• Locaties voor kraamkasten vleermuizen gezocht

    Om de vleermuizen te helpen, hangen we 23 vleermuizenkasten op in onze gemeente. Vleermuizen zijn bedreigde diersoorten en hebben het moeilijk door isolatie van muren.

  • Gemeente Weststellingwerf ondertekent convenant gezonde sportevenementen

    Op 22 juli ondertekende wethouder Roelof Theun Hoen samen met Melissa Kolhorn van JOGG het Convenant Gezonde Sportevenementen. Hiermee zet de gemeente Weststellingwerf zich in om sportevenementen structureel gezonder te maken.

  • Heiwo breidt uit met nieuw pand op bedrijventerrein De Plantage in Wolvega

    Carrosseriebedrijf Heiwo gaat voor Heiwo Repair Wolvega een gloednieuw pand bouwen op bedrijventerrein De Plantage in Wolvega. Donderdag 18 juli vond de aktepassering plaats bij de notaris en ondertekenden directeur Willem Feenstra en wethouder Roelof Theun Hoen de koopovereenkomst van de bedrijfskavel.

  • Informatiebijeenkomst over brandpreventie

    Brand kan iedereen overkomen. Dat bleek ook tijdens een grote woningbrand aan de Struikheide in Wolvega op 11 juni. Om meer bewustzijn over brandveiligheid te creëren organiseerden de gemeente Weststellingwerf en de brandweer een informatiebijeenkomst over brandpreventie.

  • Wat vind je van onze dienstverlening?

    Wat gaat er goed? En wat kunnen we beter doen? Laat het ons weten en doe mee aan het dienstverleningsonderzoek.

  • Herstel oude elektriciteitspalen in Nijeholtwolde begonnen

    In 2023 besloot het college van burgermeester en wethouders om de negen oude elektriciteitspalen aan de Weerdijk in Nijeholtwolde te herstellen. Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden aan de palen begonnen.

  • Resultaten metingen effect herinrichting De Blesse bekend

    De herinrichting van De Blesse is begin 2024 afgerond. Om te achterhalen wat de gevolgen van de nieuwe inrichting zijn, zijn er trilling-, geluids- en verkeersmetingen gedaan. Hieruit blijkt dat het verkeer minder hard rijdt. Er is geen grote toename van het geluid, wel zijn de trillingen toegenomen.

  • Lindewijk in Wolvega krijgt seniorenwoningen

    De plannen om seniorenwoningen in de Lindewijk te bouwen worden steeds concreter. De woningen komen in een groen hofje ten westen van de Distelvlinder te liggen. De gemeente is op dit moment op zoek naar een projectontwikkelaar.

  • Isolatieactie van de gemeente Weststellingwerf

    De gemeente Weststellingwerf is in samenwerking met andere Friese gemeenten een isolatieactie gestart.

Digitale nieuwsbrief

Weststellingwerf verspreidt iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. 

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Luchtfoto Wolvega en het gemeentehuis