HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • DDoS-aanvallen op DigiD

  (02-08-2018)

  Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. Wij adviseren u in zo’n geval later opnieuw in te loggen. Onze excuses voor dit ongemak.

 • Veilig zwemmen in Weststellingwerfs natuurwater

  (02-08-2018)

  Het is mooi weer en dat nodigt uit om te gaan zwemmen in open water. Vanwege de warmte en droogte gaat de kwaliteit van het natuurwater achteruit! Kies daarom voor een locatie die wordt gecontroleerd.

 • Stroomkantpad weer open voor fietsers

  (02-08-2018)
  Omleidingsroute werkzaamheden Gapenburg

  Deze zomer verbeteren we het fietspad langs de Linde. We zijn begonnen met het Stroomkantpad bij Wolvega (tussen de Steenwijkerweg en Sasbrug). Dit deel is vanaf zaterdag 3 augustus weer open voor fietsers.

 • Droogte in Fryslân: maatregelen en tips

  (27-07-2018)

  Het is droog en warm. En dat blijft waarschijnlijk ook nog even zo. Welke maatregelen worden genomen en wat kunt u zelf doen?

  Kijk voor de meest actuele informatie op www.vrfryslan.nl/droogte.

 • Beregeningsverbod voor grasland vanwege droogte

  (26-07-2018)

  Door de aanhoudende droogte mogen agrariërs en inwoners van Fryslân vanaf donderdag 26 juli hun grasland niet meer beregenen met water uit sloten, kanalen en meren. Dit is een besluit van Wetterskip Fryslân. Ook mag er geen gebruik worden gemaakt van grondwater. Agrariërs mogen de overige gewassen nog wel tussen 22.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ’s ochtends beregenen.

 • Burgemeester geeft acht inwoners Nederlanderschap

  (24-07-2018)
  Acht nieuwe Nederlanders

  Op dinsdag 24 juli heeft burgemeester André van de Nadort aan acht inwoners het Nederlanderschap uitgereikt. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Zon, zee, strand… Geef inbrekers geen kans!

  (22-07-2018)

  De zomer is aangebroken en de vakantieperiode komt eraan. Maar let op! Dit is ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ramen open staan. De ideale gelegenheid voor inbrekers om uw huis binnen te sluipen. Dus gaat u met vakantie, neem dan voorzorgsmaatregelen.

 • Rook- en stookverbod in Weststellingwerf

  (20-07-2018)

  Vanwege de aanhoudende droogte geldt er vanaf vandaag een rook- en stookverbod in Weststellingwerf. Burgemeester André van de Nadort volgt hiermee het advies op Veiligheidsregio Fryslân.

 • Speelland in een nieuw jasje

  (18-07-2018)

  Op het Nivon-kampeerterrein De Meenthe organiseert Speelland Noordwolde jaarlijks een vakantieweek voor de jeugd uit de Oosthoek van onze gemeente. Speelland Noordwolde draait al 53 jaar volledig op vrijwilligers en is een begrip in de streek. Met behulp van ongeveer 80 vrijwilligers worden kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 ondergedompeld in de natuur, beleven ze nieuwe avonturen en leren elkaar beter kennen.

 • Afscheid logopediste Janke de Vries

  (17-07-2018)
  afscheid Janke de Vries wethouder Hoen

  Na 40 jaar neemt Janke de Vries afscheid als preventief logopediste. In september gaat zij met pensioen. Wethouder Roelof Theun Hoen bedankte haar persoonlijk voor haar grote inzet, enthousiasme en betrokkenheid.

 • Nieuw wereldrecord elektrisch laden

  (16-07-2018)

  Vrijdagmiddag kwam vanuit Zuid-Holland een stoet elektrische auto’s naar Home Center in Wolvega om het wereldrecord elektrisch opladen te verbreken. En dat is gelukt, het wereldrecord is verbeterd is met 12 en kwam op totaal 85. Het oude record stond op 63.

 • Wethouder Hoen opent 'Hits & Bits' in De Hoeve

  (09-07-2018)

  Voor wat betreft culturele hoogstandjes staat De Hoeve als dorp misschien niet boven aan de ranglijst, maar er kan maar één dorp zijn in Friesland met de status “Cultureel Hoofddorp 2018” en dat is De Hoeve. Het dorp bruist van de activiteiten.

 • Werkzaamheden Grindweg in Munnekeburen

  (22-06-2018)
 • Inspecties zetten mystery-guests in bij onderzoek naar toegankelijkheid gemeente

  (07-06-2018)

  In 2017 deden de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzoek naar de toegankelijkheid van gemeentelijke diensten voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Weststellingwerf was één van de vijf onderzochte gemeenten waar ervaringsdeskundigen op pad gingen om te kijken of de toegang laagdrempelig was.

 • Heb je vragen over de opvoeding en de drukte in je gezin?

  (07-06-2018)

  Krijg een steuntje in de rug van Home-Start
  Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Want, is de les van ons programma, als het met de ouders goed gaat, maken de kinderen een goede start in hun leven. Steuntje in de rug nodig? Laat van je horen!
   

 • Rijbewijs vanaf 26 mei 2018 geschikt voor inloggen met DigiD

  (06-06-2018)
  Rijbewijs met inlogfunctionaliteit (inlog)

  Vanaf 26 mei zijn rijbewijzen standaard geschikt om in de toekomst in te loggen met DigiD op websites van overheid, zorg en pensioenfondsen.

 • Voorlichting na brand op 21 juni in ’t Buurthuus

  (06-06-2018)

  Op donderdagavond 21 juni houden gemeente Weststellingwerf en Brandweer Fryslân een brandpreventiebijeenkomst ‘Voorlichting na brand´. Aanleiding hiervoor is een brand op 21 mei 2018 in een woning aan de Hardewijk in Noordwolde. De bijeenkomst vindt plaats in ´t Buurthuus in Noordwolde.

 • Hulp nodig bij uw papier- en invulwerk? De Papierwinkel helpt!

  (04-06-2018)

  Krijgt u een brief, maar begrijpt u niet wat er staat? Wilt u kwijtschelding aanvragen voor bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen?

 • Portefeuilleverdeling nieuw college

  (01-06-2018)

  Gisteravond zijn de nieuwe wethouders Jack Jongebloed, Roelof Theun Hoen, Hanneke Zonderland en Mariska Rikkers benoemd en beëdigd. Waar gaan zij zich mee bezighouden?

 • Opening natuurgebied Wolvega en nieuw 'Roodbaardpad'

  (01-06-2018)

  De inrichting van het natuurgebied ten zuiden van Wolvega is klaar. Vrijdag 1 juni openden de samenwerkende partijen al puzzelend het gebied en onthulden de winnaars de naam van het nieuwe wandelpad: het 'Roodbaardpad'. ’s Middags was er nog een open middag voor de mensen uit Wolvega en omgeving.

 • Weststellingwerf heeft nieuw bestuur

  (31-05-2018)
  Nieuw college Weststellingwerf

  In een extra raadsvergadering zijn vanavond de nieuwe wethouders, raadsleden en duo-commissieleden benoemd en geïnstalleerd. Daarmee is zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf compleet en start de bestuursperiode 2018-2022.

 • Vernieuwing fietspad langs de Linde gestart

  (09-05-2018)
  Werkzaamheden fietspad langs de Linde

  Deze week is gestart met de werkzaamheden om het fietspad langs de Linde te verbeteren. Het fietspad wordt vernieuwd en verbreed. Eerst wordt het Stroomkantpad aangepakt. Dit is het deel vanaf de Steenwijkerweg tot aan de Sasweg. Dit deel van het fietspad is sinds deze week tot aan medio juli niet toegankelijk, maar er is een omleidingsroute. Fietsers kunnen via de Nijksweg naar de Sasbrug fietsen en daar hun route langs de Linde vervolgen.

 • Buurtbemiddeling Weststellingwerf zoekt vrijwilligers

  (30-04-2018)
  Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers (flyer)

  Een burenruzie kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine ergernis kan, als er niets uitgesproken wordt, uitgroeien tot een conflict.

 • Noordwolde zet rotan in de etalage

  (26-04-2018)

  In de komende weken wordt er een Rotan Route gerealiseerd in de winkelstraat in Noordwolde. Zo’n 30 ondernemers stellen hun etalage beschikbaar voor rotan objecten van het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde.

 • Nederlands leer je het snelst op de werkvloer

  (17-04-2018)

  Succesvolle stage nieuwkomer Raghda bij woningcorporatie Accolade

  In oktober 2017 namen 16 nieuwkomers deel aan de VIP-training (Vluchtelingen Investeren In Participeren) in Wolvega. Met een eigen vrijwillige arbeidscoach leerden zij de lokale arbeidsmarkt kennen. Burgemeester Van de Nadort was arbeidscoach voor de 31-jarige Raghda Kaskeen uit Syrië. Zij loopt inmiddels stage bij woningcorporatie Accolade in Heerenveen. We namen een kijkje bij Accolade om te zien hoe het met haar gaat.

 • Extra aandacht van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

  (04-04-2018)

  Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in Weststellingwerf. Het bieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zette Dienst in Bedrijf daarom zo'n 10 werkgevers die zich enthousiast inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

 • Goede vrijdag en Paasmaandag is het gemeentehuis gesloten

  (26-03-2018)

  Het gemeentehuis en afvalbrengstation zijn gesloten op de volgende dagen:

 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  (23-03-2018)

  In totaal zijn er woensdag 11.286 geldige stemmen uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezing.
  95 personen stemden blanco en 46 stemmen waren ongeldig.
  Het opkomstpercentage was hoger dan de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Toen kwam 53,68% van de kiesgerechtigde inwoners stemmen. Dit jaar was dat 55,08%.

 • Uitslag raadgevend referendum in Weststellingwerf

  (22-03-2018)

  De uitslag van het raadgevend referendum in Weststellingwerf is bekend.

 • 24 april bijeenkomst NIX18 voor alcoholverstrekkers

  (19-03-2018)

  Op dinsdag 24 april van 17.30 – 21.00 nodigen we alle alcoholverstrekkers in de gemeente uit voor de bijeenkomst ‘terugdringen alcoholverstrekking minderjarigen’ om ervaringen uit te wisselen over NIX18.

 • Aanvragen van een schuldregeling bij de gemeente

  (08-03-2018)

  Het aanvragen van een schuldregeling kan voor inwoners van de gemeente Weststellingwerf niet meer rechtstreeks bij de Kredietbank Nederland. U kunt daarvoor terecht bij het gebiedsteam van de gemeente.

 • Voorbereidende werkzaamheden Stationsweg

  (01-03-2018)

  In de loop van dit jaar worden de Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega opnieuw ingericht. De eerste voorbereidende werkzaamheden starten deze week.

  Langs de Stationsweg wordt een aantal bomen gekapt. Naar verwachting start Aannemerij & bomenrooierij P. Veenstra uit Nijensleek hier vrijdag mee. De kapwerkzaamheden zullen één tot twee dagen duren. Tijdens het kappen, staat er een grote kraan op de Stationsweg, waardoor het verkeer af en toe misschien even moet wachten.

 • Bent u gescheiden en heeft u kinderen?

  (28-02-2018)

  Kies voor een spel- en praatgroep en help uw kind!

  Als ouder wilt u niet dat uw kind last heeft van uw scheiding. Want kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt hen. Bij de spel- en praatgroep KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) leren kinderen de scheiding te begrijpen en een plekje te geven.

 • Eerste fase aanpak fietspad langs de Linde dit jaar van start

  (16-02-2018)

  In de Investeringskalender 2017-2027 is de aanpak van het fietspad langs de Linde opgenomen. De voorbereidingen voor dit project zijn inmiddels zover gevorderd, dat er zicht is op concrete uitvoering in de eerste fase: het gedeelte vanaf de Steenwijkerweg tot aan de Driewegsluis.

 • College B&W: nieuwbouw geen optie voor toekomstige schoollocatie Steggerda-De Blesse

  (13-02-2018)

  Schoolbestuur Comprix heeft de gemeenteraad meegedeeld dat het besluit tot fusie van de openbare basisscholen Triangel in Steggerda en Dorpsschool De Blesse wordt uitgesteld. In de verklaring van Comprix wordt aangegeven dat een nieuw gebouw wenselijk is. Burgemeester en wethouders hebben -als reactie op uitstel van de fusie- de schoolbesturen Comprix en Catent laten weten dat nieuwbouw wat hen betreft niet aan de orde is.

Archief