HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Assistentieverlening op 10 extra treinstations

  (29-05-2017)

  Reizen vanaf de eerste tot en met de laatste trein

  Vanaf 1 juni breidt NS de assistentieverlening voor gehandicapten uit met vijf extra treinstations; vanaf december 2017 komen daar nog eens vijf extra stations bij. Vanaf december 2017 biedt NS deze dienst dan aan op in totaal 117 treinstations.

 • Fiets informatieochtend op 31 mei

  (29-05-2017)

  Op woensdag 31 mei wordt in De Rank in Wolvega een fiets informatieochtend georganiseerd door de gemeente in samenwerking met het ROF en de Fietsersbond.  Deze ochtend is bedoeld voor 60-plussers in onze gemeente, die nog (regelmatig) fietsen.  Wethouder Jack Jongebloed: “Hoe hoger de leeftijd, des te ernstiger zijn vaak de gevolgen van een fietsongeval. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren, of je nu fietst op een gewone fiets of op de e-bike.”

 • Gemeenteraad Weststellingwerf draagt André van de Nadort voor als nieuwe burgemeester

  (29-05-2017)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt André van de Nadort binnenkort benoemd als eerste burger van Weststellingwerf, als opvolger van de per 1 juli vertrekkende Gerard van Klaveren.

 • Uitnodiging ‘Afscheid van burgemeester Van Klaveren’

  (25-05-2017)

  Na een ambtsperiode van twaalf jaar neemt Gerard van Klaveren in de raadsvergadering van 19 juni 2017 officieel afscheid als burgemeester van de gemeente Weststellingwerf.

 • Raadsvergadering 29 mei start om 20:45 uur

  (25-05-2017)

  Toegang via de ingang Griffioenpark 1 (publiekshal)

  Maandagavond 29 mei 2017 start de openbare raadsvergadering om 20.45 uur. Aan het begin van deze vergadering zal officieel medegedeeld worden wie de raad van Weststellingwerf als burgemeester wenst voor te dragen. 

 • Weekmarkt Noordwolde bestaat 60 jaar

  (24-05-2017)
  weekmarkt Noordwolde 60 jaar

  Sinds 1957 kent Noordwolde een weekmarkt. Op 21 mei was het precies zestig jaar geleden dat de gemeente Weststellingwerf het besluit nam om in Noordwolde een weekmarkt van start te laten gaan.

 • Tijdelijke huisvesting statushouders in het Bornego sluit

  (24-05-2017)

  Burgemeester en wethouders van Weststellingwerf hebben besloten de tijdelijke huisvesting van statushouders in het voormalige Bornego College in Wolvega te sluiten op 31 december 2017. Dat is twee jaar nadat de eerste gezinnen er hun intrek hebben genomen.

 • Loop je Fit voor Rondje Lindewijk

  (23-05-2017)

  Fit en vitaal worden? Inwoners van de gemeente Weststellingwerf kunnen vanaf woensdagavond 28 juni meedoen aan de veertienweekse cursus ‘Loop je fit!’ in Wolvega. Atletiekvereniging Start’78 en het Buurtsportwerk Weststellingwerf organiseren deze cursus.

 • Taxus voor Hoop; Snoeihard tegen kanker!

  (23-05-2017)

  Het is weer zover: de jaarlijkse inzamelingsactie van taxussnoeisel; vanzelfsprekend doet onze gemeente Weststellingwerf mee aan deze sympathieke actie! Tijdens deze inzamelingsactie wordt het snoeisel van de Taxus Baccata verzameld. Het snoeisel kan gebruikt worden als grondstof voor chemotherapieën. De werkzame stof die daarvoor wordt gebruikt heet baccatine. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van Taxus. Helaas komt de Taxus Baccata niet voor over de hele wereld, maar hier in Nederland is hij gelukkig veel te vinden. Dit betekent dat u ook mee kunt helpen in de strijd tegen kanker.

 • Veilig zwemmen in Weststellingwerfs natuurwater

  (22-05-2017)
  Spokedam zwemmen in natuurwater

  Het is mooi weer en dat nodigt uit om te gaan zwemmen in open water. Iedereen wil graag zwemmen in schoon water. Sommige plaatsen zijn daarvoor meer geschikt dan andere. In Fryslân zijn ruim 50 officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit regelmatig wordt gecontroleerd in de periode 1 mei tot 1 oktober.

 • Onderzoek toegankelijkheid van digitale dienstverlening

  (22-05-2017)

  In opdracht van de rekenkamercommissie wordt een onderzoek uitgevoerd naar de toegankelijkheid van digitale dienstverlening van de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland. Het onderzoeksplan van de rekenkamercommissie kunt u hier terugvinden.

  In de periode 19 mei – 19 juni zullen hiervoor enquêtes worden afgenomen in de dorpen Wolvega, Gorredijk en Oosterwolde. U kunt hiervoor op straat worden aangesproken. Wij stellen het op prijs als u uw medewerking aan dit onderzoek verleent zodat wij de toegankelijkheid van de digitale dienstverlening waar nodig kunnen verbeteren.

  U kunt de enquête ook digitaal invullen. Klikt u daarvoor op deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/GJKKR7H

 • Vermogenspositie Weststellingwerf opnieuw verbeterd

  (19-05-2017)

  De gemeente Weststellingwerf heeft binnen de bestuursperiode 2014-2018 voor het derde jaar op rij afgesloten met een positief rekeningresultaat. Over 2016 is dit € 3,9 miljoen. In de aan de raad aangeboden Jaarrekening 2016 legt het college financiële verantwoording af. Wethouder Financiën Jack Jongebloed: "We zijn verheugd dat we er samen opnieuw in geslaagd zijn het voorgenomen beleid binnen het beschikbare budget uit te voeren".

 • Nieuwkomers maken kennis met sport

  (19-05-2017)

  Buurtsportwerk Weststellingwerf en Timpaan Welzijn organiseren sportkennismakingsactiviteiten voor nieuwkomers. Tijdens een introductiemiddag en acht weken vervolgprogramma kunnen zij zo met verschillende sporten in deze regio kennismaken. Woensdagmiddag was er een sportieve start van het programma, waarbij wethouder Frans Kloosterman de opening verrichtte.

 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis en afvalbrengstation

  (19-05-2017)

  In verband met Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis en het afvalbrengstation.

 • Doe mee aan fotowedstrijd "Mooi hè? Weststellingwerf!"

  (16-05-2017)

  De fotowedstrijd `Mooi hè Weststellingwerf´ van acht jaar geleden krijgt een vervolg. De gemeente, nieuwsblad de Stellingwerf en Fotoclub Reflex nemen de organisatie op zich.

  De wedstrijd loopt van 5 mei tot half augustus.
  Er zijn drie thema's: ‘In Beweging’; ‘Op Avontuur’ en ‘Spetterende Zomer’.

 • Lindewijk Wolvega start verkoop nieuwe kavels aan het water

  (16-05-2017)

  Vandaag gaf wethouder Cor Trompetter het startsein voor de verkoop van veertien nieuwe aan het water gelegen bouwkavels aan het Heideblauwtje in de Lindewijk in Wolvega. ‘Op tot nu toe misschien wel de mooiste locatie in de Lindewijk’, aldus de wethouder.

 • Stand van zaken vliegroutes Lelystad Airport

  (11-05-2017)

  De uitbreiding van Lelystad Airport als ondersteunende luchthaven voor Schiphol is de afgelopen weken regelmatig in het nieuws geweest. Ook leven er vragen over de gevolgen van deze uitbreiding voor inwoners en natuur in de gemeente Weststellingwerf.

 • 31 mei 2017 Fietsinformatiedag voor alle actieve, oudere fietsers

  (11-05-2017)

  Locatie: De Rank, Kerkstraat 49, 8471 CE Wolvega van 9 tot 16 uur. 

  Fietsen is leuk, veilig en gezond! Tijdens de Fietsinformatiedag krijgt u voorlichting over een aantal mogelijkheden om veilig te blijven fietsen.  U komt ± 08.45 uur met uw eigen fiets naar deze fietsdag. 

 • College heet nieuwe inwoners welkom

  (10-05-2017)
  nieuwe bewoners

  Ruim 90 nieuwe inwoners van Weststellingwerf zijn dinsdagavond ontvangen op het gemeentehuis in Wolvega. Twee keer per jaar organiseert de gemeente een kennismakingsavond voor inwoners die kortgeleden in Weststellingwerf zijn komen wonen.

 • Burgemeester feliciteert 65-jarig echtpaar De Jager

  (09-05-2017)
  Echtpaar De Jager 65 jaar getrouwd

  Het echtpaar Taeke de Jager (89) en Trijntje de Jager- van de Wal (90) was maandag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Gerard van Klaveren kwam het paar namens de gemeente feliciteren in woonzorgcentrum Sickenga Oord in Wolvega. Tevens overhandigde hij hen een kopie van de trouwakte uit de gemeente Achtkarspelen.

 • Zwembad De Dobbe donderdag weer open

  (09-05-2017)
  Zwembad De Dobbe

  Eerder dan verwacht, gaat zwembad De Dobbe donderdag 11 mei weer open.

 • Slimme Snufjesmarkt op 13 mei in Rabobank Wolvega

  (08-05-2017)
  Snufjesmarkt

  Comfortabel en veilig wonen. Dat wilt u toch ook? Maar weet u wat er allemaal mogelijk is?

  Op zaterdag 13 mei van 10.00- 16.00 uur organiseert ToekomstWonen.nu in samenwerking met de Rabobank een “slimme snufjesmarkt” over “veiligheid en (huis)technologie”. Er zijn slimme snufjes te bekijken, kopen en bestellen die een huis veiliger en comfortabeler maken. Bijvoorbeeld bij de toegang naar de woning, voor verlichting, om te communiceren, enz.

 • Geef vrijheid door!

  (05-05-2017)

  Donderdagavond 4 mei werden op diverse plekken in Weststellingwerf de slachtoffers herdacht die zijn gevallen in het belang van de vrijheid van ons land.

  Burgemeester Gerard van Klaveren woonde de stille tocht in Noordwolde bij en legde namens het gemeentebestuur een krans.

 • Inkoop- en aanbestedingsbeleid

  (04-05-2017)

  De gemeente is bij het inkopen van diensten, leveringen en werken, gebonden aan (Europese) aanbestedingsregels.

 • Agrariërs bijgepraat over brandpreventie

  (03-05-2017)

  In samenwerking met Brandweer Fryslân, LTO Weststellingwerf en verzekeraar Delta Lloyd organiseerde gemeente Weststellingwerf dinsdag 2 mei een informatieavond over brandpreventie voor agrariërs. In dorpshuis De Tille in Boijl kwamen zo’n 35 agrariërs bijeen. Naar aanleiding van enkele recente boerderijbranden in de provincie werden zij geinformeerd over de mogelijke omvangrijke gevolgen die een brand kan hebben op henzelf en de omgeving.

 • Zwembad De Dobbe dicht wegens defect

  (03-05-2017)

  Vanwege een technisch defect aan de installatie bij zwembad De Dobbe in Noordwolde, is het zwembad vanaf donderdag 4 mei gesloten. 

 • Gratis compost van gft-afval

  (02-05-2017)

  Vanaf donderdag 6 april kunnen inwoners van Weststellingwerf gratis compost afhalen bij het Afvalbrengstation in Wolvega.

 • Nationale Herdenking 4 mei

  (02-05-2017)

  Op donderdag 4 mei vindt voor de 72e keer de Nationale Herdenking plaats van burgers en militairen die sinds 10 mei 1940 in het belang van de vrijheid van ons land zijn gevallen.

 • Welke winkelier biedt de leukste beloning avond4daagse aan?

  (02-05-2017)

  Van 6 t/m 9 juni 2017 lopen veel kinderen in Wolvega mee met de avond4daagse.  Na 4 dagen wandelen, volgt het welverdiende defilé met foto’s, muziekkorps en trotse familieleden bij de finish. De traditionele bloemen en de medaille onderstrepen de prestatie. Maar tegenwoordig lijkt het alsof de snoeptraktaties niet groot genoeg kunnen zijn. Slimme snackwagens staan al klaar bij de finish en sommige snoeptraktaties zijn bijna groter dan het kind zelf.

 • Weststellingwerf sluit zich aan bij Digitaal Opkopers Register

  (01-05-2017)

  Met ingang van 1 juli 2017 sluit gemeente Weststellingwerf zich aan bij het Digitaal Opkopers Register (DOR). Dit register is onderdeel van een bredere aanpak van woninginbraken en gaat heling tegen.

Archief