HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Gemeente en CCW trakteren ondernemers op Powerontbijt

  (15-11-2019)
  Powerontbijt

  Vrijdag 15 november is het de Dag van de Ondernemer. Voor de gemeente Weststellingwerf en de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) aanleiding om alle ondernemers in de gemeente te bedanken en trakteren. Meer dan 100 ondernemers uit Weststellingwerf schoven om 07.00 uur aan voor een Powerontbijt bij Van der Valk Hotel Wolvega.

 • Ondernemers leren veilig omgaan met internet

  (15-11-2019)
  Cyber-to-go-roadshow

  Ongeveer 25 ondernemers woonden donderdagavond de Cyber-to-go-roadshow bij die de gemeente organiseerde samen met Stichting Cybersafety Noord-Nederland, het Friesland College en Parkmanagement Wolvega. 

 • Weststellingwerf actief in Week tegen Kindermishandeling

  (15-11-2019)
  Fotograaf: Duco de Vries

  Kindermishandeling is een ingewikkeld en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november) de verhalen van professionals, ouders en kinderen centraal. Ook in Weststellingwerf. Theatergroep KEI-Hart geeft een voorstelling aan de leerlingen van de bovenbouw van basisschool De Velden in Noordwolde-Zuid.

 • Aanhoudingen in Noordwolde mede dankzij Meld Misdaad Anoniem

  (12-11-2019)

  Politie treedt op tegen ondermijnende criminaliteit

  Vandaag is de politie opgetreden tegen ondermijnende criminaliteit. In Noordwolde zijn drie mannen aangehouden die worden verdacht van heling, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De handelsvoorraad van een autobedrijf in Steenwijk is in beslag genomen. De drie mannen lieten waarschijnlijk meer dan 50 transportbusjes op bestelling stelen om ze vervolgens uit elkaar te halen en verkopen.

 • We legen de gft-container ook in de winter twee keer per maand

  (12-11-2019)

  In de wintermaanden leegt de gemeente uw gft-container weer twee keer per maand. Dat betekent dat we in december in plaats van één keer, zoals op de afvalkalender staat, twee keer langskomen voor een leging.

 • Bijeenkomst over democratie voor mensen met licht verstandelijke beperking

  (12-11-2019)

  Tijdens ‘Democratie leeft!’ leren mensen met een licht verstandelijke beperking hoe de democratie werkt. Iedereen heeft te maken met politiek, maar hoe werkt dat dan precies? Jouw mening telt net zo goed als die van een ander. Wat zou jij bijvoorbeeld doen als je de baas was?

 • Weststellingwerf eerste Friese gemeente met lokaal sportakkoord

  (08-11-2019)

  Weststellingwerf heeft als eerste gemeente in Friesland een lokaal akkoord sport en bewegen. FC Wolvega, Korfbalvereniging SCO, Stichting Comprix, sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties en de gemeente zetten donderdag 7 november samen een handtekening onder het akkoord. Dit akkoord laat de gezamenlijke ambitie zien om alle inwoners met plezier te laten sporten en bewegen.

 • Wat kun jij doen met (regen)water? Denk mee!

  (08-11-2019)
  waterbewustzijn

  Ons klimaat verandert. Regenbuien worden heftiger. De riolering kan die grote hoeveelheden water niet in één keer aan. Daar moeten we ons op aanpassen. Denk jij met de gemeente mee?
  Gemeente Weststellingwerf wil weten hoe bewust haar inwoners zijn van water. Dat gaat van het opvangen van regenwater tot het goed omgaan met het riool. Met een enquête meten we dit ‘waterbewustzijn’. Alle inwoners mogen meedoen aan de enquête. De uitkomst gebruiken we voor ons Gemeentelijk rioleringsplan.

 • Verlies verwerk je samen

  (07-11-2019)
  Lotgenotengroep rouwverwerking verlies verwerk je samen Weststellingwerf

  Bij verlies van een dierbare is het fijn dat je wordt gehoord. Door hier met anderen over te praten kan het je helpen het verlies een plaatsje te geven. We bieden een plek waar je steun en herkenning vindt.

 • Dienst in bedrijf geeft voorlichting aan statushouders over kansberoepen

  (07-11-2019)
  Kansberoepen dienst in bedrijf wolvega

  Het re-integratiebureau van de gemeente, Dienst in bedrijf, begeleidt mensen naar werk of school. We willen dat iedereen zo kort mogelijk een uitkering heeft. Daarom bieden we trajecten aan die passen bij de persoon, maatwerk noemen we dat. Voor de groep statushouders was het tot nu toe lastig om werk te vinden. Voor deze groep willen we als Dienst in bedrijf daarom zoveel mogelijk de obstakels wegnemen die er in de praktijk zijn. Dat kan een taalachterstand zijn, onbekendheid met de Nederlandse cultuur en manier van werken, maar het kunnen ook vooroordelen zijn waar ze tegenaan lopen. Onderdeel in deze aanpak van Dienst in bedrijf is de voorlichting ‘Kansrijke Beroepen’. Dit jaar zijn er al vijf bijeenkomsten geweest en hebben 35 mensen deze voorlichting gevolgd.

 • Herinrichting Steenwijkerweg De Blesse kan starten

  (06-11-2019)

  Het college van B&W heeft het projectplan voor de herinrichting van de Steenwijkerweg, de Markeweg en de Spoorlaan in De Blesse vastgesteld. Dat betekent dat de plannen verder vorm kunnen krijgen. Doel is om deze wegen veiliger te maken en een dorpsere uitstraling te geven.

 • Gemeente herstelt fietspad Kerkeweg Langelille

  (05-11-2019)

  Gemeente Weststellingwerf gaat het fietspad langs de Kerkeweg bij Langelille herstellen. In juni vielen er in een zware storm tien bomen om, waardoor fietspad beschadigd raakte.

 • Spreekuur voor hulp bij belastingaangifte en toeslagen

  (31-10-2019)

  Heb je hulp nodig bij belastingaangifte en toeslagen? Kom dan naar het gratis spreekuur op dinsdag 5 november van 13.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis in Wolvega.

 • Gemeente blij met aangepaste dienstregeling NS

  (29-10-2019)

  Vanaf 15 december zijn treinreizigers vanuit Wolvega sneller in Zwolle en de Randstad. In de nieuwe dienstregeling heeft NS de wens van Friese gemeenten, waaronder Weststellingwerf en de provincie Fryslân verwerkt en is de overstaptijd verkort. Daarnaast zet de NS nieuwe snellere Sprinters in.

 • College wil voormalig burgemeesterswoning monumentenstatus geven

  (29-10-2019)
  Voormalig burgemeesterswoning

  Burgemeester en wethouders van Weststellingwerf willen de voormalige burgemeesterswoning aan de Hoofdstraat Oost 52 in Wolvega op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. Dit betekent dat het cultuurhistorische gebouw behouden blijft voor de toekomst.

 • Bladeren in de bladkorf. Overig tuinafval gratis naar de werf.

  (22-10-2019)
  Bladkorven voor bladeren van gemeentelijke bomen.

  Op verschillende plekken in de gemeente staan weer bladkorven. De gemeente Weststellingwerf zamelt op deze manier de bladeren in die van gemeentelijke bomen vallen. Omwonenden mogen de bladeren daar in doen. De gemeente voert het blad af naar een bedrijf dat het gebruikt als bodemverbeteraar.

Archief