HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • VIDEOSERIE #9 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Marlene Postma

  (04-06-2020)
  videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid Marlene Postma

  Videoserie #9

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Marlene Postma is het negende deel van deze serie.

 • LIVEBLOG - Coronavirus in Weststellingwerf

  (04-06-2020)
  liveblog coronavirus

  Stand van zaken op donderdag 4 juni:

 • Help jij ons mee met het verbeteren van onze website?

  (31-05-2020)
  hulp website verbeteren

  Was jij het niet eens met je belastingaanslag of woz waarde en heb je hiertegen een bezwaar ingediend? Wij zijn heel benieuwd hoe jij onze dienstverlening ervaren hebt, zodat we deze kunnen verbeteren. Mogen we daarom contact met je opnemen? Meld je aan via onderstaand formulier. Aanmelden kan t/m 23 juni.

 • Volop sportactiviteiten voor kinderen, ook voor niet-leden

  (29-05-2020)

  Veel sportaanbieders zijn in mei weer begonnen met buitenactiviteiten voor kinderen. Omdat sportaanbieders het belangrijk vinden dat alle kinderen lekker buiten bezig kunnen zijn stelt een groot aantal van hen activiteiten ook open voor kinderen die geen lid zijn. Het Buurtsportwerk en de gemeente maakten een overzicht van alle activiteiten waar ook niet-leden welkom zijn. 

 • Tijdelijke uitbreiding horecaterrassen

  (29-05-2020)

  Vanaf 1 juni 2020 om 12.00 uur mag de horeca weer open voor publiek. Horecaondernemers kunnen een aanvraag doen bij de gemeente om hun terras tijdelijk uit te breiden tot uiterlijk 19 oktober 2020.

 • Weststellingwerf blijft investeren ondanks onzekerheden

  (29-05-2020)
  griffioen

  Vandaag heeft het college van B&W de jaarstukken over 2019 en de voorjaarsnota 2020 beschikbaar gesteld aan de gemeenteraad. De stukken maken duidelijk dat het onzekere en financieel uitdagende tijden zijn. Het landelijke beeld van tekorten in het Sociaal domein is ook in Weststellingwerf te zien en lijkt zonder ingrijpen een structureel karakter te hebben. De onzekerheden worden versterkt door de coronacrisis. Alhoewel de exacte effecten nog niet duidelijk zijn, is het financieel perspectief vanaf 2020 minder rooskleurig geworden. 

 • VIDEOSERIE #8 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Ton Mulder

  (28-05-2020)
  iedereen kent wel een gemeenteraadslid Ton Mulder

  Videoserie #8

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Ton Mulder is het achtste deel van deze serie.

 • Stop criminele weldoeners in de horeca

  (27-05-2020)
  Stop criminele weldoeners in de horeca

  Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar je loopt een groot risico als er vervolgens dit soort illegale activiteiten in jouw zaak plaatsvinden. Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

 • Schade aan vuilniswagen door beton in grijze container

  (27-05-2020)
  Brok beton in vuilniswagen

  Een van de vuilniswagens van de gemeente is kapot gegaan door brokken beton in een grijze container. Tijdens het legen van de grijze container heeft het beton flinke schade aan de zijbelader aangericht. De schade kan wel duizenden euro’s kosten.

 • Bloemrijke bermen in Nijeholtwolde

  (26-05-2020)
  Bermen inzaaien in Nijeholtwolde

  Op initiatief van inwoners werd afgelopen zaterdag een aantal bermen rond Nijeholtwolde ingezaaid. Wethouder Mariska Rikkers gaf het startsein van deze nieuwe fase van het project Bloemrijke Bermen en hielp mee met het inzaaien.  

 • Brief van de burgemeester

  (26-05-2020)
  Brief van burgemeester André van de Nadort coronacrisis

  Beste inwoners van Weststellingwerf,

  Het gaat langzaam de goede kant op met de bestrijding van het coronavirus. Omdat we ons aan de maatregelen houden, versoepelt het kabinet stapsgewijs de coronamaatregelen.

 • Zwembaden vanaf 2 juni weer open

  (26-05-2020)
  meisje onder water
  Vanaf dinsdag 2 juni zijn de gemeentelijke zwembaden De Steense en De Dobbe weer open. In de zwembaden gelden de coronamaatregelen. Dit betekent:
  - Maximaal 30 personen tegelijkertijd naar binnen.
  - Mensen ouder dan 12 jaar houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  - Trek thuis je badkleding aan.
 • Meerderheid Friezen betrokken bij overstap schone energie

  (26-05-2020)
  RES vragenlijst

  Friese inwoners willen betrokken zijn bij de overstap naar schone energie in Friesland. Meer dan 90% van de mensen vulden dit in op de vragenlijst kiesvoorjelte.nl. In totaal gaven 3.061 mensen aan hoe zij betrokken willen zijn bij de energietransitie en wat ze erover weten. Friese overheden gebruiken de resultaten om inwoners te betrekken bij het maken van de Regionale Energie Strategie (RES). Hierin staat onder andere hoe Friesland elektriciteit wil opwekken uit wind- en zonne-energie.

 • Videoserie #7 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Gaby Thijssen

  (21-05-2020)
  videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid Gaby Thijssen

  Videoserie #7

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Gaby Thijssen is het zevende deel van deze serie.

 • Kwaliteit zwemwater De Vlinderslag in Wolvega uitstekend

  (20-05-2020)
  Kwaliteit zwemwater De Vlinderslag in Wolvega uitstekend

  De Vlinderslag is een officiële zwemwaterlocatie en ligt achter hotel van der Valk Wolvega, vlakbij de Lindewijk. De zwemvijver krijgt water uit de Linde wat vooraf wordt gezuiverd via een filter. Wetterskip Fryslân beoordeelt het zwemwater in De Vlinderslag met een uitstekend.

 • Burgemeester feliciteert jubilarissen

  (19-05-2020)
  burgemeester feliciteert jubilarissen

  Op maandag 18 mei werd meneer Buddingh uit Wolvega 101 jaar. En vandaag viert het echtpaar De Haan-Schoondorp uit Wolvega hun 70-jarig huwelijk. Zowel de jarige als het platina echtpaar kregen een felicitatiebrief van de burgemeester en bloemen. De burgemeester hoopt later persoonlijk op bezoek te gaan bij deze jubilarissen, wanneer de omstandigheden dat weer toelaten.

 • Gemeente Weststellingwerf rondt nieuwbouwproject ‘De Toekomst’ Steggerda af

  (15-05-2020)
  Nieuwbouwproject De Toekomst in Steggerda

  De bebouwing van de voormalige locatie van de melkfabriek in Steggerda is in 2019 afgerond, maar de openbare ruimte is nog niet klaar. Dit komt de uitstraling van de leefomgeving niet ten goede en zorgt voor overlast bij bewoners. Nu de gemeente de grond sinds kort in haar bezit heeft, kan en wil ze het gebied zo snel mogelijk veiliger en leefbaarder maken.

 • Zwembad De Steense en zwembad De Dobbe vanaf 2 juni weer open

  (15-05-2020)
  zwembaden vanaf 2 juni open coronacrisis

  Wij zijn blij dat de zwembaden weer open mogen. Maar ook  in een zwembad gelden corona maatregelen. Zo mogen vanaf juni maximaal 30 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in het zwembad en blijft de 1,5 meter afstand voor volwassen van kracht. Momenteel werken wij aan de plannen om alles goed te organiseren. Duidelijk is in ieder geval dat de zwembaden op 2 juni open kunnen gaan! 

 • Videoserie #6 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Richard Bos

  (14-05-2020)
  Richard Bos VVD videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid

  Videoserie #6

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Richard Bos is het zesde deel van deze serie.

 • Felicitaties van de burgemeester voor jubilarissen

  (12-05-2020)
  felicitaties van de burgemeester jublieum

  Deze week zijn er drie bijzondere jubilea in Weststellingwerf: op maandag 11 mei was het echtpaar Dijkstra-De Jong uit Wolvega 70 jaar getrouwd en werd mevrouw Kemper-Mulder uit Wolvega 102 jaar. Op dinsdag 12 mei vierde het echtpaar Koetsier-Pronk uit Wolvega hun 65-jarig huwelijk. Vanwege de coronamaatregelen is een persoonlijk bezoek van burgemeester André van de Nadort nu niet mogelijk, maar felicitaties van de burgemeester waren er natuurlijk wel.

 • Videoserie #5 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Vera van der Zee

  (07-05-2020)
  Videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid Vera van der Zee

  Videoserie #5

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Vera van der Zee is het vijfde deel van deze serie.

 • Kabinet versoepelt coronamaatregelen stapsgewijs

  (07-05-2020)

  Gisteren maakte het kabinet bekend dat er stapsgewijs meer ruimte komt in het openbare leven. Het versoepelen van de maatregelen kan alleen wanneer het coronavirus onder controle blijft. Worden er weer veel mensen ziek? Dan gaan de stappen hieronder later in.

 • Videoserie #4 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Ruud Knol

  (30-04-2020)
  videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid Ruud Knol

  Videoserie #4

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Ruud Knol is het vierde deel van deze serie.

 • Tweede bestrijdingsronde tegen eikenprocessierups

  (27-04-2020)
  Sproei-installatie eikenprocessierups

  Nu even lawaai, in de zomer geen jeuk meer

  Dinsdag 14 april startte hoveniersbedrijf Roel Timmerman uit Uffelte in opdracht van de gemeente met een biologische bestrijdingsactie op ruim 4500 eiken in Weststellingwerf. De tweede bestrijdingsronde is van 27 april t/m 4 mei. Het bestrijden zorgt voor geluidsoverlast, maar hierdoor hebben we in de zomer zo min mogelijk last van de eikenprocessierups.

 • Drones van project Fryslân fan Boppen vliegen volgende week boven Weststellingwerf

  (23-04-2020)

  Sinds vorige week vliegen er drones boven Friesland. Deze drones leggen hoopvolle boodschappen van en door Friezen in coronatijd vast. Dit project is een initiatief van alle Friese burgemeesters en heet “Fryslân fan Boppen”. Op maandag 27 april vliegen de drones over gemeente Weststellingwerf.

 • Kabinet verlengt maatregelen corona

  (22-04-2020)
  coronavirus maatregelen verlengd tot 20 april

  Gisteren maakte het kabinet het vervolg van de maatregelen tegen het coronavirus bekend:

 • Hoe wil Friesland betrokken zijn bij de energietransitie?

  (16-04-2020)
  Hoe wil Friesland betrokken zijn bij de energietransitie?

  Friese inwoners kunnen de komende drie weken aangeven hoe zij betrokken willen worden bij de plannen voor schone energie in Friesland. Friese overheden willen de energievoorziening in Friesland verduurzamen en betrekken hier graag hun inwoners bij. Via de website kiesvoorjelte.nl kunnen inwoners een online vragenlijst invullen. Dat kan tot en met 3 mei aanstaande.

 • Videoserie #1 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - burgemeester André van de Nadort

  (09-04-2020)
  videoserie raadsleden andre van de nadort

  Videoserie #1

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van burgemeester Van de Nadort als voorzitter van de gemeenteraad is het eerste deel van deze serie.

 • De toekomst van Wolvega-centrum draait om visie en samenwerking

  (10-03-2020)
  Centrum Wolvega

  De gemeente Weststellingwerf werkt samen met ondernemers en inwoners aan een compact en aantrekkelijk winkelgebied in Wolvega. Over een jaar moet er een centrumplan en uitvoeringsagenda liggen. Je leest meer over de samenwerking en de plannen in bijgaand artikel van de Stellingwerf.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2020

  (27-02-2020)
  gemeentelijke belastingen

  Op 29 februari 2020 ontvangen inwoners van Weststellingwerf de aanslag gemeentelijke belastingen. Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de onroerendezaakbelasting en afvalstoffenheffing.

 • Gemeente ondersteunt drie bijzondere dorpsprojecten

  (11-12-2019)
  Gemeente Weststellingwerf ondersteunt dorpsprojecten

  De gemeente draagt bijna €15.000 bij uit het Dorpenfonds 2019 aan drie bijzondere projecten. Boijl viert in 2020 haar 700-jarig bestaan, dorpshuis De Bult zet in op een nog betere verbinding naar het omniveld en Steggerda gaat de strijd aan met de Eikenprocessierups.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

Archief