Friesland College en Parkmanagement Wolvega. 

 • Weststellingwerf actief in Week tegen Kindermishandeling

  (15-11-2019)
  Fotograaf: Duco de Vries

  Kindermishandeling is een ingewikkeld en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november) de verhalen van professionals, ouders en kinderen centraal. Ook in Weststellingwerf. Theatergroep KEI-Hart geeft een voorstelling aan de leerlingen van de bovenbouw van basisschool De Velden in Noordwolde-Zuid.

 • Aanhoudingen in Noordwolde mede dankzij Meld Misdaad Anoniem

  (12-11-2019)
  Politiebus

  Politie treedt op tegen ondermijnende criminaliteit

  Vandaag is de politie opgetreden tegen ondermijnende criminaliteit. In Noordwolde zijn drie mannen aangehouden die worden verdacht van heling, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De handelsvoorraad van een autobedrijf in Steenwijk is in beslag genomen. De drie mannen lieten waarschijnlijk meer dan 50 transportbusjes op bestelling stelen om ze vervolgens uit elkaar te halen en verkopen.

 • Bladeren in de bladkorf. Overig tuinafval gratis naar de werf.

  (22-10-2019)
  Bladkorven voor bladeren van gemeentelijke bomen.

  Op verschillende plekken in de gemeente staan weer bladkorven. De gemeente Weststellingwerf zamelt op deze manier de bladeren in die van gemeentelijke bomen vallen. Omwonenden mogen de bladeren daar in doen. De gemeente voert het blad af naar een bedrijf dat het gebruikt als bodemverbeteraar.

Archief