HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding

Op deze pagina vind je een overzicht van het nieuws van de gemeente Weststellingwerf. Weststellingwerf verspreidt ook iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. Hier kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

 • Sint-Maarten in coronatijd

  (28-10-2020)
  Sint-Maarten in coronatijd

  Op feestdagen komen veel mensen samen, zoals tijdens Sint-Maarten. Dat kan zorgen voor meer kans op verspreiding van het coronavirus. Hieronder vind je tips om tijdens Sint-Maarten rekening te houden met de coronamaatregelen:

 • Gemeenteraad in november

  (28-10-2020)
  Raad

  Vanwege het coronavirus zijn de vergaderingen van de raad voorlopig online. Via de tijdelijke wet ‘Digitale beraadslaging en besluitvorming’ kan de raad digitaal besluiten nemen. In november heeft de raad twee vergaderingen gepland. Eén vergadering komt te vervallen.

 • Wethouder besmet met corona

  (26-10-2020)
  Wethouder besmet met corona

  Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp is vandaag positief getest op het coronavirus. Ze heeft milde klachten en het gaat naar omstandigheden goed met haar. Wethouder Rikkers heeft zich aan alle coronamaatregelen gehouden en werkte de afgelopen tijd zoveel mogelijk thuis. Uit voorzorg is sinds afgelopen vrijdag toen ze klachten kreeg in thuisquarantaine gegaan. De komende tijd blijft ze in quarantaine om verdere besmetting te voorkomen.

 • Stoepen van de Hoofdstraat West in Wolvega worden gedeeltelijk weggehaald

  (22-10-2020)
  Stoep

  Gemeente Weststellingwerf haalt de stoepen langs de Hoofdstraat West in Wolvega tussen de Kruistraat en de bebouwde komgrens weg. Deze stoepen hebben geen functie meer en worden daarom weggehaald.

 • Videoserie #15 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Jesper Kraakman

  (21-10-2020)
  Jesper Kraakman

  Videoserie #15

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Jesper Kraakman is het vijftiende deel van deze serie.

 • Gemeentehuis blauw verlicht – 75 jaar Verenigde Naties

  (20-10-2020)
  Blauwe verlichting gemeentehuis VN75

  De Verenigde Naties (VN) bestaan dit jaar 75 jaar. Daarom kleuren deze week veel gebouwen, bruggen, (kerk)torens etc. in Nederland in de avond en nacht blauw, de kleur van de VN. Ook Weststellingwerf doet mee aan dit initiatief van de Nederlandse vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN). Deze week is de balkonverlichting van het gemeentehuis blauw gekleurd.

 • Digitale bijeenkomst: praat mee over de toekomst van centrum Wolvega

  (16-10-2020)
  Centrum Wolvega

  UPDATE 26-10-2020: AANMELDING GESLOTEN.

  Hoe zie jij de toekomst van het centrum van Wolvega? Op dinsdag 27 oktober a.s. organiseren we een digitale bijeenkomst voor ondernemers, inwoners en andere belangstellenden die mee wil praten en denken over de toekomst van het centrum. ​

 • Gemeentehuis op donderdag tot 20.00 uur open

  (15-10-2020)
  gemeentehuis donderdag open tot 20.00

  Het kabinet heeft de maatregelen weer aangescherpt om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom sluiten wij op donderdagavond om 20.00 uur de deuren.

 • Controle factuur eigen bijdrage voor WMO

  (08-10-2020)
  controle factuur eigen bijdrage

  Maak je gebruik van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan ontvang je binnenkort van het CAK een brief met daarin de rekening van jouw eigen bijdrage. De eigen bijdrage is € 19 per maand. Dit jaar betaal je vanwege de coronacrisis geen eigen bijdrage voor de maanden april en mei.

 • Werkvergadering raad: is gaswinning een zaak voor het Europese Hof?

  (08-10-2020)
  Werkvergadering raad gaswinning

  Heeft het zin om de (uitbreiding van) gaswinning in Weststellingwerf voor te leggen aan het Europese Hof? Deze vraag van de gemeenteraad is door deskundigen beantwoord in een digitale werkvergadering op dinsdagavond 22 september 2020. Het college organiseerde de werkvergadering. En voerde hiermee een motie uit die door de voltallige raad in de raadsvergadering van 6 mei 2020 was aangenomen. Wethouder Zonderland wilde aanvullend op de motie ook weten welke uiterste juridische stappen kunnen worden gezet om de uitbreiding van gaswinning in onze gemeente te stoppen en wat de kans van slagen daarvan is. 

 • Veiligheid voorop: bomen aan Kerkeweg in Langelille worden gekapt

  (06-10-2020)
  Veiligheid voorop: bomen aan Kerkeweg in Langelille worden gekapt

  Maandag 12 oktober start Aannemerij & Bomenrooierij P. Veenstra BV uit Nijensleek in opdracht van gemeente Weststellingwerf met de kap van 26 bomen langs de Kerkeweg in Langelille. De werkzaamheden duren een paar dagen. Het fietspad is tijdens de werkzaamheden afgesloten. In november worden er nieuwe bomen geplant.

 • Demonstratie bij het Lindecollege

  (05-10-2020)
  Demonstratie bij het Lindecollege

  Bij het Lindecollege in Wolvega is vanochtend door ongeveer 10 personen gedemonstreerd tegen het dringende advies aan leerlingen om een mondkapje te dragen bij verplaatsingen in school.

 • Buurtsportwerk Weststellingwerf vanaf nu herkenbaar als Beweegteam Weststellingwerf

  (05-10-2020)
  Beweegteam Weststellingwerf

  ​Buurtsportwerk Weststellingwerf is vanaf nu Beweegteam Weststellingwerf. Hetzelfde team, maar dan in een nieuw en herkenbaar jasje. De buurtsportcoaches Freek, Rosé, Timo, Karen en Frits maken onderdeel uit van Beweegteam Weststellingwerf.

 • Meet de luchtkwaliteit in jouw omgeving

  (05-10-2020)
  Meet de luchtkwaliteit in jouw omgeving

  Ben je nieuwsgierig hoe de luchtkwaliteit in jouw omgeving is? Doe dan mee met de meetactie ‘Onze Lucht’ van CurioUs?. Inwoners uit het Noorden kunnen meedoen met de actie en zelf de luchtkwaliteit meten met een zelfgemaakt meetinstrument. CurioUs? helpt inwoners hierbij. De gemeente Weststellingwerf steunt dit initiatief. Inwoners van Weststellingwerf kunnen voor 25 euro meedoen.

 • Pas op, modder op de weg!

  (05-10-2020)
  Pas op, modder op de weg!

  Het is oogsttijd. Dat betekent dat er vaak grote landbouwvoertuigen op de weg zijn, die na hun oogst nog weleens modder mee de weg opnemen. Vooral in combinatie met regen kan dit gladheid veroorzaken.

 • Mondkapjes in de publieke binnenruimtes

  (04-10-2020)
  mondkapje

  We vragen alle inwoners een mondkapje te dragen bij een bezoek aan de openbare ruimtes van de gemeente. 

 • Vrijwilligerspunt Weststellingwerf opent digitale deuren

  (01-10-2020)
  Vrijwilligerspunt digitaal

  Het Vrijwilligerspunt van de gemeente Weststellingwerf opent op 1 oktober haar digitale deuren. Het Vrijwilligerspunt brengt vrijwilligers en hulpvragen bij elkaar. Vrijwilligers, inwoners en organisaties kunnen op de nieuwe website www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl zich aanmelden als zij hulp nodig hebben of hulp willen bieden. De website is een laagdrempelige manier om contact op te nemen en vragen te stellen. Het Vrijwilligerspunt hoopt met de website op nog meer aanmeldingen van vrijwilligers.

 • Inwoners Weststellingwerf gratis met de bus met de Meedoen Pas

  (01-10-2020)
  meedoenpas arriva

  Inwoners van Weststellingwerf die vallen onder de Participatiewet kunnen vanaf 1 oktober 2020 gratis reizen met  de bussen van Arriva in Friesland. Gemeente Weststellingwerf verstrekt hiervoor Meedoen Passen aan haar inwoners. De gemeente is hiervoor een samenwerking aangegaan met vervoerder Arriva en wil hiermee haar dienstverlening verbeteren.

 • Voorkom woninginbraak! Meld je aan voor een gratis Veilig Wonen scan!

  (29-09-2020)
  Veilig WOnen scan

  Je wilt niet dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit je huis steelt. Wil je weten hoe je je huis beter kunt beveiligen tegen inbrekers? De gemeente Weststellingwerf biedt in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) 50 gratis Veilig Wonen scans aan.

 • Hoe ervaar jij het contact met de gemeente? Vul de enquête in!

  (01-09-2020)
  Enquete contact met de gemeente

  Goed contact met onze inwoners vinden wij belangrijk. Daarom onderzoeken we hoe onze inwoners het contact met de gemeente ervaren.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  De Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

Archief