HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding

Op deze pagina vind je een overzicht van het nieuws van de gemeente Weststellingwerf. Weststellingwerf verspreidt ook iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. Hier kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

 • Project ‘Dorp, landschap en biodiversiteit’ in Boijl en Zandhuizen een groot succes

  (27-01-2021)
  Nestkasten ophangen in Boijl

  Gemeente Weststellingwerf is begin 2020 samen met de dorpsbelangen in Boijl en Zandhuizen een project gestart om de dorpen groener in te richten en de biodiversiteit te vergroten. Hiermee vergroot de gemeente de waardering voor het landschap en de leefbaarheid in de dorpen. De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met inwoners veel gedaan om de leefomgeving duurzaam in te richten. Deze week worden door de vogelwacht en een aantal vrijwilligers 150 nestkasten opgehangen langs de openbare weg in Boijl. In Zandhuizen worden daarna ook nestkasten opgehangen.

 • Dode vogels gezien? Meld het!

  (25-01-2021)
  sfeer

  Er is vogelgriep in Nederland. Op verschillende plekken in Nederland worden dode vogels gevonden, ook in Friesland. Deze vogels zijn vaak getroffen door de vogelgriep. Om te voorkomen dat de vogelgriep zich verder verspreid, vragen we je om: vogels niet aan te raken, melding te maken van gevonden dode vogels en gebieden met watervogels met rust te laten.

 • Bestelauto’s niet meer welkom op afvalbrengstation in Wolvega

  (25-01-2021)
  Griffioen

  Gemeente Weststellingwerf accepteert geen bedrijfsafval op het afvalbrengstation in Wolvega. Toch wordt er nog veel bedrijfsafval gebracht. Dit gebeurt vaak met een bestelauto. Daarom zijn bestelauto’s (auto’s tot een maximaal totaalgewicht van 3500 kg met een grijs kenteken) vanaf 1 februari niet meer welkom op het afvalbrengstation. Voor inwoners die alleen een bestelauto hebben, geldt een uitzondering onder bepaalde voorwaarden.

 • Burgemeester informeert raad over ontheffing coronamaatregelen

  (25-01-2021)
  burgemeester informeert raad

  Vanaf december 2020 kan de burgemeester op basis van de Tijdelijke wet maatregelen Covid19 in bijzondere gevallen ontheffing verlenen van de coronamaatregelen. Hij legt hierover verantwoording af aan de gemeenteraad. Burgemeester Van de Nadort heeft de gemeenteraad geïnformeerd dat de topsportploegen die in Hotel Van der Valk Wolvega verblijven, gebruik mogen maken van het restaurant van het hotel. Victoriapark Wolvega kreeg geen ontheffing voor het houden van selectieproeven voor gecertificeerde professionals op de drafbaan.

 • Gemeente geeft ‘aanvullende brief avondklok’ aan mantelzorgers

  (23-01-2021)
  coronavirus

  Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de kwetsbare inwoners die zorg nodig hebben. Ook in de avonden kan zorg nodig zijn.

 • Gemeente Weststellingwerf doet mee aan onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

  (22-01-2021)
  Griffioen

  Gemeente Weststellingwerf wil graag weten hoe ondernemers hun dienstverlening ervaren. Daarom doet de gemeente mee aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB Nederland naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Met de inzichten wil de gemeente het ondernemersklimaat verbeteren. 

 • Mogelijkheid tot aanvragen van subsidies

  (22-01-2021)
  griffioen

  Ieder jaar kunnen verenigingen in onze gemeente subsidie aanvragen op basis van onze subsidieregelingen. Ook dit jaar weer.

 • WOZ-taxateurs meten komende maanden woningen op

  (20-01-2021)
  WOZ-taxateurs

  De komende maanden gaan WOZ taxateurs van de gemeente Weststellingwerf woningen opmeten waarvan de vierkante meters niet bekend zijn. Deze taxateurs bepalen de WOZ-waarde van huizen en gebouwen. Je ontvangt geen bericht wanneer ze langs komen.

 • Mobiele verkiezingsborden in Weststellingwerf

  (20-01-2021)
  mobiele verkiezingsborden

  ​Voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 gaat de gemeente Weststellingwerf gebruik maken van mobiele verkiezingsborden. We vervangen de houten borden voor deze mobiele borden, die trotters worden genoemd.

 • Coronacompensatie voor maatschappelijke organisaties in Weststellingwerf

  (19-01-2021)

  Het college van Weststellingwerf wil culturele organisaties, dorpshuizen en lokale vrijwilligersorganisaties voor jeugd helpen, die het door de coronacrisis financieel moeilijk hebben.  Het college vraagt  de gemeenteraad om hiervoor  € 212.000 beschikbaar te stellen. Als het budget beschikbaar is, stelt de gemeente subsidieregelingen open.

 • Gratis energiebesparende producten van maximaal 70 euro voor woningeigenaren in Weststellingwerf

  (13-01-2021)
  RRE-subsidie

  Eigenaren van een koopwoning in Weststellingwerf kunnen voor € 70,- aan energiebesparende producten gratis aanschaffen. Gemeente Weststellingwerf wil woningeigenaren met deze actie stimuleren om in huis energie te besparen. Hiermee vermindert de CO2-uitstoot en verlagen de woonlasten. Dat is goed voor het klimaat én de portemonnee.

 • Vanaf 1 maart geen vrachtverkeer meer over Lycklamaweg in Wolvega

  (12-01-2021)
  griffioen

  De Lykclamaweg is een erg drukke weg met doorgaand verkeer. Om de Lycklamaweg onaantrekkelijker te maken voor doorgaan gemotoriseerd verkeer, heeft Provincie Fryslân in 2020 een bypass aangelegd bij de rotonde op de Stellingenweg.  Dit is ter hoogte van hotel Van der Valk zodat het verkeer wordt doorgeleid naar de Om den Noort. Ook is er in het begin van de straat een drempel gekomen. 

 • Gemeente Weststellingwerf treedt toe tot P10-netwerk van plattelandsgemeenten

  (11-01-2021)
  Gemeente Weststellingwerf treedt toe tot P10-netwerk van plattelandsgemeenten

  Gemeente Weststellingwerf is met ingang van dit nieuwe jaar toegetreden tot het P10-netwerk. Binnen P10 werken grote plattelandsgemeenten met elkaar samen. Gemeente Weststellingwerf wil zich met de deelname verder inzetten voor het platteland.

 • Doe jij mee met de training Politiek Actief?

  (11-01-2021)
  Sfeerafbeelding

  Wil je meer weten over politiek? Lijkt het je wel wat om invloed te hebben op wat er gebeurt in onze gemeente? Of ben je gewoon benieuwd naar de lokale democratie? Dan is de gratis training Politiek Actief wat voor jou. Op vijf avonden vertellen we alles over democratie en politiek. En als je denkt: ’Maar daar pas ik toch helemaal niet tussen? Dat zijn toch hele andere mensen dan ik?’ Dan is deze training juist wat voor jou. De gemeente is namelijk van en voor iedereen.

 • Recreatieondernemers opgelet!

  (08-01-2021)
  sfeer

  ​Bied je tegen vergoeding overnachtingen aan, dan betaal je toeristenbelasting. Denk hierbij aan overnachtingen in een hotel, via Airbnb of op een camping.

 • Investeringskrediet nodig voor multifunctionele inrichting raadzaal

  (07-01-2021)
  sfeer

  De gemeenteraad neemt op 25 januari een besluit over het voorstel van het college voor de aanschaf van een draadloos vergadersysteem en nieuw meubilair voor de raadzaal. De kosten hiervoor bedragen 86.000 euro.

 • Jaarwisseling rustig verlopen

  (04-01-2021)

  Vanwege de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod was de jaarwisseling anders dan andere jaren. Er was extra beveiliging op straat, naast politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Gelukkig is de jaarwisseling in Weststellingwerf rustig verlopen.

 • Vernieuwde identiteitskaart vanaf 4 januari 2021

  (21-12-2020)
  vernieuwde idkaart

  Vraag jij een identiteitskaart aan op of na maandag 4 januari 2021? Dan krijg je een vernieuwde identiteitskaart.

 • Controle factuur eigen bijdrage voor WMO

  (08-10-2020)
  controle factuur eigen bijdrage

  Maak je gebruik van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan ontvang je binnenkort van het CAK een brief met daarin de rekening van jouw eigen bijdrage. De eigen bijdrage is € 19 per maand. Dit jaar betaal je vanwege de coronacrisis geen eigen bijdrage voor de maanden april en mei.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  De Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

Archief